Dangeras Aleksandrovas: „Informacija teikiama tendencingai”

Nuomonės

Dangeras Aleksandrovas, UAB „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius
2020-01-08

Komentarų: 28

Nuo 2019 m. gruodžio 19 d. aš, kaip „Gatvių apšvietimas” įmonės vadovas, patiriu psichologinį spaudimą, menkinama mano, kaip asmens ir vadovo reputacija, UAB „Gatvių apšvietimas“ įmonės ir jos darbuotojų reputacija.

Agresyvi psichologinio spaudimo kampanija vykdoma tiek per kai kuriuos asmenis, tiek per naujienų portalą www.atviraklaipeda.lt bei juose talpinamus neva skaitytojų komentarus. Šis portalas savo publikacijose pateikia neteisingą ir klaidinančią informaciją, kuria siekiama formuoti tendencingą, tam tikrų suinteresuotų mano nušalinimu nuo pareigų asmenų grupei naudingą – neigiamą nuomonę apie mane, kaip apie UAB „Gatvių apšvietimas” įmonės vadovą ir kaip asmenį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ši tendencingai teikiama informacija galimai klaidina tiek UAB „Gatvių apšvietimas“ akcininką – Klaipėdos miesto tarybą, tiek akcininko atstovą direktorių Gintarą Neniškį, tiek Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską, kurie šios tendencingai teikiamos informacijos pasekoje gali priimti klaidingus, jų reputacijai galinčius pakenkti sprendimus.

Siekiant užkirsti kelią tokioms interpretacijoms, juodinimo kampanijos pasekmėms, 2019 m. gruodžio 23 d. vykusiame UAB „Gatvių apšvietimas” valdybos posėdyje mano asmeniniu prašymu buvo priimtas sprendimas atlikti nepriklausomą auditą viešųjų pirkimų, personalo ir dokumentų valdymo srityse. Esu tikras, kad audito rezultatai pilnai atsakys į keliamus klausimus dėl man inkriminuojamos neskaidrios veiklos, korupcijos, nepotizmo ar interesų konfliktų mano vadovaujamoje įmonėje.

Atsakingai pareiškiu, kad esu pasiruošęs pilnai atsakyti už teisės aktų pažeidimus, jei tokie bus nustatyti audito metu. Nepaisant to, kad šiuo metu atostogauju (siekiant išvengti bet kokių spekuliacijų dėl audito atlikimo įtakojimo), esu pasiruošęs bendradarbiauti ir maksimaliai padėti visoms institucijoms, kad tyrimas būtų kuo kokybiškesnis, skaidresnis ir apimtų visus ginčytinus klausimus, kad ateityje nekiltų nereikalingų teisminių ginčų dėl vienų ar kitų priimtų neteisėtų sprendimų.

Pateikiu Jums papildomą Viešųjų pirkimų tarnybos komentarą dėl plačiai eskaluojamos ir interpretuojamos Viešųjų pirkimų tarnybos patikrinimo ataskaitos, kuri neva inkriminuoja įstatymo pažeidimus.

Viešųjų pirkimų tarnyba papildomai konstatuoja:

„Atsakydami į Jūsų 2019-12-31 raštą „Dėl Viešųjų pirkimų tarnybos 2019-02-26 tikrinimo ataskaitos Nr. 4S-233“, pažymime, kad tikrinimo ataskaitoje buvo nustatyti tam tikri pažeidimai, susiję su netinkamai atliekama sudarytų viešojo pirkimo–pardavimo sutarčių vykdymo kontrole (netinkamai įforminamu/neįforminamu prekių priėmimu), tačiau pažeidimų, už kuriuos būtų taikoma administracinė atsakomybė, Tarnyba nenustatė.“

Iki kol nebus pateikti audito rezultatai, vengsiu komentuoti tendencingus ir šališkus kaltinimus, insinuacijas ir vienų ar kitų dokumentų šališką interpretavimą.

Manau, kad audito kompanijai pateikus įmonės veiklos audito rezultatus, bus apgintas tiek UAB „Gatvių apšvietimas“ darbuotojų, tiek mano geras vardas ir bus išsklaidytos visos abejonės dėl įmonės veiklos.

28 Comments

  1. Klaipeda

    Aleksandrovai, pasiziurek i Klaipedos miesto kreivus apsvietimo stulpus. Net ir Jurininku prospekte, naujai sutvarkytame pries 6 menesius, daugelis stulpu pakrype. Pasiziurek Perkelos gatve, kiek ten kreivu stulpu. Dar vasara mes tave per ziniasklaida buvome ispeje sutvarkyti sita aplaiduma ir stengktis sukurti tvarka ir sistema kaip priziureti miesto apsvietimo stulpus ir zenklus kad butu tiesus. Konkurentai nesnaudzia, monopolija visada zlunga jei per ilgai apsileidziama. Pripazink esi netikes vadovas, nesugebi tvarkos sukurti.
    Jei imones darbuotojai blogai dirba, tai nereiskia kad darbuotojai yra blogi, tokiu atveju blogas ir netinkamas yra vadovas, kuris nesugeba kontroliuoti savo pavaldiniu. Visogero ir sekmes kitur. Turejai sansa, issvaistei pasitikejima.

    Reply
  2. Tomas

    Lazda turi du galus ??‍♂️??‍♂️??‍♂️?

    Reply
  3. NEPRIKLAUSOMA

    NEPATOGUS, TODĖL…paleidžiami sovietmečio tankai, buldozeriai ir jokie principai ar įstatymai nebesvarbūs pasakai savo nuomonę ar gini teises tada tą reikia pašalinti, nes neparankus, nepatogus, na pavarysime TAVE. Kažin kiek ilgai laikysis ,,nepriklausomas judėjimas” su ,,nepriklausomu” direktoriumi ir ,,nepriklausomu” patarėju, bei su ,,nepriklausomu” sekretoriumi

    Reply
  4. GINEKA

    …labai panasu i gyvunu kara! Visi prisidenge peliukais,katinais ir visokiais kt.pseudonimais,…
    Tikrieji vardai yra puikiai zinomi,kam labiausia „trukdo” p.D.Aleksandrovas

    Reply
  5. Panašu

    Aleksandrovas kaip susisiekimo ministras Jaroslavas Narkieviučius kalba kad nieko nedarbinau niekur nežvejojau nieko nepirkau 🙂 gal aleksandrovas įstojo į lenkų rinkimų partiją?! 🙂

    Reply
  6. Kažkokia palaida bala

    Ar savivaldybė gali viena karta susitvarkyti su savo bendrovėmis?! Atrodo jog visos savivaldybės bendrovės kaip atskiros karalystės daro ką nori ir kaip nori!! Kas darosi vandenyse, apšvietime, kratc?!!! Atrodo jog savivaldybė bejėgė…

    Reply
  7. Peliukui Mikiui

    „Surinktas profesionalus kolektyvas”-juokingiau neparašysi :))

    Reply
  8. ...

    Linkiu kuo greičiau iš draskyti ta įmonės žiurkių lizdą ir pareikalauti iš jų atlyginti padarytą žalą! Stiprybės direktoriui neniškiui, tarybos nariams ir žinoma atitinkamoms tarnyboms dirbant savo darbą! Sėkmės!

    Reply
  9. Nuomonė

    Na svarbiausia nepamiršo į darbą priimti budino sūnaus, Budrio sugyventinės kuri iš sugyventinio perka dūmų paslaugas junoko (geriausio budino daugelio) įsunio ir politikų seserų, žmonų ir savo vaikų auklių! Bet svarbiausia jog pirko teisingai tik iš savų finansininkės sūnelio bei draugų firmelių! visgi klausimas kyla direktorius taip įnirtingai rašo su ji palaikančiu giminių ir artimųjų kolektyvu komentarus – atostogaudamas ar sirgdamas? Ir visgi nejaugi taip sunku pateikti klausimus į žurnalisto užduodamus konkrečius klausimus jei jau straipsnį sugebėjo surašyti gal ir į klausimus galėjo atsakyti, butų buvę aiškiau ir konkrečiau! Ko reikia bėgti?

    Reply
    • Irginuomone

      Oj oj kiek pykčio ? ne apie ta komentuot pradejo arne?
      O iskur tamstai zinoma kas ka atsake ar neatsake ?
      Kad rasyt kas ka prieme reikia zinoti tiesa, o ne pletkus. Ar Jus ten personale dirbat?

  10. Nikodemas

    Nu va eilinis skandalas provincijoje išsikvėpė. Gatvių apšvietimas viena geriausiai dirbančių savivaldybės įmonių Klaipėdoje.
    Labai panašu į kerštą. Gal ko Aleksandrovas į darbą nepriėmė, o gal atleido…

    Reply
    • Skaidrusis

      Direktoriaus bėdos dėl to, kad jis išsišokėlis. Liepė vienai svarbaus asmens žmonai dirbti darbe. O ką ji dirbs jei šviesoforo nuo šviestuvo neatskiria. Laikykis! Kolektyvas tave palaiko

    • Peliukas Mikis

      Įmonė prikelta iš griuvėsių. Surinktas profeionalus kolektyvas. Praktiškai visas su aukštuoju išsilavinimu. Buvo keletas asabų norinčių gauti algas ir nieko neveikti. Bet jiems nepavyko. Ir jie pasivogė dokumentų ir sukurpė bylą. Linkiu žiurkės metais, kad už tokius reikalus atsakytų visos pelės kur slepiasi po šluotą.

    • Katinas

      Čia apie peles kur po biuleteniais slepiasi? Bijo pasirodyti kaip prisisike katinai :))

    • Klounai

      Aleksandrovą pažįstų jau daug metų. Jis visada buvo reiklus tiek sau tiek kitiems. Laikykis Dangerai.
      O šmeižikai turi atsakyti už tokius reikalus.
      Visi jau žino kas už to cirko stovi.

  11. Nesupratau

    „Siekiant užkirsti kelią tokioms interpretacijoms, juodinimo kampanijos pasekmėms, 2019 m. sausio 23 d. vykusiame UAB „Gatvių apšvietimas” valdybos posėdyje mano asmeniniu prašymu buvo priimtas sprendimas atlikti nepriklausomą auditą…” Kažko nesuprantu, ar prieš metus buvo užsakytas tas auditas ir dar neatliktas, ar čia datos supainiotos?

    Reply
    • Taip

      Tikriausiai nuo patiriamo mobingo susipainiojo datose autorius…

  12. Pranas

    Pust tokius reik lauk šeimos biznį suka ir kitiem smegenis plauna kad nieko nėra blogo?

    Reply
  13. Alfonsas

    O Jūs ką, gerbiamieji, tikėjotės, kad šakalas pripažins kaltę ir pasitrauks . Nesitikėkite. Dabar dės visas pastangas, kad popieriai jo būtų tvarkingi. Auditą mat užsisakė. Parašys ir patikrins ką jam reikės.

    Reply
    • Anonimas

      Pritariu! Kas užsako, to ir muzika. Kaži kodėl neatsako į žurnalistų užduotus klausimus… Atostogų metu juk turėtų kas pavaduoti…

    • ?

      Auditą iš Vilniaus ir mokesčių inspekciją įdarbinti,kad patyrinėtų konkursų laimėtojų veiklą,kai įmonėje dirba vienas ar du darbuotojai,kurie yra tik tarpininkai pinigams plauti

  14. To tinka

    O kur eina kalba apie konkurencijos ribojima jus matote? Toje pacioje ataskaitoje nera isvadu, kad tai buvo ar yra ribojama konkurencija. Ar pats zinote kas yra viesieji pirkimai ir su kuom tai valgoma. Ar bent pajautete kaip miestas pasikeite po letargo miego valdant apsvietima pensininkui? Kiek nauju sviestuvu, kiek nauju stulpu! Idomu ar meras su Neniskiu des skersa ant audito ir atleis direktoriu is pareigu. Vat tai tai bus! Vat cia tai pasirodys kaip netinkami ar neitinkantys yra salinami.

    Reply
    • To to tinka

      Išvada: „Atkreiptinas dėmesys, kad dažnai (27 atvejai iš visų tikrintų) Perkančioji organizacija, apklausdama potencialius tiekėjus, kreipėsi į vieną tiekėją UAB „Namų kultas“. Tarnyba pažymi, kad konkrečioms įmonėms suteikiant palankesnes sąlygas laimėti pirkimuose, Perkančioji organizacija dirbtinai mažina konkurenciją ir neužtikrina Įstatymo 17 straipsnio 1 dalyje įtvirtinto skaidrumo principo bei pirkimų tikslo siekimo, kaip tai yra nustatyta Įstatymo 17 straipsnio 2 dalies 1 punkte”. Norite pasakyti, kad tik vienintelis „Namų kultas” (finansininkės sūnelio firma) gali Klaipėdoje pagerinti apšvietimo padėtį po letargo miego? Aukščiau esantis komentaras taikliai pasisako apie užsakomus auditus. Juk kažkada ir Snoras audituodavosi, ir Ūkio bankas 🙂

  15. Nesimona

    Ataskaita buvo viešai prieinama, tik užkliuvo tada kai kėdžiu prireikė ir štai per šventes linčo teismas, galit pasiploti sau iniciatoriai 🙂

    Reply
    • Tinka?

      Taip, formaliai pažeidimų, už kuriuos būtų taikoma administracinė atsakomybė, Tarnyba nenustatė. Bet ar pirkti iš darbuotojos sūnaus firmelės ribojant konkurenciją ir vėliau jai dar dirbant subrangovu yra moralu, normalu? Aš ne tokiame mieste ir ne tokioje šalyje gyventi noriu.

  16. burbulas

    na va tai tau.. ir burbulas sprogo, kaip dabar viskas bus, norėjo prikalti be kaltės… kas dabar prisiims atsakomybę?

    Reply
  17. Z

    p. Dangerai, kad išvengti interpretacijų žiniasklaidoje, reikia bendradarbiauti su žiniasklaida, ir be jokių išsisukinėjimų ar nutylėjimų …

    Reply
  18. mobingo žinovas

    ,,gelbėkite,, vargšą žmogų nuo mobingo,nespauskite,gėdos visai neturite ar kas čia dedasi

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Lietuvos Navalnas ar sąmokslo teorijas skleidžiantis kyšininkas?

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje pirma instancija pernai spalį Panevėžio verslininką Tomą Petrą Radiką nuteisė ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Apeliacinio Neringos kyšio bylos proceso starte - teisėjų prisiminimai apie STT

Klaipėdos apygardos teismas vis dar negali pradėti nagrinėti pas jį dėl apeliacinio skundo atkeliavusios baudžiamosios bylos, kurioje pirma instancija pernai ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This