Rajono biudžetas: gerės infrastruktūra, didės atlyginimai

Regionas

Šių metų Klaipėdos rajono biudžeto dėlionės jau pasiekė finišo tiesiąją – kitą savaitę jis bus teikiamas tvirtinti rajono Tarybai.

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, jog finansavimas augs daugelyje sričių, didės atlyginimai kultūros darbuotojams, milijonai eurų bus skiriami gerinti infrastruktūrą rajone, remontų sulauks mokyklos ir darželiai, daugiau lėšų bus skirta ir socialines paslaugas teikiančioms įstaigoms.

„Tai vienas atsakingiausių biudžetų per ilgus dešimtmečius, kurio naudą pajus visi Klaipėdos rajono gyventojai”, – teigiama pranešime.

Taip atrodo Klaipėdos rajono biudžeto pyragas.

„Šiais metais itin didelį dėmesį biudžete skyrėme būsimoms investicijoms. Ilgus metus rajonas snūduriavo. Reikia gerinti kelių infrastruktūrą, trūksta naujų sporto bazių, mokyklų, darželių, nėra baseino. Didžioji dalis aplinkinių rajonų jau seniai visa tai turi. Todėl situaciją būtina keisti ir tai leis padaryti atsakingai suformuotas biudžetas ir tolimesnis jo planavimas“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Rekordinės lėšos infrastruktūrai

Rekordinė suma – net 8 milijonai eurų – skiriama rajono keliams, gatvėms atnaujinti, remontuoti ir prižiūrėti. Po milijoną – didžiausioms rajono seniūnijoms Gargždams ir Sendvariui – bus atnaujinami ir klojami nauji keliai, įrengiami ir remontuojami šaligatviai, tvarkoma kita inžinerinė infrastruktūra, pavyzdžiui, lietaus nuotekos.

300-ais tūkstančių eurų planuojama prisidėti ir prie Kelių direkcijos projektų Karklėje, Gargžduose, Veiviržėnuose, Kretingalėje, Priekulėje. Ši suma leido projektus iškelti į prioritetus. Ir toliau bus vykdomi darbai, prie kurių prisideda ir ES, tai – ir Priekulės viešųjų erdvių tvarkymas, ir Vėžaičių dvaro parko teritorija. Bus tęsiamas Gargžduose esančios Pušų, Sendvario Lenkviečių gatvių ir Kiškėnų–Lėbartų–Ketvergių kelio rekonstravimas, asfaltuojami žvyrkeliai, remontuojami sodų teritorijose esantys keliai, atnaujinamos polderinės sistemos.

Augs atlyginimai, didėjs dėmesys socialinei sričiai ir švietimui

Daugiau kaip dviem milijonais auga ir finansavimas švietimui. Už šias lėšas bus tvarkomi pastatai, gerinama mokinių ugdymo kokybė.

Biudžete numatytos lėšos Slengių progimnazijos projektavimui, Agluonėnų lopšelio-darželio „Nykštukas“ pastato sienos remontui, Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ pastatui, Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos aktų salės pastato statybos projektavimui ir kitoms rajono švietimo įstaigoms.

Daugiau nei milijonu auga ir lėšos socialinei sričiai. Pinigai bus skiriami paslaugas teikiančioms įstaigoms, socialinei paramai mokiniams, būstų pritaikymui ir projektams, kurie plės reabilitacijos paslaugas neįgaliesiems.

„Vidutiniškai 6-iais procentais auga ir biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai. Kultūros darbuotojams šis augimas dar ženklesnis, nes prie jų atlyginimo didinimo prisideda ir Kultūros ministerija. Iš tikrųjų permainos akivaizdžios, nes mes itin atsakingai dėliojome biudžetą, kad pokyčius pajustų viso rajono gyventojai“, – sako meras Bronius Markauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prezidentas lankysis Klaipėdos rajone

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį lankysis Klaipėdos rajone, kur susitiks su meru Broniumi Markausku. Viešėdamas Klaipėdos rajone prezidentas taip pat ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This