Prie įvažiavimo į Klaipėdą – žaliasis prekybos centras

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje planuojamas dar vienas prekybos ir paslaugų centras. Jis turėtų iškilti prie pat Palangos plento, sklype Tilžės g. 145. Numatoma, jog naujasis centras bus žalios pakraipos.

Prekybos ir paslaugų paskirties pastato su administracinėmis patalpomis projektinių pasiūlymų viešas svarstymas numatomas balandžio 30 dieną, tačiau jei karantinas bus pratęstas, svarstymas vyks vėliau.

Nurodoma, jog naujas pastatas planuojamas 8,3 ha ploto sklype, esančiame prie Palangos plento ir Tilžės gatvių. Pagal detalųjį planą sklypas yra padalintas į tris dalis, kurių viena yra hektaro ploto, joje ir planuojamas naujasis pastatas.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog projektuojamas trijų aukštų pastatas, kurio bendras plotas 2500 kv. m, aukštis – apie 15 metrų, tūris – 18840 kub. m.

Statinys bus dviejų tūrių, pastato išoriniai gabaritai numatomi 40 m ir 52 m. Pagrindiniai įėjimai į pastatą numatomi iš vakarų, šiaurės ir rytų pusės.

Pastatas skirtas prekybos, paslaugų ir administracinių patalpų nuomai. Pirmajame aukšte numatomos atskiros prekybos salės ir WC, antrajame bei trečiajame – administracinės patalpos ir WC.

Prie pastato projektuojamos 84 automobilių stovėjimo vietos, nes prekybos salėms, kurių plotas yra 1271 kv. m, reikia 43 automobilių stovėjimo vietų, o administracinėms, kurių plotas bus 1011 kv. m., reikia 41 stovėjimo vietos.

Privažiavimas į sklypą planuojamas iš Tilžės g. Numatoma, jog automobilių įvažiavime, važiuojamoje dalyje ir automobilių stovėjimo vietose bus asfalto danga, o pėsčiųjų takai, kiemas iš betoninių trinkelių.

Žemės sklypas šiuo metu yra apaugęs žole, auga pavieniai medžiai. Nurodoma, jog statybos metu medžiai nebus kertami.

„Prekybos centre numatoma prekyba ne maisto produktais. Tai bus žaliasis centras, paslaugos ir prekės bus skirtos sodui, daržui ir panašiai. Kol kas dar nėra aišku, kokie klientai nuomosis patalpas, bet jie atsiranda, turi savo pageidavimų, kurie atsispindės techniniame projekte. Dabar ir pavadinimas „Green center“ yra tik darbinis, kad būtų galima įsivaizduoti, kur bus pagrindinė iškaba, nes realiai tikriausiai bus kitas centro pavadinimas“, – teigė projekto vadovė Vydė Grižienė.

Projektinius pasiūlymus parengė bendrovė „Architektas.LT“, o užsakovas ir statytojas yra UAB „Tauras“.

Parengtuose projektinių pasiūlymų vizualizacijose yra keli variantai, kaip spalviškai atrodys pastatas – yra ir žalios, ir raudonos, ir pilkos spalvos.

„Skirtingus variantus parengėme, nes taip nurodė miesto vyriausiasis architektas. Tikimės, jog bus diskusija, sulauksime pastabų, o tada bus galutinis variantas, kokią fasado spalvą ir apdailos medžiagas pasirinkti“, – teigė V. Grižienė.

11 Comments

  1. Anonimas

    pastato architektą matyt įkvėpė Taikos pr.22 🙂

    Reply
  2. Romas

    Labai gerai , kad verslas nori dar Klaipėdoje ką nors statyti . Su tokiu požiūriu savivaldybės , tik ožkas auginti . Kada bus pagaliau patvirtinta Bendrasis miesto planas .

    Reply
  3. Valdonė

    Jau tikrai diskutuoja apie spalvą, o kad užrašai angliškai – nusišvilpt! Kada tai pasibaigs?

    Reply
  4. Vytautas Čepas

    Norėčiau patikslinti – Lietuvoje valstybinė kalba yra lietuvių kalba. Tad kodėl tas „centras” demonstruoja savo mužikišką prigimtį ir viešą informaciją užrašo ne valstybine kalba? Kada, galu gale, savo darbą pradės dirbti savivaldybės kalbos tvarkytojai, juk gėda žiūrėti kaip išsivadavę nuo rusicizmų puolėme į anglicizmų glėbį. Gaila, kad per 30 nepriklausomybės metų lietuvių mužikas kaip žiūrėjo ponui į burną taip iki šiol ir žiūri. Tik ponas jau kitas. Savigarbos nė už surūdijusį skatiką! Nuo prigimties sunku pabėgti, bet pasistengti reikia. Gal pavyks?

    Reply
    • Čepui

      Vytautai, pats prie ėdžių kiek metų praleidai, ką gero nuveikt pavyko? Prisimenu nebent stebėjimą šį, kodėl važinėdamas iš namų užmiestyje negali kanceliarinėms reikmėms skirtų pinigų kuro užsipylimui naudoti!?

    • ezys

      Vytautai, jums turetu uzkliuti ir „centras”, ir „demonstruoti” tokiu atveju 😉 ir dar kokia 30% zodziu, kurie jusu manymu yra „lietuviski” vien del to, kad jau seniai pasiskolinti 😉

    • Violeta

      Ir „demonstruoti”, ir „centras” yra lietuvių kalbos žodžiai į lietuvišką leksiką atkeliavę prieš daug metų Jie yra ir LKŽ. Tuo tarpu „green” ir „center” anglų kalbos žodžiai, jų nerasite nė viename akademiniame leidinyje. Tačiau esmė ne čia. Kaip suprantu VČ ne dėl to pyksta, bet todėl, kad esant gražiems ir plačiai vartojamiems lietuviškiems žodžiams dėl mūsų minkštumo kišami angliški. Jei mes savo kalbos negerbiame, kas tada ją gerbs?

  5. Julija

    Užkniso su tais prekybos centrais,bent vieną parką įkurtų. Jau nebėra kuo kvėpuoti . Vien pelnas galvoje ir kišenėse .

    Reply
    • ezys

      Parka prie Jaku ziedo? 😀

  6. Laima

    Daugiau panašus į statybinių medžiagų angarą. Trūksta ” personalitá” , jeigu tai ” Green center” galėtų įrengti inovaciniu įrenginių ( saulės plokštės , žalumos energiją, įdomu apšvietimą ) gyvu augalų vertikaliu sienų, kad iš tolo matytųsi tas grožis , kuris trauktų žmonių dėmesį. Automobilių aikštelė su stotelė elektros automobilių įkrovimu ir t.t.

    Reply
  7. Anonimas

    Mureikos raudona spalva 😀

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Prie itin judrios sankryžos - motociklų salonas

UAB „Mėmelio valdos“ užsakymu šalia Palangos plento ir Liepų gatvės sankryžos, sklype Ragainės g. 24, projektuojamas prekybos paskirties pastatas su ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Transportas

Baltijos žiedo rekonstrukcijai užbaigti trūksta pusės milijono

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad uostamiestyje su darbo vizitu lankęsis susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas su miesto vicemeru Algirdu Kamarausku aptarė svarbiausių ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This