Metų mokytojas: „Esu paprastas žmogus”

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienio popietę Klaipėdos dramos teatre vykusio tradicinio renginio metu uostamiesčio pedagogai paminėjo savo profesinę šventę. Be įvairių padėkų ir apdovanojimų nuo 2001-ųjų tądien paskelbiamas ir Klaipėdos metų mokytojas. Šįkart juo tapo „Versmės” progimnazijos technologijų mokytojas Aleksandras Ronkus.

„Stengiuosi, kad per pamokas viskas būtų per tą tautiškumą”, – sakė Aleksandras Ronkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šis apdovanojimas man labai brangus, pats brangiausias. Šiandien išsipildė pusė mano svajonės. Mano svajonė buvo atsidurti Dramos teatre ant scenos. Antra pusė kada nors, kam nors suvaidinti. Tada išsipildys ir visa svajonė”, – ir rimtai, ir juokaudamas sakė įvertintasis pedagogas.

Jis teigė pagalvojantis, kodėl atsidūrė būtent čia, nes galėjo galbūt būti architektas, dailininkas ar stalius, baldininkas. Kad tapo mokytoju, daug įtakos jam turėjo tėvai, kurie suteikė galimybę siekti šios profesijos ir neatkalbėjo, o palaimino.

„Tikiuosi ir žinau, kad jie manim dabar didžiuojuosi. Esu paprastas žmogus, esu mokytojas. Ir ačiū jums”, – sakė A. Ronkus.

Apie jį sukurtame filmuke A. Ronkus pasakojo, kad pamokose jam reikia būti labai mobiliu, kad galėtų ne tik su mokiniais bendrauti ir bendradarbiauti, bet ir matyti kiekvieną, nes technologijų pamokos yra susijusios su saugumu.

„Nuo prigimties esame kūrybiški, konstruktoriai daugiau ar mažiau. Kiekvieną dieną mes konstruojame savo gyvenimus, savo aplinką, savo gaminius. Viskas yra susiję su mūsų tautos pagrindais – nesvarbu, ar tai būtų mezgimas, ar drožinėjimas, viskas yra susiję per šią prizmę. Raštai, spalvos, regionai, kas mane labiausiai ir domina bei dažniausiai atsispindi vaikų darbuose. Siekiame per tą senovę visus savo darbus pateikti naujoviškai, dabartiniu laikotarpiu. Stengiuosi, kad per pamokas viskas būtų per tą tautiškumą”, – pasakojo mokytojas.

1995 m. Šaulių pedagoginiame institute braižybos, dailės ir darbų studijas baigęs iš Mažeikių kilęs vyras sakę norėjęs tapti dailės mokytoju, bet viskas, anot jo, eina greta, „viskas yra suderinama”.

Metų mokytojas pasakojo mėgstantis pasivaikščioti po gamtą bet kokiu oru, važinėti dviračiu, piešti, ieškoti naujovių ypač informacinių technologijų ir jas derinti per pamokas. Kai nuvažiuoja pas tėvus, dar labai mėgsta žvejoti.

A. Ronkus yra šokęs ir tautinių šokių kolektyve „Vėtra”, bet dėl sveikatos problemų teko daryti pertrauką. Tačiau kai pakviečia, dar ten pašoka.  Dar vienas mokytojo laisvalaikio pomėgis – mėgėjiška fotografija.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”105419,105420,105421,105422,105423,105424,105425,105426,105427,105428,105429,105430,105431,105432,105433,105434,105435,105436,105437,105438,105439,105440,105441,105442,105443″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

5 Comments

  1. Anonimas

    Yra ir daugiau nusipelnusių.

    Reply
  2. Lina

    Visiems taip reikia darželių,bet ar pakvietėt į šventę nors vieną ankstyvojo,ikimokyklinio,priešmokyklinio ugdymo mokytoją? Vėl darželio pedagogai podukros vietoje? Nuvertinti,nesuprasti,atliekantys dešimtis darbų ir mokyklos mokytojams padedantys ugdyti jų vaikus…Kas mes?

    Reply
    • Karolis M.

      Iš 86 mokytojų, kurie buvo apdovanoti renginio metu, 40 asmenų buvo iš Klaipėdos darželių- lopšelių…

    • Tomas

      Ponia Lina, trečdalis renginio svečių būna ikimokyklinio arba priešmokyklinio ugdymo pedagogai. Manau tiesiog jūsų niekas nenori kviesti, todėl ir manote taip.

  3. pranas pričkus

    Esate paprastas, bet neprastas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Ruošiantis spektakliui -nardymo pamokos ir konsultacijos su kaskadininku 

Spektaklį „Fragmentas“ Klaipėdos dramos teatre jau sukūręs režisierius Dmitrijus Krymovas į pajūrį grįžo ir antram darbui. Po pirmojo repeticijų etapo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This