Mūšis dėl geležinkelio perėjos: pasiektas kompromisas

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, ketvirtadienį Susisiekimo ministerijoje vykusio pasitarimo metu pavyko pasiekti kompromisą dėl tarp Parko ir Pušynų gatvių esančios perėjos per geležinkelį, kurią planuota panaikinti dėl projektuojamų triukšmo slopinimo sienelių.

Pasak G. Neniškio, buvo sutarta, kad sienelių projektas bus skaidomas į du etapus, o su ministerija bus pasirašytas ketinimų protokolas dėl prisidėjimo prie požeminės perėjos projektavimo ir finansavimo Europos Sąjungos paramos lėšomis.

Požeminė perėja čia turėtų atsirasti iki 2023 metų pabaigos. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Sutarta, kad pirmu etapu bus pastatytos sienelės nuo geležinkelio stoties iki vietos, nuo kurios iki perėjos lieka 100-150 metrų. Kita dalis sienelių – apie 100 metrų palei mišką ir 500-600 metrų iki stadiono bus statoma kartu su požemine perėja”, – sakė direktorius.

Anot jo, ministerija ketinimų protokole įsipareigos rasti europinį finansavimą perėjos projektavimo ir statybos darbams, Savivaldybė prie to irgi prisidės. Kadangi kalba jau eina apie naujos europinės paramos finansavimo laikotarpį, proporcija jau gali būti 70 ir 30 proc. Perėja turėtų atsirasti iki 2023 m. pabaigos.

„Lietuvos geležinkelių” atstovai buvo minėję, kad imant analogijas, tokia požeminė perėja galėtų kainuoti apie 1,5-2 mln. eurų.

„Džiugu, kad ministerija labai geranoriškai pažiūrėjo į šį klausimą. Panašus modelis yra įgyvendinimas ir Vilniuje, tad nebūsime pirmieji”, – sakė G. Neniškis.

Panaši problema buvo sprendžiama ir Kretingoje – išeitimi taip pat tapo triukšmo sienelių projekto skaidymas į etapus ir  viadukinės perėjos per geležinkelį ties Palangos gatve projektavimas. Kretinga susitarimą su Susisiekimo ministerija pasiekė pernai rudenį.

Kaip bus finansuojamas II sienelių statymo etapas Klaipėdoje dar yra atviras klausimas, nes nebeaišku, ar jos bus spėtos pastatyti pagal terminus, nustatytus dabartiniam europinio finansavimo laikotarpiui. Pagal pernai pasirašytą sutartį, europinė parama šiam projektui sudaro 85 proc., o savivaldybė su „Lietuvos geležinkeliais” skiria po 7,5 proc. reikiamų lėšų.

4 Comments

  1. Praeivis

    Kada pradės spręsti SB „Lakštai” antro įvažiavimo problemą. Miesto valdžia laukia nelaimės. Kasmetiniai potvyniai, anksčiau ar vėliau, atvės iki to.

    Reply
  2. Birutė

    Šilutės plente reikia taip pat tokių sienelių. Dieną naktį po langais triukšmas,vibracija net langai dreba ir dulkės.

    Reply
  3. Daug ką keistų geležinkelio stoties mažinimas miesto centre

    O kaip su geležinkelio stoties mažinimu? Prekybos stoties iškėlimu? Akivaizdu kad kažkas vis meluoja ir meluoja…

    Reply
    • Anonimas

      Pakeistu tik tai kad begiai uzimtu maziau vietos. Traukiniai vis tiek vaziuotu, juk kroviniai vistiek turi pasiekti pietinę uosto dalį. Kas labai smarkiai pakeistu padėti tai geležinkelio aplinkelis. Toki turi ir Vilnius ir Kaunas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This