Teismas neuždraudė remontuoti baseino

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės į teismą dėl neištaisomų galimų naujojo baseino defektų paduota jį stačiusi bendrovė „Axis Industries“ bandė pasiekti, kad būtų pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės ir miesto valdžia negalėtų pirkti stogo bei fasado remonto darbų.

„Oro grupės” nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau nekart rašė, kad savivaldos bylinėjimasis su 2018 m. birželį baseiną perdavusia „Axis Industries“ niekaip neprasideda nuo pernai pavasario – dar nėra pasibaigęs net parengiamasis posėdis.

Paskutinį kartą Klaipėdos apygardos teisme savivaldybės advokatas Gintaras Aleknavičius minėjo, kad šiuo metu baseine esą yra apie 100 nepašalintų defektų.

Trečiadienį bylą nagrinėjantis teisėjas Marius Dobravolskis priėmė sprendimą dėl „Axis Industries“ prašymo taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Bendrovė siekė uždrausti savivaldybei sudaryti ir vykdyti sandorius pagal kovo 31 d. paskelbtą mažos vertės viešąjį pirkimą, kurio metu norima įsigyti baseino stogo ir fasado defektų šalinimo darbus. Prašyme aiškinama, kad atlikus tokius darbus nebus galima atlikti ekspertizė, o savivaldybė tam ketina panaudoti neva neteisėtai nurašytus 100 000 Eur garantinių pinigų, kuriuos įmonė prašo teismo jai grąžinti.

Tuo metu savivaldybė aiškino, kad šiuo darbus privalu atlikti, nes blogėja pastato būklė ir gali atsirasti dar didesnė žala –  pelėsis gali išplisti ar prasiskverbęs vanduo sugadinti kitas konstrukcijas.

Trečiuoju asmeniu byloje esantis baseino koncesininkas – UAB „Klaipėdos baseinas“ – taip pat prašė netenkinti statybininkų prašymo.

Teismas tokį  „Axis Industries“ prašymą atmetė kaip nepagrįstą, nes tokios laikinosios apsaugos priemonės esą būtų  neproporcingos ir jas pritaikius būtų uždrausta tinkamai prižiūrėti ir naudotis Klaipėdos baseinu. Toks sprendimas dar gali būti apskųstas Apeliaciniam teismui.

Tai – ne vienintelė byla, susijusi su šiuo baseinu. Savivaldybė yra padavusi skundą Vilniaus apygardos administraciniame teismui dėl  Centrinės projektų valdymo agentūros priimto sprendimo, pagal kurį ji į europinę paramą skyrusios Vidaus reikalų ministerijos sąskaitą turi grąžinti 3,94 mln. eurų.

INFORMACIJA

Klaipėdos baseinas greta „Švyturio“ arenos atidarytas 2018 metų birželio pradžioje. Pastatą projektavo Olandijos kompanija „Slangen+Koenis International“ ir Lietuvos architektų biuras „Cloud architektai“.

Pradinė baseinų statybos kaina siekė 15,823 mln. eurų, statybų eigoje ji išaugo iki 16,579 mln. eurų. Baseino statybų techninę priežiūrą (Savivaldybei ji atsiėjo 8 674 eurus) vykdė UAB „Kelvista“.

„Axis Industries” generalinis direktorius Mantas Galdikas BNS buvo sakęs, kad įmonė atsisakė taisyti defektus, kurie esą atsirado ne dėl jos, o dėl projektuotojų ir valdytojų kaltės.

Pagal koncesijos sutartį 15 metų baseiną valdo bendrovė Klaipėdos baseinas, jos savininkai taip pat valdo „Švyturio“ areną bei Kauno „Girstučio“ baseiną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla: teismas kreipiasi į prokuratūrą

Klaipėdos apygardos teismas kaip pirmoji instancija po beveik penkerių metų išnagrinėjo civilinę bylą dėl trūkumų šalinimo išlaidų Klaipėdos baseine atlyginimo ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This