„Neptūnas-Akvaservis“ neatsilaikė prieš „Vytį”

Sportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-02-01

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienio vakarą buvo priverstas kapituliuoti prieš namie žaidusį Šakių „Vytį“ rezultatu 86:93 (20:24, 22:24, 18:22, 26:22).

D. Lukštos (nklyga.lt) nuotr.

Rungtynių pradžioje abiems komandoms taškų sąskaitas atidarinėjo veteranai: iš pradžių „Vyčio“ ekipoje Darjušas Lavrinovičius pelnė 5 taškus iš eilės, o vėliau ir savo taikliu tritaškiu atsakė „Neptūnas-Akvaservis“ žaidėjas Vytautas Šarakauskas (5:3). Pridėjęs dar 5 taškus Darjušas buvo pakeistas savo brolio Kšištofo, kuris per sužaistą minutę įmetė du tritaškius. Tačiau, tai nepadėjo Šakių komandai apčiuopti solidesnės persvaros, nes „Neptūnas-Akvaservis“ taip pat solidžiai atakavo varžovų krepšį. Rezultatyvaus kėlinio pabaigoje „Vytis“ buvo įgijęs 7 taškų persvarą, bet Nojus Mineikis, prieš ketvirčio pabaigą, taikliu tolimu metimu sumažino atsilikimą iki 4 taškų (20:24).

Antrąjį susitikimo kėlinį Šakių ekipa pradėjo keliais taikliais metimais iš dviejų taškų zonos, bet tada prabilo klaipėdiečių snaiperiai. Tritaškių karuselę užsuko Klaidas Metrikis, o prie jo prisidėjo Dovydas Romančenko ir Nojus Mineikis, o po pastarojo taiklaus tolimo šūvio „Vytis“ paprašė minutės pertraukėlės (31:28). Po pertraukėlės Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai smeigė dar du tritaškius ir išsiveržė į priekį 7 taškais (37:30). Vis gi iš duobės Šakių komandai pavyko išlipti daugiausiai Darjušo Lavrinovičiaus pastangomis. Šis pelnė per pirmą rungtynių pusę pelnė 21 tašką, o šeimininkams prieš ilgąją pertrauką pavyko išsiveržti į priekį šešiais taškais (42:48).

Trečiąjį kėlinį abi komandos taškų nepelnė dvi minutes, bet jų badą nutraukė Vytautas Šarakauskas galingu dėjimu. „Vyčio“ atsakas buvo tolimi metimai: du iš eilės pataikė Paulius Beliavičius, o Kšištofas Lavrinovičius pridėjęs du taiklius baudos metimus išvedė šeimininkus į priekį rekordiniu 12-os taškų pranašumu (48:60). Ketvirčio pabaigoje klaipėdiečiams pavyko aptirpdyti deficitą, bet po trijų kėlinių Šakių komanda disponavo dviženkliu pranašumu (60:70).

Ketvirtajame kėlinyje komandos propagavo skirtingą žaidimo stilių. Šeimininkai per tris minutes pasižymėjo trimis tritaškiais metimais, o „Neptūnas-Akvaservis“ taškus rinko iš artimų distancijų. Klaipėdos komanda sumažinusi iki 5 taškų, bet tada atsibudo ir „Vyčio“ komanda. Aurelijui Pukeliui taikliai metus iš po krepšio pastarojo komanda įgijo 11 taškų pranašumą (79:90). Nors Klaipėdos komanda ir turėjo didelį deficitą, tačiau pasidavimo ženklų nerodė. Po Nojaus Mineikio taiklaus tritaškio metimo, jo komandos atsilikimas sumažėjo iki 4 taškų (86:90). Vis dėlto prisivyti „Vyčio“ nepavyko dėl kelių netaiklių metimų.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais vasario 6 d. išvykoje su Joniškio „Delikatesu”.

STATISTIKA

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“: Vytautas Šarakauskas 21 (6 atk.akm), Nojus Mineikis ir Klaidas Metrikis pridėjo po 17.

Šakių „Vytis“: Aurelijus Pukelis 24, Darjušas Lavrinovičius 23, Kšištofas Lavrinovičius 14, Paulius Beliavičius 11 (9 rez.perd).

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Akvaservis“ nusileido „Šilutei“

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose rezultatu 83:94 (17:25, 27:22, 22:22, 17:25) nusileido „Šilutei“. Rungtynių pradžioje komandoms nepavyko susikurti pranašumo, bet ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Sportas

Sirgalių palaikomas „Neptūnas-Akvaservis“ pasiekė ketvirtą pergalę iš eilės

Klaidas Metrikis sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių „7bet-NKL“, o jo vedamas Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“(11-25) iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui. Uostamiesčio krepšininkai šeštadienį ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Sportas

Dublerių mūšyje – 17 taškų skirtumą nubraukusio „Neptūno-Akvaservis“ triumfas sostinėje

Svarbią pergalę „7bet-NKL“ sezone į savo sąskaitą įsirašė Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Aštuoniese žaidusi uostamiesčio ekipa šeštadienį išvykoje 89:88 (23:29, 22:26, 28:20, ...
2024-02-17
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This