COVID-19: klaidingi duomenys, nauja mirtis ir nė vieno pasveikusiojo

Koronavirusas, Svarbu

Per penktadienį ir šeštadienį Lietuvoje iš viso patvirtinti 43 nauji koronaviruso atvejai – patikslinus duomenis paaiškėjo, kad per penktadienį buvo patvirtinta daugiau nei 8, kaip skelbta. Kiek konkrečiai – dar tikslinama. Iki šiol COVID-19 diagnozuotas 1479 žmonėms.

Iš 43 nustatytų naujų koronaviruso atvejų 15 yra Antavilių pensionate, 10 – Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, BNS sekmadienį sakė NVSC gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė. Kiek naujų atvejų per savaitgalį fiksuojama Klaipėdoje, uostamiesčio savivaldybė paprastai praneša pirmadienio rytą.

Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje per parą buvo gauta 12 atsakymų, liudijančių apie koronavirusą – daugiau nei pusė visų tokių atvejų šalyje. Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

Naujų pasveikimų per parą neužfiksuota.

Per praėjusią parą užfiksuota ir nauja mirtis nuo CODIV-19. Jam jau priskiriama 50 mirčių. Keturios mirtys išskiriamos kaip užsikrėtusiųjų koronavirusu, bet mirusių dėl kitų priežasčių.

10 Comments

  1. Drakonas

    Nesuprantu,visai nieko nesuprantu.Man virusas jau mėnuo kaip yra ,o jokių požymių neturiu, o mano šeima sveika.Jiems viskas gerai.Ar gali būti kad testai klaidingi.Jau tris kartus tikrino.Virusas yra ir yra

    Reply
  2. Taip

    Tai zmones keisti, o ypac komentatoriai raso, kad tokiu ivykiu nebuvo visokie virusiukai, o gripaa tai tas oats yra covid tik kaip ir visi puikiai zinote gripas kas karta mutuoja tai visi ramus i darbus sergantis gripu ejo, o daba covid ir visi i panika krito, o pagalvojote kur gripas dingo ? Kodel nei vieno atvejo lygoninese nera gripo ? Visiskai nulis adekvatumo pas zmonea.

    Reply
  3. Ele

    Jeigu žinotume kur krisim, visi pagalves pasidėtume. Dabar lengva aiškinti, kas, ką ir kada turėjo padaryti. Bet juk tokios situacijos belekiek metų nebuvo, o prieš tai buvę virusai iš azijos iki europos net nedaeidavo. Tai situacija iš kurios visi pasimokys ir pasidarys planą sekančiam kartui. O dabar turim ką turim ir man regis pakankamai neblogai viskas tvarkoma.

    Reply
    • Anonimas

      Paimokys 🙂 🙂 🙂 🙂 :), tik ne Lietuviai

  4. Porter

    Viena iseitis, lektuva reikejo numust tik iskrydus i lietuva. Praeis karantinas ,tuoj visi gris atgal. Danguj bus trafikas.

    Reply
  5. Anonimas

    Mulkiu gauja kuri nesupranta kadaro bet kazka daro (BEKOMENTARU)

    Reply
  6. Klaipėdoietė

    Dabar ,kurie grįžta testų nesidaaro. KODĖL? Pirmoje eilėje jie turėtų būti patikrinti ir kol nėra atsakymų, karantinuoti. O dabar grįžtantieji gali vėl parvežti virusą, kadangi yra grižtančių iš Švedijos. Balaganas dabar.

    Reply
  7. Anonimas

    Kvailystė. Kaip žmones mulkina. Galėtų tiesą apie virusą pasakyti. O dabar. Meluoja. Visi jau žino, kad iki kol pakyla temperatūra ir požymiai gali užkrėsti kitus. Tai tas lempinis tikrinimas pinigų švaistymas. Pirma. Padarė klaidas. Reikėjo uždaryti sienas kada Kinija užsidegė. Nereikėjo leisti grižti išvažiuojančiu balalaikų kuriems virusas buvo dzin. Nebutu nusmukdyti žmonės ekonomiškai nebūtų buvę karantino. Visi butume gyvene. O dabar.Ka turime? Turime pasėta viruso sėkla kuri parvežta emigrantų. Valdytojai Lietuvos, leido ivežti virusą. O dabar, vienas dievas žino kada viskas baigsis. Pakako 5-10….atplyšusiu kurie užvežė virusą, o dabar žaidimas …eurų deginimas, kam? Jei karantinavom. Vadinasi griežtas karantinas 1,5 mėnesio. Su karine priežiūra. Ir startas į darbus. Dabar. Koks gyvenimas….visus žlugdo. Kas kalti?

    Reply
  8. Absurdas

    Tikri maušai, makaluoja su tais pakartotinais ir naujais net patys susipainioja, nejaugi taip sunku atskirti. Gal čia tokia strategija, kada nori prideda,kada nori sumažina.

    Reply
    • specialistas

      ko daugiau tikrini to daugiau bus atveju..iki 28 balandzio tikrino naujus atvejus ka zmogus neserga tik testas parodo..dabar tikrina ir pagal testa ir pagal simptomus :)) as netikiu kad per diena 30 nauju atveju.. beto statistika klaidinga nes is 1440 atveju seniai visi pasveiko, o ne tik 600 kaip raso statistikoi..zmogus persalimu neserga ilgiau nei 1 – 2 savaites. 2 savaietes atgal jau buvo 1400 atveju patvirtintu. ir tai 50% neturejo simptomu, 40% testas klaidingai parode kad serga zmogus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This