Senojoje perkėloje plušės statybininkai: kaip kels keltai?

Svarbu, Transportas

Į Smiltynę ir iš Senosios perkėlos besikeliančius keleivius kitąmet gali trikdyti statybininkai. Numatoma remontuoti perkėlos krantinę. Tačiau tvirtinama, kad remonto darbai nei žmonėms, nei keltams netrukdys.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai uostamiesčio valdžiai pristatė, kaip organizuos Šiaurės rago krantinių remonto darbus, kad jie netrukdyti nei keltams, nei keleiviams.

„Mus patikino, garantavo, kad keleivių perkėlimas į Smiltynė iš Senosios perkėlos vyks sklandžiai“, – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Jis aiškino, kad remonto darbai Senojoje perkėloje vyks dviem etapais. Iš pradžių bus suremontuota dalis krantinės, o kai ji bus baigta, prie jos ims švartuotis keltai, tada bus remontuojama likusioji dalis. Be to, remonto darbus planuojama pradėti kitais metais, kai baigsis intensyviausias vasaros sezonas.

Planuojama iš viso suremontuoti apie 300 metrų ilgio krantinę. „Sako, kad krantinių būklė tokia, kad remontas yra neišvengiamas. Be to, jas suremontavus padidės ir panaudojimo galimybės“, – teigė A. Barbšys.

Senoji perkėla Šiaurės rage įkurta 2011 metais. Ji buvo iškelta iš Dangės upės, nes trukdė laivybai.

Prieš perkeliant perkėlą, prie Šiaurės rago krantinės buvo pastatytas pirsas, prie kurio švartuojasi keltai.

Šiaurės rage buvo pastatytas ir naujas perkėlos pastatas.

1 Comment

  1. ?

    „Mus patikino, garantavo…“, – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys. Ar mus už durnus laikot ar Naivumas gi tų konservatorių? O ko uosto direkcija su visokiom klaskom, achemom tik nepatikino ir negarantavo? Vėliau visi galai į vandenį ir senatis. O kas čia bus daroma ir kam, taip ir liko neaišku. Kaip čia taip, Virginija?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Spyglys

„Smiltynės perkėlai” ir 5 m/s vėjas yra baisus*

Stovi, šąla trečiadienio popietę ant Kuršių marių kranto Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, minia žmonių: laukia nesulaukia kelto. Regis, ir oras ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This