Už ginklus ir sprogmenis – 4 metai nelaisvės

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2019-11-04

Klaipėdos policija praneša, kad teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo didelės sprogstamosios galios medžiagomis, sprogmenimis bei šaudmenimis dideliu kiekiu.

Šį sausį Klaipėdos ir Šiaulių apskričių pareigūnai, dalyvaujant Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojams, atliko kratą Šiaulių mieste pas įtariamąjį, siejamą su organizuotu nusikalstamumu.

Nustatyta, kad praeityje ne kartą reikalų su teisėsauga dėl vagysčių, išžaginimo, plėšimo, neteisėto disponavimo ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis bei kitų nusikaltimų turėjęs 56 metų šiaulietis nepasimokė iš savo praeities klaidų.

Kratos gyvenamojoje patalpoje metu pas kaltininką teisėsaugininkai rado ir paėmė didelės sprogstamosios galios sprogmenis (tris rankines granatas ir jų sprogdiklius), didelį kiekį (132 vienetus) šaudmenų, dvi padegamąsias virvutes, 2 radijo ryšio slopintuvus, įrankius skirtus įsilaužti bei kt. Ikiteisminis tyrimas kaltininko atžvilgiu buvo atskirtas iš kito didelės apimties rezonansinio tyrimo ir perduotas Šiaulių apygardos teismui. Pastarasis anksčiau už įvairius nusikaltimus aštuonis kartus teistam šiauliečiui, praeityje pripažintam pavojingu recidyvistu, paskyrė 6 metų laisvės atėmimo bausmę.

Kadangi kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikalstamas veikas ir byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, paskirta bausmė sumažinta trečdaliu – nelaisvėje šiaulietis turės praleisti 4 metus.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Dar dvi klaipėdietės tapo sukčių aukomis

Ketvirtadienį į Klaipėdos policiją kreipėsi dvi moterys, nukentėjusios nuo sukčių. Pasak 68 metų moters, trečiadienį jai į mobiliojo ryšio telefoną ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Šiauliai“ parklupdė „Neptūną“

Dėl garbės kovojantys „Šiauliai“ dar labiau apkartino reguliariojo sezono pabaigą Klaipėdos „Neptūnui“. Žydrūno Urbono auklėtiniai namuose sekmadienį 104:98 (21:19, 22:33, ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This