Pareigūnai tebesiaiškina, kas kaltas dėl 11-metės mirties

Svarbu, Sveikata

Nors praėjus daugiau nei keturiems mėnesiams nuo netikėtos 11-metės klaipėdietės mirties pareigūnai teigia iki šiol nežinantys tikslių jos mirties priežasčių, ikiteisminis tyrimas dėl šio fakto tęsiamas toliau. Jis yra perkvalifikuotas iš mirties priežasties nustatymo į piktnaudžiavimą tarnyba, tarnybos pareigų neatlikimą ir poveikio liudytojui darymą.

Kalba eina apie Klaipėdos greitosios pagalbos medikų galbūt netinkamai suteiktą pagalbą mergaitei, ją gaivinant namuose praėjusių metų lapkričio 21 d.

Tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apygardos prokurorė Jūratė Pocienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog kol kas įtarimai dėl to niekam nėra pareikšti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Mirties priežastis nėra aiški, mes dabar Akreditavimo tarnybai* surašėm užduotis dėl medicinos paslaugų kokybės atitikties įstatymams, o po to žiūrėsim”, – sakė prokurorė.

Jos teigimu, šiuo metu nuotoliniu būdu tęsiama greitosios medicinos pagalbos stoties personalo apklausa, atliekami kiti tyrimo veiksmai, kuriuos galima atlikti nuotoliniu būdu, tačiau karantinas, pasak prokurorės, visgi lėtina tyrimo eigą.

„Po Akreditavimo tarnybos atsakymo dar skirsime ir deontologinę ekspertizę. Deontologai turėtų vertinti ne tik medikų veiksmus, bet galbūt patikslins ir mirties priežastį. Mūsų planuose yra tokie veiksmai”, – komentavo J. Pocienė, davusi suprasti, jog minėtas tyrimas greitai nesibaigs.

Tuo metu anksčiau kalbėdamas su „Atviros Klaipėdos” žurnaliste uostamiesčio Greitosios medicinos pagalbos stoties vyr. gydytojas Rimvydas Juodviršis buvo minėjęs, jog esą į namus atvykę greitosios medikai mergaitę jau rado ištiktą klinikinės mirties. Tąsyk jis kėlė vadinamosios staigios mirties diagnozės versiją.

„Teisėsauga pirmiausia turėtų nustatyti, kodėl mergaitei įvyko klinikinė mirtis namuose”,  – sakė jis.

Pasak mediko, tarptautinėje ligų klasifikacijoje yra tokia diagnozė kaip staigi mirtis.

„O ar atgaivins, ar neatgaivins, to net pats ponas Dievas negali pasakyti, nes priežastis iki šiol, kaip aš suprantu, yra neaiški”, – sausio pabaigoje kalbėjo greitosios pagalbos stoties vadovas.

INFORMACIJA

2019 metų lapkričio 21 d. apie 23. 35 val. Klaipėdoje savo namuose buvo rasta staiga netikėtai mirusi vienuolikmetė mergaitė. Policija skelbė, jog ant jos kūno smurto žymių pastebėta nebuvo. Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė po nelaimės žiniasklaidai teigė, jog medikai namuose nualpusią mergaitę gaivino ilgiau nei valandą, tačiau jos išgelbėti jiems nepavyko. Mergaitės, kuri esą buvo sveika ir niekuo nesirgo, mirties priežasties medikai tąsyk įvardinti negalėjo. Ji nežinoma iki šiol.

Ikiteisminis tyrimas dėl šio fakto pradėtas pagal kitų dviejų Klaipėdos greitosios pagalbos medikų pareiškimą, kuriame teigiama esą mergaitė mirė dėl jai netinkamai suteiktos medicininės pagalbos. Po pareiškimo vyrai sulaukė grasinančio pobūdžio laiško, kurio autorių bando išsiaiškinti teisėsauga. 

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorė.    

—————————————–

*Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Leiskime žmogui ramiai išeiti...

Maždaug prieš mėnesį belaukiant konsultacijos pas gydytoją vienoje iš Klaipėdos miesto ligoninių, kone man po nosimi privežė gulinčią ant neštuvų…mirusią ...
2023-05-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Baltijos prospekte - dar viena mirtis

Policija praneša, kad šeštadienį, apie 15 val., Klaipėdoje, Baltijos prospekte, bute, rastas nenustatytos tapatybės apie 60 metų amžiaus mirusio vyriškio ...
2023-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje rastas vyro lavonas

Policija penktadienį, apie 6 val., gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos prospekte, prie namo, rastas mirusio vyro kūnas. Pirminiais duomenimis, 1984 ...
2023-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This