Dėl taršos nori tiesioginio valdymo

Miestas

Asociacija „Klaipėdos Marių bendruomenė” kartu su Šernų ir Ketvergių kaimų bendruomene kreipėsi į Vyriausybę prašydamos ne tik jos posėdžio metu aptarti Klaipėdos regiono oro, dirvožemio ir vandens telkinių taršą, bet ir įvesti tiesioginį Vyriausybės valdymą Klaipėdos mieste.

Reaguodamas į šį kreipimąsi premjeras Saulius Skvernelis davė pavedimą Vyriausybės kancleriui Algirdui Stončaičiui, o pastarasis paprašė Aplinkos ir Sveikatos apsaugos ministerijų „kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe įvertinti Šernų ir Ketvergių kaimų bendruomenės bei asociacijos Klaipėdos Marių bendruomenės rašte nurodytus faktus ir spręsti”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atsižvelgiant į tai, kad šiomis dienomis Klaipėdos miesto gyventojai susipažino su Klaipėdos miesto savivaldybės atliekamomis metiniais aplinkos monitoringo atsakaitomis nuo 2005 metų, kuriose matoma vis labiau katastrofiškai auganti Klaipėdos, o tuo pačiu ir Klaipėdos priemiesčių, aplinkos tarša, prašome ypatingo dėmesio mūsų problemų sprendimams ir aplinkos gerinimo klausimams”, – rašoma minėtajame bendruomenių kreipimesi.

Jos taip pat priminė, kad dar 2007 m. ataskaitoje buvo paminėtos rekomendacijos, tačiau nieko nebuvo daroma.

„Todėl šiandien turime dar blogesnę situaciją, kurios akivaizdoje visą patvirtintą taršą norima sugretinti tik su viena Klaipėdos dalimi – Vitės kvartalu. Tačiau dar sudetingesnė situacija stebima (ir patvirtinta) ir kituose Klaipėdos miesto rajonuose – pietinėje Klaipėdoje, kur gyvena bemaž 70 proc. Klaipėdos gyventojų ir didelis skaičius Klaipėdos priemiesčio gyventojų. Be to, kaip jums žinoma, pietinę Klaipėda supa ir papildomi taršos šaltiniai iš LEZ ūkinės veiklos, Vakarų laivų remonto gamykla, koncentruotos taršių įmonių teritorijos Dumpių km., Klaipėdos rajone, bei kitos įmonės, kurių teršalai nustatyti tyrimuose. Todėl norime aptarti Vyriausybės posėdyje šią situaciją, tapusia ekstremalia dėl Klaipėdos miesto savivaldybės, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro bei Aplinkos apsaugos departamento galimai nusikalstamo, korumpuoto neveiksnumo, ginant viešąjį interesą, dėl ko prašome įvesti tiesioginį Vyriausybės valdymą Klaipėdos mieste”, – rašoma rašte, kurį bendruomenių vardu pasirašė Raimonda Zaborė.

10 Comments

  1. Sapiega

    Absoliutus vėjas

    Reply
  2. Andrius

    Valstieciai visaip draskosi, kad tik valdzia Klaipedoje gauti. Pradzioje tikejosi, kad nebus patvirtintas Antikorupcijos komiteto pirmininkas ir gales prasyti tiesioginio valdymo, nepavykus sprendima apskunde teismui. Dabar vel bando prrimti miesto valdyma prisidengdami aplinkosauga. Mieste yra virs 15 bendruomeniu, o i vyriausybe kreipiasi tik viena miesto ir dvi rajono.

    Reply
  3. Gerhard

    neverkite paskui klaipedieciai kaip neturesite darbo vietu, nes imones tiesiog iseis.

    Reply
  4. Aldona

    Na koks skirtumas kaip prisistato Zaborė . Svarbu , kad tai apie ką ji rašo tiesa.

    Reply
    • klaipėdietė

      Visiškai pritariu,p.Aldona Jūsų minčiai ! Kol prabils tie ,,nesusitepę”ir,,skaidrūs ” kaip krištolas ,tai ir žmonės mieste vaikščios su dujokaukėmis ! Tokios liberaliai dirbančios savivaldybės (tiek ankstesnės sudėties,tiek dabartinės ),pageidavo vos maža dalis klaipėdiečių (pasyvieji seniai viskuo nusivylę )

  5. Anonimas

    Kažkokios nesveikos varžybos dėl kuris miesto rajonas labiau teršiamas? Ar šiaip sociopatija – nes jei Vitėje gyvena mažiau nei 70% – lai dvesia nuodijami, nes jų mažiau, nei pietinėje miesto dalyje. Galėtų moteriškė pinigų suma išreikšti kiek kainuoja klaipėdiečio sveikata Vitės rajone ir tuose jos Ketvergiuose.

    Reply
  6. Kas čia vyksta?

    Zabore nėra ir niekada nebuvo šernų bendruomenes nei nare nei gyveno, ar bendruomenių pirmininkai žino isviso apie tai? Ji prisistatineja ir aplinkos apsaugos darbuotoja kiek taip galima?

    Reply
  7. Nesvarbu

    O kaip kitaip galima išspręsti problemą? Su tais pačiais, kuriems veikla apsiriboja tik vasiukiniais projektais ir festivaliais?

    Reply
  8. Pirmyn

    Kažin kodėl šerniškė ir ketvergiškė nenori tiesioginio valdymo Klaipėdos rajone? Ar ne dėl to, kad ten valstiečiai, prie kurių nuolat trinasi?

    Reply
  9. pasirašė

    Marių bendruomenės vardu pasirašė Raimonda Zaborė, nuteista nusikaltėlė. Nei ji gyvena Marių kvartale, nei Ketvergiuose, bet kažkokiu būdu jas atstovauja. Dar viena afera?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Mano maišelis - gamtos draugelis

Klimato kaita – nebeišvengiama šių dienų tema. Apie tai, kas vyksta su mūsų planeta Žeme, jos gamtiniais ištekliais, užterštumu, nykstančiomis ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Maitinimo sektoriaus atstovai reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį Vilniuje prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This