Prekybos centro statytojus pasiuntė ieškoti vietų automobiliams

Miestas, Svarbu

Prie Statybininkų prospekto ir Gediminų gatvės sankryžos prekybos centrą norintiems statyti verslininkams iš antro karto pavyko gauti Saugaus eismo komisijos pritarimą siūlomiems eismo pokyčiams, tačiau kartu jie gavo įpareigojimą Gedminų ir Žardininkų gatvėse sukurti tiek naujų stovėjimų vietų, kiek reikėtų panaikinti šioje vietoje įrengiant sankryžą.

Google maps nuotr.

Prieš mėnesį pristatant siūlomus eismo pokyčius projektuotojai buvo paprašyti detalizuoti įvažiavimo iš Statybininkų prospekto į būsimą prekybos centro aikštelė sprendinius. Tada projektuotojai remdamiesi audito išvadomis siūlė naikinti dabar esantį posūkį į Eduardo Balsio gimnazijos kiemą ir įrengti naują, kuris prasidėtų ties būsima prekybos centro aikštele. Toks sprendinys esą yra palankesnis švietimo įstaigai, nes prekybos centrą aptarnausiantis krovininis transportas važiuotų toliau nuo jos, bet mažiau palankus eismo saugumo atžvilgiu – išvažiuojantiems iš prekybos centro ir norintiems būsimoje sankryžoje sukti į kairę liktų kur kas trumpesnė kelio atkarpa persirikiavimui į antrą juostą.

Šįkart ir vėl pasiūlyta elgtis panašiai – įvažiavimas liktų ties prekybos centru, o nuo jo jau būtų suformuotas posūkis į gimnazijos įvažiavimo kelią. Kelių policijos atstovai tokį sprendimą įvertino teigiamai.

Kur kas daugiau diskusijų ir klausimų sukėlė automobilių vietų likimas, nes dėl formuojamos keturšalės sankryžos, kuri per Statybininkų prospektą sujungtų Gedminų ir Žardininkų gatves, jose nebebūtų galima pastatyti apie 15-20 mašinų.

Vicemerui Arūnui Barbšiui ir Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjui Rimantui Mockui išreiškus nuogąstavimą, kad ir čia gali nutikti taip, kaip prie prekybos centro „Maxima” ties Statybininkų prospektu ir Šilutės plentu, kur buvo apribota galimybė gyventojams laikyti automobilius, į prekybos centrą ketinančios investuoti UAB VPH atstovas negalėjo garantuoti, kad taip nenutiks ir čia.

„Viskas priklausys nuo pagrindinio nuomoninko. Jei gyventojai piktnaudžiautų ir jis prašytų imtis priemonių, turėtume taip padaryti”, – sakė jis.

„Turime jau patirtį, bet nieko čia keisto – Vakaruose daug kur yra uždaros prekybos centrų aikštelės. Reikia vietą išsipirkti arba mokėti už automobilio pastatymą. Tačiau visos viešos vietos, kurios sunaikinamos, turi būti atstatytos”, – pareiškė komisijai pirmininkaujantis Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Būtent su tokia pastaba ir buvo pritarta projektuotojų parengtai eismo schemai.

Pasak UAB VPH atstovų, jie kol kas tik žiūri, ar čia įmanoma statyti tokį objektą. Ir jei iš tiesų nekils jokių kliūčių, planuoja įsigyti dabar ten esančios automobilių stovėjimo aikštelės sklypą. Kol kas automobilių aikštelė, joje esantys statiniai ir pats sklypas Gedminų g. 7A priklauso UAB „Klasera”. Pastaroji aikštelę yra išnuomojusi UAB „Kemsas”.

Jei viskas vyks pagal planą, iki 4000 kv. m ploto prekybos centro, kuriame įsikurtų maisto prekių parduotuvė, statybas numatoma pradėti 2021 m. pavasarį. Kuris prekybos tinklas čia įsikurtų kol kas kalbėti esą yra per anksti.

UAB VPH, valdoma Latvijoje registruotos bendrovės SIA „Venturecorp Property Holdings Baltics”  – skelbia, jog tarp jos išvystytų ir vykdomų projektų yra prekybos centro ir teniso kompleksas Tauralaukyje, kuriame veikia „Norfos” parduotuvė, Palangos autobusų stoties pastatas su „Maximos” prekybos centru ir šiuo metu ties Šiaurės prospekto ir Liepų gatve dar baigiamas statyti prekybos centras, kuriame įsikurs „Maxima” ir „Senukai”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Planuoja keisti mokesčius už automobilių parkavimą

Nors vidutiniškai 7 proc. didinant viešojo transporto paslaugų kainas pernai metų pabaigoje buvo kalbama, kad proporcingai bus didinama ir vietinė ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This