Vandalai pjausto naujų autobusiukų sėdynes

Transportas

Į nuo spalio Klaipėdos gatvėse važinėjančius visiškai naujus mikrautobusus įsisuko vandalai, pjaustantys sėdynes.  Tad transportininkai paskelbė jų „medžioklę” ir sėkmės atveju ketina pateikti ieškinius žalai atlyginti.

Nuo spalio 9 d. Klaipėdos miesto viešojo transporto 2A, 13, 14A, 21 ir 21A maršrutais, kuriuose galioja autobusų bilietai, pradėjo vežti viešąjį konkursą laimėjusi UAB „Kautra“. Šiam darbui buvo įsigyti visiškai nauji „Mercedes Sprinter“ ir „VW Crafter“ markių autobusiukai.

„Kautros” Klaipėdos filialo vadovas Audrius Petrošius pasakojo, kad pirmas sėdynių supjaustymo atvejis buvo pastebėtas daugmaž prieš mėnesį.

„Dabar jau taip yra nukentėjusios keturios mašinos 2A ir 21 maršrutuose. Darome prielaidą, kad taip darbuojasi jaunimėlis. Vairuotojų yra paprašyta autobusiuko apžiūrą daryti kas pusę rato, galvojame statyti ir papildomas vaizdo kameras. Taip, kad operatyviai per vaizdo stebėjimo kamerų padarytus įrašus būtų galima nustatyti niekadėjus”, – sakė A. Petrošius.

Pasak jo, pjūviai sėdynėse yra gana gilūs, pažeidžiantys ir vidinį sluoksnį. Kol kas įmonė nesiima jų užsiūti. Pagavus chuliganus tikimasi pateikti ieškinį dėl žalos atlyginimo ir pakeisti sėdynes naujomis.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas sakė, kad tokių išpuolių kartais pasitaiko ir kituose miesto autobusuose, tačiau taip sistemingai iki šiol „darbuojamasi” nebuvo.

„Jau artimiausiu metu ir „Kautros” autobusiukuose, ir vežančiuose į Palangą, Kretingą bei oro uostą, bus sumontuoti interneto ryšio siųstuvai, kurie leis realiu laiku prisijungti prie vaizdo stebėjimo kamerų. Tai turėtų padėti greičiau nustatyti visus chuliganizmo atvejus. Kartu ir keleiviai šiose transporto priemonėse galės naudotis internetu”, – sakė A. Samuilovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This