Klaipėdos „Atlanto“ situacija – liūdna, bet ne beviltiška

Sportas, Svarbu

Gėdingai aukščiausioje šalies futbolo lygoje žaidžiančio Klaipėdos „Atlanto“ savininkas Vidas Adomaitis turėjo pasiaiškinti uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui. Šis vylėsi, jog Klaipėdos klubui pavyks atsigauti ir kitą sezoną pasirodyti geriau.

„Kai matai tokius rezultatus, pralaimėjimus 9:1, 6:0, tai įkvepia pasikalbėjimui apie tai, kas mes esame, ko siekiame, ko ir kada tikėtis“, – V. Grubliauskas įvardijo priežastį, kodėl penktadienį pokalbiui pasikvietė V. Adomaitį.

Lietuvos futbolo A lygos sezonas jau eina į pabaigą. „Atlantas“ turnyrinėje lentelėje tarp 8 sezoną pradėjusių komandų užima vos 6 vietą. Aukščiau pakilti nepavyks.

„Šis sezonas artėja prie pabaigos, bet artėja kitas, todėl buvo įdomu, kas ko tikisi, laukia. Nors labiau pokalbis buvo ne apie ateitį, o tokia „Atlanto“ futbolo klubo situacijos elektrokardiograma čia ir dabar. Ir, deja, nieko linksmo, rezultatai viską parodo“, – konstatavo V. Grubliauskas.

„Atlanto“ savininkas Vidas Adomaitis klubą iš ankstesnių jo valdytojų perėmė prieš beveik metus. Jis vylėsi, kad „Atlantą“ pavyks pastatyti ant kojų, sugrąžinti klubo reputaciją, sumažinti skolų naštą ar jos visiškai atsikratyti. Kukliausias šio sezono siekis buvo išlikti A lygoje. 6-oji turnyrinės lentelės vieta tai garantuoja.

„Tikiu, kad „Atlantas“ liks A lygoje, to ir linkiu. Siekis ir yra toks, kad klubas išliktų. Visi sprendiniai ta linkme ir yra aptarinėjami“, – aiškino V. Grubliauskas.

Susitikime konstatuota, jog „Atlanto“ rezultatai prasti todėl, kad nėra žaidėjų, o jų nėra, nes trūksta pinigų.

„Finansai lemia labai daug ką, jei ne viską. Rėmėjų paieška, tarpininkavimas juos randant yra natūralus procesas ir tas darbas vyksta. Girdime, kokia yra reali situacija, kokie reikalingi sprendimai ir daryti išvadas tenka patiems. Noriu tikėti V. Adomaičio užsidegimu, jo ugnelėmis akyse. Suprantu tą paveldą, kurį jis gavo, bet jo pastangos yra labai rimtos ir reikšmingos.Nepadeda ir bendra situacija Lietuvos futbole, ir A lygos reikalavimai klubams“, – vardijo V. Grubliauskas.

Kitą savaitę numatytas Klaipėdos mero ir Lietuvos futbolo federacijos prezidento Tomo Danilevičiaus susitikimas. Todėl pokalbis su „Atlanto“ savininku, anot mero, buvo tarsi pasiruošimas tam susitikimui.

Šiemet iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto parama „Atlantui“ nebuvo skirta, nes klubas neatitiko reikalavimų finansinėje srityje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This