Medikai ir vėl kviečia minti dviračius

Sveikata
Avatar photoAtvira Klaipėda
2017-09-30

Rugsėjo 29 d. minima Pasaulinė širdies diena.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai jai dvyliktą kartą šia proga rengia dviračių žygį, kuriuo nori atkreipti klaipėdiečių dėmesį, kad sveikas gyvenimo būdas gali padėti išvengti daugiausiai gyvybių nusinešančių širdies ir kraujagyslių ligų.

Į žygį nuo Jūrininkų ligoninės iki Jūrininkų prospekto jie kviečia jungtis visus klaipėdiečius, ne tik medikus su šeimomis, bet ir pacientus, jų artimuosius, moksleivius, sveiką gyvenseną propaguojančius klubus, pavienius klaipėdiečius. Startas jau rytoj, spalio 1 d.,  12 val. prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės.

Specialistus neramina, kad kas antra mirtis Lietuvoje – dėl kraujotakos sistemos ligų. Kasmet nuo jų  Lietuvoje miršta daugiau nei 23 tūkst. žmonių. Deja, bet šis skaičius nemažėja, o mirtingumo nuo kraujotakos ligų rodiklis 2,3 karto viršija ES šalių vidurkį. Lietuva yra ketvirta nuo galo po Bulgarijos, Latvijos ir Rumunijos.

Per metus vien Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dėl širdies ligų gydosi per 4 tūkst., o ambulatoriškai konsultuojama per 15 tūkst. pacientų.

„Medikų pareiga nėra tik gydyti. Sėdę ant dviračių mes norime atkreipti dėmesį į širdies ligas ir savo pavyzdžiu parodyti, kad daug kas priklauso nuo paties žmogaus. Sveikas gyvenimo būdas, subalansuota mityba, judėjimas padeda išvengti ligų, kurias įgyjame ne paveldėdami, o tingėdami“, – sako Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

                                                                                                                                                                                    Parengta  pagal Jūrininkų ligoninės inf.
Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Dviračiais per penkis žemynus nusprendę numinti kanadiečiai renka paramą ir LCC

P. L*. ir Kristen Meinderstma yra pora iš Kanados, nusprendusi 5 metus dviračiais keliauti per 5 žemynus ir rinkti aukas ...
2024-09-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dviračiai autobuse - destruktyvi idėja?

Neleisti autobusais vežti paspirtukų ir dviračių, – už tokį pasiūlymą trečiadienį balsavo 6 iš 7 Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ...
2024-09-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Naujas universiteto ligoninės etapas – su žinia apie prokuratūrą ir finansines injekcijas 

Naujosios Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) struktūros įsigaliojimo išvakarėse joje apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Aurimas Pečkauskas informavo, jog dėl garsios algų ...
2024-09-09
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This