Savivaldybės nuomininkams – lengvatos dėl karantino

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto valdžia yra nusiteikusi suteikti patalpų nuomos mokesčio lengvatas tiems nuomininkams, kurie dėl karantino negali vykdyti veiklos.

„Oro grupės” nuotr.

Savivaldybės administracija siūlo leisti tokiems nuomoninkams karantino laikotarpio nuomos mokesčio mokėjimą išdėstyti per pusę metų nuo apribojimų pabaigos. Tačiau miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas antradienį vykusio nuotolinio posėdžio metu bendru sutarimu pasiūlė, kad mokesčio mokėjimas būtų pradedamas praėjus mėnesiui po karantino pabaigos. Toks siūlymas motyvuotas teiginiu esą verslas iškart nesugeneruos apyvartos.

Pasak savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, šiuo metu yra iš viso 46 miestui priklausančių patalpų nuomininkai, iš kurių per metus surenkama apie 200 000 eurų. Iš jų 16 jau pateikė prašymus dėl nuomos mokesčio atidėjimo ar lengvatų. Tai yra nuomininkai, kurių veikla patenka į šiuo metu ribojamų sąrašą – maitinimo, sveikatos priežiūros, poilsio, administracinės paslaugos. Šie nuomoninkai per mėnesį sumoka 9324 eurus.

Pasak E. Simokaičio, administracija konsultavusi ir su kitų savivaldybių kolegomis, kaip jie ketina elgtis tokiais atvejais ir sprendimai esą rengiami įvairūs.

Galutinį sprendimą priims šį ketvirtadienį į pirmą nuotolinį posėdį susirinksianti miesto Taryba.

2 Comments

  1. Joris

    Atleiskit, kad komentaras ne į temą, bet žiūrėdamas į nuotrauką, norisi pasiūlyti vietoj nuimtos ant šio namo buvusios reklamos, tapusios vos ne miesto vizitine kortele sugalvoti kažkokį mažosios architektūros elementą, tapsiantį miesto simboliu. Turime daug kūrybiškų žmonių, įsitikinęs, kokią mintį mestels.

    Reply
  2. virginija

    Teisingas sprendimas tik toks, kol karantinas jokių patalpų nuomos mokesčio ėmimo ir dar vieną mėnesį , pasibaigus karantinui. Tikėtina, kad Taryba tokį sprendimą ir priims.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This