Klaipėdos mero komandoje – permainos

Politika, Svarbu

Praėjus keletui mėnesių po to, kai iš Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko rinkimų komiteto narius ir du centristus vienijančios frakcijos „Už Klaipėdą“ pas konservatorius perėjo Audrius Petrošius, joje vėl įvyko permainos.

Iš frakcijos pirmininkės pareigų pasitraukė Vaida Raugelė (ankstesnė pavardė – Žvikienė). Ji tvirtina, kad toks sprendimas nėra susijęs su kokiais nors nesutarimais.

Vaida Raugelė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Neseniai suėjo lygiai metai, kaip pradėjo dirbti naujos kadencijos miesto Taryba. Aš esu labai dėkinga kolegoms, kurie antrą kadenciją man buvo patikėję didžiausios miesto Taryboje frakcijos vadovo atsakomybes. Tačiau tikrai visada yra sveika rotacija. Manau, kas metai būtų galima rinkti naują pirmininkaujantį, tą ir pasiūliau frakcijai. Tai iš tiesų nematomas, daug laiko reikalaujantis darbas, kuris mane asmeniškai daug ir išmokė. Visų pirma atsakingai ruoštis visiems Tarybos posėdžiams. Frakcijoje tikrai lieku. Norisi daugiau laiko skirti iniciatyvoms, mažiau organizaciniams klausimams, kurie politiniuose procesuose, debatuose užtrunka išties neproporcingai ilgai. Kai daug veiklų, tenka peržiūrėti ir prioritetus”, – teigė V. Raugelė.

Ji sakė, kad dabar skirs daugiau laiko gilinimuisi į atskirus miesto klausimus, „kad sukurtų daugiau pridėtinės vertės miestui”.

„Iniciatyvų iš mano pusės bus tik daugiau. O tam antpečių nereikia”, – sakė politikė.

Anot jos, frakcija pirmadienį po diskusijų pritarė kasmetinei pirmininko rotacijai, o kas taps naujuoju, bus nutarta e-balsavimu.

„Mielai savo kompetencijomis prisidėsiu ir padėsiu naujai išrinktam frakcijos vadovui. Jam linkiu kantrybės ir išminties”, – teigė V. Raugelė, kuri yra ir Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė.

Ji per rinkimus sulaukė 1580 pirmumo balsų ir rinkėjų sąraše buvo pastumta iš ketvirtos į šeštą vietą. Be V. Raugelės frakcijoje dar yra meras bei jo rinkimų komiteto nariais buvę Arvydas Cesiulis, Elida Mantulova, Vytis Radvila, Artūras Razbadauskas, Judita Simonavičiūtė ir Rimantas Taraškevičius bei du centristai –  Laima Juknienė ir Alvidas Šimkus.

13 Comments

  1. Kis

    Juokinga,kai is metu i metus renkami tos pacio rusies miesto vadovai bei savibaldybe.Tai ne grubliausko ir jo chebrantu problema,tai musu miestieciu apatiju isdava.Kol mes sedesime ir kritikuosime nesugebedami buti pilietiskais nors viena diena ,taip ir bus.Chebra tikisi is musu ir tolimesnio aimanavimo ir siknos neatitraukimo nuo slfkeles.Darykime ir toliau sitaip.

    Reply
  2. Sigitas

    Reikia viena suprasti t.y. Mero rinkimuose net 50 + 1 proc. Klaipėdos miesto gyventojų pati merą neišrinko . Todėl nemanau kad dabartine kapeikinė koalicijos vadinama dauguma tinkamai dirba Klaipėdos miesto gyventojų gerbūvio ir geroves labui.

    Reply
  3. Neišiltaneišalta

    Koks skirtumas, kokios tos pavardės. Jokio pasitikejimo. Nebalsuosiu nei uz vienus sukcius. Nesvarbu ką jie vapalioja, nesvarbu kaip vadinasi jų šutvė- visus į maišą. Praradę garbę, padorumą, sąžinę. Istorija sudėlios taškus. Ir joje nebus didžiavyrių.

    Reply
  4. K.L.

    Straipsnio paskutinis sakinys su išvardintom V.Grubliausko komandos pavardėm daro ir gėda ir labai liūdnai nuteikia. Kas darosi mūsų mieste? Nejaugi nėra protingų, sugebančių vertinti ir poltinę ir socialinę miesto situaciją? Tos pavardės, beveik visų , apgailėtinai neįdomios, ….nurašomos…Tai ir pensininkai ir arti to, žmonės… Bet ne tai blogiausia… Visi jau dirbo-dirba 20-30m saviavldybėje ,KU ,kitur ir visi puikiai žinome jų „sugebėjimus’.. Kažin kodėl tokie veikėjai vis lenda ir lenda prie tos „vargšelės” klaipėdietiškos valdžios?
    Nejaugi savivaldybės taryboje iš 31 nėra tokių narių kurie pradėtų keisti visą tą chaotišką betvarkę mieste dėl nesugebėjimo savivaldybės per 400 tarnautojams vadovauti?

    Reply
    • klaipėdietė

      Ne JIE sulindo ,o JUOS išrinko miestiečiai ,kuriems visai nesvarbūs miesto reikalai ir tenkino taip kaip yra ! Keliasdešimt tūkstančių piliečių iš viso nedalyvavo rinkimuose ,dalis balsavo PRIEŠ senąja ir jau nusibodusią gvardiją .Deja ,jų balsų neužteko ,kad pasikeistų miesto valdžia ! Dabartinė situacija mieste parodė JŲ sugebėjimus ,nes Klaipėda tapo pajuokos objektu !TIk PATYS sau turime dėkoti už ,,aktyvumą ” !

    • Oma

      Pritariu, senjorams reiktu užleisti vietą jaunimui, nes kaip rodo patirtis miestas važiuoja neaiškus kur

  5. Klaipėdietis

    Reikia išardyti Grubliausko senąją komandą, suformuoti naują daugumos koaliciją, tuomet bus galimi rimtesni pakitimai Klaipėdoje. Kol bus ši daugumos koalicija su Grubliausku, niekas nesikeis.

    Reply
    • Anonimas

      Grubliauskas – tiesiogiai rinktas meras.

    • Remigijus

      Taip visai teisinga varyti lauk mera ir jo visą saika

  6. Nesvarbu

    Rotacija išties geras dalykas. Bet kodėl tai neliečia kai kurių LT merų?

    Reply
    • Siaip

      Jo, galetu rotuotis Matijosaitis pvz

  7. Alius

    Tai pas konservatorius trauksite.Tai kas sekantis?

    Reply
    • To alius

      Pirmiausia traukiasi is pirmininko, o ne frakcijos, o toliau tai labai protingas zingsnis, matyt atsibodo buti mandagiai, o budama eiline nare gales vanoti per kirksnis jei kas nepatiks tiem patiem kregzdutem

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Po patikrinimo sunegalavusi vaikų darželio direktorė neteks pareigų?

Po to, kai kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai uostamiesčio lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ aptiko daugybę ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This