Klaipėdos valstybinė kolegija įgyvendino projektą „Erasmus+ Lietuvos mokykloms“

Švietimas

Klaipėdos valstybinė kolegija, 13 metų aktyviai vykdanti „Erasmus+“ programą, pastebi, kad moksleiviai, atvykę studijuoti iš mažų miestelių ar rajonų, dažniausiai apie šią programą nėra nieko girdėję, todėl jų aktyvumas pasinaudoti šia programa taip pat labai nedidelis. Dėl to buvo pradėtas vykdyti projektas „Erasmus+ Lietuvos mokykloms”.

Pagrindinis projekto tikslas – populiarinti „Erasmus+“ programą, pristatyti kitas šalis, plėtoti tarpkultūriškumą ir padėti geriau pažinti Europos Sąjungą. Projektą finansavo Švietimo mainų paramos fondas.

Šio projekto metu kolegijos atstovai ir „Erasmus+“ studentai lankė 12 Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų įvairiuose miestuose ir miesteliuose bei susitiko su beveik 1000 mokinių.

„Šis projektas turi neįkainojamą reikšmę ir mums, tarptautiniams studentams, nes viešasis kalbėjimas padeda įveikti baimę kalbėti prieš didžiules auditorijas ir laisviau kalbėti anglų kalba“, – pranešime cituojamas vienas iš „Erasmus +“ studentų Ciprian Josan iš Moldovos.

„Labai svarbu informuoti jaunimą apie „Erasmus+“ programą ir iš ko jis susideda, nes dažnai praleidžiame šias galimybes ir patirtį dėl informacijos stokos ir baimės išeiti iš savo komforto zonos. Manau, kad įgyvendindami šį projektą turėjome galimybę padidinti moksleivių susidomėjimą šia programa ir pasidalyti savo patirtimi. Projekto dėka galėjau pažinti įvairias Lietuvos vietas, susitikti su naujais žmonėmis, sužinoti daugiau apie Lietuvos kultūrą”, – teigia kita studentė iš Portugalijos Ines.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Respublikinėje konferencijoje dalintasi patirtimi

Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoje šią savaitę vyko respublikinė konferencija „Inovacijos, kompetencijos ir integracija įgyvendinant Erasmus + programos patirtį”. Konferencijos organizatorės – ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Mums rašo

Tarptautinio Erasmus+ projekto atgarsiai Maksimo Gorkio progimnazijoje

Diena veja dieną ir net nepastebėjome, kaip rudens spalvų paveikslą pakeitė purus ir baltas pirmasis žiemos sniegas. Tačiau yra įvykių ...
2022-12-05
Skaityti daugiau

Veidai

Jūrininkų ligoninėje dirbantis Ali Aldujeli su ligoniais kalbasi lietuviškai

Klaipėdos jūrininkų ligoninė praneša, jog jos Širdies ir kraujagyslių radiologijos skyrių papildė naujas darbuotojas – kardiologas Ali Aldujeli. Mediko šaknys ...
2022-11-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This