Klaipėdos medicininės slaugos ligoninė: užsikrėtusių kol kas nėra

Koronavirusas, Svarbu

Skandalinga situacija su COVID-19 infekcija užsikrėtusiais Klaipėdos hospiso ligoniais bei personalu paskatino pasidomėti, kokia padėtis dėl koronaviruso yra kitoje panašaus profilio uostamiesčio gydymo įstaigoje – Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje, kurios pacientai – irgi garbaus amžiaus, įvairių ligų kamuojami senoliai.

Situaciją dėl koronaviruso savo vadovaujamoje įstaigoje D. Drungilienė vertina atsargiai.

„Šiai dienai dar neturim užsikrėtusių. Bet yra besimptomės formos ir kas čia žino, kaip toliau bus”, – esamą situaciją atsargiai vertino ilgametė Slaugos ligoninės vyriausioji gydytoja Danguolė Drungilienė.

Jos teigimu, visas ligoninės personalas pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymą yra ištirtas, visi atsakymai buvo neigiami – užsikrėtusių darbuotojų nėra.

Be to, vykdant ministro nurodymą, Slaugos ligoninė atsisakė gydytojų konsultacijų iš šalies, kas anksčiau buvo propaguojama.

„Dabar konsultuoja tik telefonu, mes vykdom ministro įsakymus sąžiningai”, – tikino medicinos mokslų profesorė.

Iš viso Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje dirba apie 100 darbuotojų, slaugomų pacientų įprastai būna iki 160, šiuo metu jų skaičius irgi yra panašus. Mirusių nuo COVID-19 infekcijos irgi kol kas šioje gydymo įstaigoje nefiksuota.

„Pacientų mažėjimo nėra, atvyksta ir šiuo metu patys sunkiausi pas mus”, – teigė vyriausioji gydytoja.

Pasak D. Drungilienės, apsaugos priemonėmis ligoninės personalas rūpintis ėmė dar tada, kai tik išgirdo apie infekcijos paplitimą Kinijoje.

„Ir iš savo lėšų tas priemones pirkome ir perkame, ir savivaldybė parėmė, ir kiti. Labai esam dėkingi Laisvės TV, jie vis mums siunčia po nedidelius kiekius įvairių apsaugos priemonių”, – sakė profesorė, pridūrusi, jog ligoninės darbuotojams iš įstaigos lėšų pagal užsakymą yra pasiūti daugkartinio naudojimo kombinezonai.

„Kiekvienas darbuotojas turi po du kombinezonus, juos nesivelka, įmeta į skalbimo dėžę ir jie nukeliauja į skalbyklą”, – apie pasiruošimą kovai su infekcija pasakojo Slaugos ligoninės vyr. gydytoja, už 30 „labai gerų apsauginių skydelių” dėkodama Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešajai bibliotekai.

4 Comments

  1. tiesiog

    Visu pirma patys blogiausi atsiliepimai…Ne linkiu jusu artimiesiems sios istaigos….Atvaziavo tetis buvo dekvatus,po slopinanciu vaistu pradejo vos be girdeti,sakau ne gerti ju vaistu,sake jie laukia kol isgers.Deja po geros savaites pradejo dusinti.Skambinau ne karta ir sakiau ne duokite jam vaistu.Jis dusta,sesele atsako jis normaliai jauciasi .Nuo 15:20:30 nejo susiskambint su tevu,slaugos namuose nesusiekt neina.Sesele pakele sako jis miega.Ir girdziu teva dustanti sako dusina gelbekit.Nuvaziavus 21:00 niekas ne ileido prasiau kviest greitaja sako ne galim nes gydytojiu nera.Tik 1 sanitare, 1 slaugytoja.Per visa ligonine ar normalu…..? Ji isveze i ligonine net ne pranese.Skambinu kad,neina susiekti sako kad,jis ligoniniai….Ka manot atveze su plauciu uzdegimu su covid i reanimacija nors daryti 12 testu buvo neigiami…Po dviejiu paru….Skaudu,apmaudu,linkiu jums to paties….nesugebat rupintis zmonems gal ne dirbkite….Taip daiktu neatidave kaip ramentai,radija ….

    Reply
  2. Birute

    Nietiesa apie slaugos priemones. Yra duodamos 1 pirstines ir jas turi nesioti kol prakiura pirstai. O reikia ligonius ir prausti, ir valgydinti su tomis paciomis pirstinemis, ar tai normalu. Kaukiu taip pat neduoda, turi pacios eilines slaugytojos pasirupunti. Na o valdzia tai netgi su skafandrais, ir kombenzonais vaiksto. Tik cia graziai raso, tiesa visai kitokia. Teko asmeniskai bendrauti su ten dirbusia mergina, pasiklausius kokios darbo salygos, ir kaip skirstomas darbo kruvius „saviems” ir kitiems. Tai absurdas.

    Reply
  3. Jurga

    Sakykite, o galima konkrečiau: kiek pacientų, kiek patikrinta? Kiek darbuotojų, kiek patikrinta? Toks jausmas, kad profesorė nesuskaičiuoja savo žmonių, tik pasigiria, kaip laikosi ministro nurodymų.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Parašytas ir pacientų, ir darbuotojų skaičius 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This