Klaipėdoje – iš Maskvos atvežtas COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad nepaisant visos šalies mastu tikslintos statistikos, uostamiestyje per savaitgalį užfiksuotas tik vienas naujas susirgimas koronavirusu. Jis diagnozuotas iš Maskvos grįžusiam vienuolikmečiui.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, per sekmadienį šalyje užfiksuoti šeši nauji šios ligos atvejai. Iki šiol ji jau buvo diagnozuota 1485 žmonėms. Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje per parą buvo gauti keturi atsakymai, liudijantys apie koronavirusą.

Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

„Šios dienos duomenimis, gavę esame penkis naujus atvejus Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje ir vienas Klaipėdos atvejis”, – pirmadienį popiet surengtos spaudos konferencijos metu teigė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Pasak jos, vienas iš sekmadieninių atvejų irgi yra fiksuotas Klaipėdos apskrityje. Tai yra retas įvežtinis ligos atvejis.

„Susirgęs asmuo jauno amžiaus. Vienuolikos metų amžiaus. Kartu su dar vienu šeimos nariu penktadienį privačiu lėktuvu grįžo iš Maskvos į Vilniaus oro uostą. Oro uoste Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai kaip visada vykdė sustiprintą medicininę-karantininę kontrolę, įvertino atskridusių asmenų simptomus. Jokių simptomų nebuvo patkrinimo metu. Taip pat įvertino izoliacijos vietos sąlygas ir nurodė šiems asmenims izoliuotis. Jie buvo nepilnamečiai. Izoliuotis 14 dienų nuo grįžimo į Lietuvą. Juos pasiėmė artimas giminaitis, atvykęs iš Klaipėdos”, – pasakojo R. Lingienė.

Pasak jos, taip pat buvo nurodyta per 24 valandas užsiregistruoti tyrimui mobiliame punkte. Sekmadienį buvo gautas vienam iš šių asmenų teigimas rezultatas. Nustatyta, kad susirgimas yra susijęs su dviem Maskvos ligoninėje gydomais šeimos nariais. Anot R. Lingienės, jos žiniomis, bent vienas iš jų yra nepilnamečio tėvas ar mama.

Neringos savivaldybė pranešė, kad Juodkrantėje patvirtintas pirmasis užsikrėtimo koronaviruso atvejis. Simptomai asmeniui, kuriam diagnozuotas COVID-19 , pasireiškė gegužės 4-ąją, į gydymo įstaigą jis kreipėsi gegužės 9-ąją. Asmuo gydomas Klaipėdoje.

Neringos savivaldybė šiuo metu bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, renka duomenis, su kuo asmuo galėjo turėti kontaktus. BĮ „Paslaugos Neringai“ duotas nurodymas vykdyti teritorijų dezinfekciją, kuriose šis asmuo galimai lankėsi. Rizikinga teritorija šiuo metu laikoma Juodkrantės Gintaro įlanka.

Pirmadienio vakarą Neringos savivaldybė pranešė, kad iš viso per dieną Juodkrantėje atlikta apie 30 greitųjų kraujo testų. Vieno testo rezultatas esą kelia klausimų – asmeniui nurodyta saviizoliuotis, detalesnis tyrimas bus atliekamas antradienį.

Per parą šalyje pasveiko penki asmenys ir tokių jau yra 833.

CODIV-19 priskiriama 50 mirčių. Keturios mirtys išskiriamos kaip užsikrėtusiųjų koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių.

1 Comment

  1. o kur

    šis atvejis užfiksuotas, kodėl neberašote?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This