Registracijos į pirmas klases sistema jau veikia (atnaujinta)

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos savivaldybei iš anksto paskelbus apie tai, jog elektroninė pirmokų registracija į uostamiesčio mokyklas prasidės kovo 2 d., daliai tėvelių nuo pat ryto to padaryti nepavyko.

Kad sistema neveikia, „Atvirai Klaipėdai” po 10 val. pranešė susirūpinusi klaipėdietė, būsimo pirmoko mama Asta.

„Savivaldybėj niekas nieko nepaaiškina, net nežino, kada sistema pradės veikti”, –  pasipiktinimo neslėpė moteris. Jos nuomone, tai gali būti susiję su esą neskaidriu patekimu į populiariausias miesto mokymo įstaigas.

Šį spėjimą paneigė Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos patarėja Vida Bubliauskienė.

„Taip, užstrigo sistema, užlūžo, kaip sakoma, ir Vilnius mums ją dabar tvarko „, – sakė V. Bubliauskienė. Jos teigimu, taip esą galėjo atsitikti dėl to, jog vienu metu prie sistemos nuo 10 val. ryto jungėsi daug lankytojų.

Švietimo specialistė atsiprašė tėvelių ir prašė juos apsišarvuoti kantrybe bei išreiškė viltį, jog gedimas neilgai trukus bus sutvarkytas.

„Tikrai tvarko, problema žinoma. Ko labiausiai nelauki ir bijai, tas ir atsitinka. Viskas daroma, kad kuo greičiau sutvarkytų”, –  ramino tėvelius Švietimo skyriaus vedėjos patarėja, pridūrusi, jog penktadienį registracija į trečias gimnazijos klases praėjo sklandžiai.

Tuoj po pietų V. Bubliauskienė pranešė, jog miesto savivaldybės IT skyriaus specialistų teigimu, „šiuo metu sistemos trikdžių nebeturėtų būti”.

Per atstovę spaudai savivaldybės administracija padėkojo tėveliams už kantrybę ir supratimą bei jų atsiprašė.

„Tų, kurie iškart nepavyko prisijungti prie sistemos, atsiprašome už patirtus nepatogumus”, –  rašoma Informavimo ir e. paslaugų skyriaus viešųjų ryšių specialistės Aušros Lukauskienės „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame atsakyme.

Jame taip pat informuojama, jog priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas informacinės sistemos sukūrimo, įdiegimo, administravimo ir priežiūros paslaugos teikėja – UAB „Fresh media“ jungtinėje veikloje su UAB „iTree Lietuva”. Savivaldybei minėtas sistemos įdiegimas atsiėjo beveik 30 tūkst. eurų.

Nuo kovo 5 d. 10 val. bus galima teikti prašymus registracijai į 5-tas klases, o nuo kovo 9 d. 10 val. –  į 9-tas ir likusias klases.

2 Comments

  1. 404

    Suplanuota registracija į pirmą klasę savivaldybę užklupo netikėtai

    Reply
  2. Tomas

    Nors ir stringant sistemai, pavyko pateikti prašymą per 9 minutes.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Po patikrinimo sunegalavusi vaikų darželio direktorė neteks pareigų?

Po to, kai kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai uostamiesčio lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ aptiko daugybę ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Švietimas

Švietimo skyriui vadovaus Vida Bubliauskienė?

Nors Klaipėdos miesto savivaldybės interneto portale skelbiama, kad Švietimo skyriui vadovauja buvusi jo patarėja Vida Bubliauskienė, administracijos Personalo skyriaus vedėja ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė atnaujins savo interneto svetainę

UAB „Fresh media“, 2018 metais už 61 tūkst. eurų atnaujinusi Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainę, neskelbiamų derybų būdu vėl yra  ...
2024-01-13
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This