Arvydas Vaitkus ir toliau lieka už borto

Svarbu, Uostas ir jūra

Ir Vilniaus apygardos teismas patvirtino, kad buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis teisėtai atleido Arvydą Vaitkų iš Uosto direkcijos vadovo pareigų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šio teismo teisėjų kolegija antradienį paliko galioti birželio viduryje pirmos instancijos teismo priimtą sprendimą, kuriuo atmestas A. Vaitkaus ieškinys.

R. Masiulis laikėsi pozicijos, kad A. Vaitkus nebegali vadovauti uostui, nes dalyvavo rinkimuose kartu su čia dirbančių krovos įmonių vadovais Vidmantu Dambrausku (Birių krovinių terminalas) ir Arūnu Tuma („Kamineros” krovinių terminalas). Visi jie pateko į Klaipėdos miesto tarybą.

Naujasis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius rugsėjo pabaigoje sakė, kad naujo Uosto direkcijos vado paieškų procesą lems būtent Vilniaus apygardos teismo sprendimas.

A. Vaitkus dar gali bandyti teikti kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, bet pastarasis imasi svarstyti ne visus jam teikiamus skundus. Ar tai darys, A. Vaitkus sakė apsispręsiantis, kai susipažins su sprendimu – antradienį popiet jo dar nebuvo matęs.

„Nieko nuostabaus. Ta dalis buvo nuspėjama. Vienintelis dalykas, kas mane jaudina ir jaudina Lietuvos mastu – gerai dirbantį strateginės įmonės vadovą galima išmesti iš darbo už nieką. Taip ir yra parašyta ministerijos rašte teismui – atleistas be kaltės. Jei Lietuva įteisins tokią teisminę praktiką šioje srityje, kas ateis strateginių įmonių vadovais, kai nė už nieką, nepatikus ministrui galima žmogų išmesti duodant kompensaciją už vieną mėnesį. Aš manau, kad valstybės sektorius tokiu atveju regresuos”, – sakė A. Vaitkus.

Apeliacinį buvusio uosto vadovo skundą nagrinėjo trijų teisėjų kolegija, kurią sudarė Laima Ribokaitė, Asta Pikelienė ir Margarita Stambrauskaitė.

Anot teismo pranešimo, kolegijos nuomone, pirmosios instancijos teismas visapusiškai ir objektyviai nustatė šalių ginčo dėl ieškovo atšaukimo iš valstybės įmonės vadovo pareigų aplinkybes, nustatytoms faktinėms aplinkybėms tinkamai taikė materialiosios teisės normas, reglamentuojančias valstybės įmonės vadovo atšaukimą iš pareigų.

„Taip pat teisėjų kolegija sprendė, kad pirmosios instancijos teismas atsižvelgė į tai, jog nagrinėjamu atveju sprendžiamas strateginę reikšmę turinčios valstybės įmonės vadovo atšaukimo klausimas, kai pats vadovas neigė interesų konflikto grėsmę, jo mastą bei atšaukė savo nusišalinimą nuo sprendimų, susijusių su valstybiniame jūrų uoste veikiančiomis bendrovėmis, kurias valdantys verslininkai finansavo partijos, pagal kurios sąrašą apeliantas kartu su kitais verslininkais išrinktas savivaldybės tarybos nariu, rinkimų kampaniją”, – rašoma pranešime.

3 Comments

  1. Lins

    Super…

    Reply
  2. Karolis

    Garantija, kad Karbauskis paruoš Vaitkui šiltą kėdę, šiais laikais politinio atspalvio kailiukas keičiamas vos vėjelis pasisuka, o čia išdidžiai iškelta galva laikosi Karbauskio linijos

    Reply
  3. 8

    Ka tik prasidejo paskutinis kadencijos ketvirtis. Vaitkus nepralaimejimais priartejo prie Karbauskio, bet šis vel spurtavo ir pirmauja 5-2

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This