Klaipėdos įmones užplūdo moksleiviai

Švietimas

Nuspręsti, kuria linkme pasukti savo ateitį ir kokią studijų programą pasirinkti, yra vienas sudėtingiausių jauno žmogaus sprendimų. Visos galimybės prisiliesti prie skirtingų profesijų ir studijų krypčių sukuria nepamatuojamą naudą gimnazistams. Todėl jau ketvirtą kartą iš eilės Klaipėdos miesto plėtros agentūra „Klaipėda ID“ praneša organizavusi „Ateities inžinierių“ savaitę. Šį rudenį programoje dalyvavo net 140 moksleivių.

Prieš dvejus metus pradėta programa buvo sukurta gimnazistams, bet akivaizdu, jog tokios žinios ir patirtys naudingos ir jaunesniems moksleiviams. Matant šį poreikį, šiemet programoje taip pat dalyvavo ir septintokai bei aštuntokai. Net 86% moksleivių pagal „Klaipėda ID“ vykdytą apklausą tvirtino, jog tokie patyriminiai vizitai yra geriausias būdas sužinoti apie galimas profesijas, tuo pačiu palengvinantys apsisprendimą renkantis studijų kryptį.

Organizatorių nuotr.

„Moksleiviai, planuojantys rinktis inžinerijos studijas, labai vertina vizitus į įmones. Tai suteikia jiems galimybę iš arčiau pamatyti, kuo gyvena inžinieriai, pabendrauti su jais, užduoti rūpimus klausimus, į kuriuos mes ne visada galime atsakyti. Po vizitų moksleiviai jaučiasi labiau užtikrinti savo sprendimu, kitiems tokio tipo vizitai padeda lengviau nuspręsti, ką konkrečiai jie nori studijuoti,“ – „Klaipėda ID“ pranešime cituojama Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijos profesijos patarėja Violeta Venckuvienė.

Moksleivių klausimai tiesiai profesionalams

Kaip atrodo produkto kūrimo procesas nuo idėjos iki veikiančio ir rinkai paruošto sprendimo? Kokios programavimo kalbos reikėtų pradėti mokytis? Kas motyvuoja inžinierius: atlygis už darbą ar pats darbas? Tokius klausimus įmonių ir aukštųjų mokyklų vizituose kėlė susirinkę moksleiviai. Inžinieriai atsakydami sutartinai kalbėjo, kad didžiausią malonumą kelia mėgstamas darbas. Pažintinių apsilankymų įmonėse metu programuotojai taip pat dalinosi savo kasdienybe, supažindino su darbo specifiką, pristatė savo kuriamus produktus ir parodė, kad IT specialisto darbas ne tik įdomus bei kūrybiškas, bet ir prasmingas – juk jų sukurtais produktais naudojasi daugelis žmonių.

Šių metų programa metu moksleiviai aplankė ir susipažino su dviejų sėkmingiausių Klaipėdos mieste veikiančių startuolių „Interactio“ ir „Whatagraph“ komandomis, aplankė stambias gamybines įmones „Mars Lietuva“ ir „Orion Global PET“, susipažino su tvarumo ir inovatyvumo vėliavnešiais Klaipėdoje – „Vėjo projektai“ bei „Fortum“, pamatė, kaip gimsta vertingi skaitmeniniai sprendimai įmonėse „Telesoftas“, „Creative partner“, „Omega technologies“. Visose šiose įmonėse moksleiviai ir juos lydintys mokytojai susipažino su skirtingais inžineriniais procesais ir į mokyklų suolus parsinešė naujų atsakymų bei įžvalgų.

Patyrimai aukštosiose mokyklose įkvėpė

Programoje dalyvavę moksleiviai pamatė ne tik kaip pritaikomos inžinerijos žinios industrijoje, bet ir kur jos įgyjamos. Moksleiviai dalyvavo paskaitose Klaipėdos universitete, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje bei Socialinių mokslų kolegijoje, greitai ir lengvai užmezgė ryšį su dėstytojais ir įsitraukė į kūrybines užduotis.

„Šia programa siekiame padėti Klaipėdos moksleiviams geriau suprasti inžineriją kaip studijų kryptį ir profesiją. Tikimės, kad moksleivių vizitai aukštosiose mokyklose bei skirtingose įmonėse sukurs artimesnį bendradarbiavimą tarp industrijos ir švietimo įstaigų mieste. Kasmet ši programa auga ir susidomėjimas ja plečiasi. Taigi, neturime jokių minčių sustoti, norime augti ir pakviesti dar daugiau mokyklų aktyviai dalyvauti,“ – teigė Alina Šoparė, „Klaipėda ID“ projektų vadovė.

Kitas „Ateities inžinieriai“ projekto ciklas planuojamas kitų metų pavasarį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūrų transporto inžinerijos studijų programai – darbdavių kokybės ženklas

Klaipėdos universiteto (KU) Jūrų transporto inžinerijos studijų programai suteiktas „Investor‘s Spotlight“ ženklas, kitaip dar vadinamas darbdavių kokybės ženklu. Tai jau ...
2021-06-02
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdiečiai programuoti moko ir pradinukus

Švietimas ateityje bus kitoks, paremtas ne vien akademinėmis žiniomis, bet ir praktiniais patyrimais, kūrybiniu mąstymu. Tai supratę klaipėdiečiai moksleivius ėmė ...
2020-12-09
Skaityti daugiau

Švietimas

Studijas Klaipėdoje renkasi vis daugiau jaunuolių

Prasidėjus naujiems mokslo metams, aukštosios mokyklos pasitinka netradicinį ugdymo laikotarpį ir pripažįsta, kad pasiruošimas jam pareikalavo planų persvarstymo, greitos reakcijos ...
2020-09-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This