„Klasco” patikrinimas užtruko

Svarbu, Uostas ir jūra

Balandžio viduryje Aplinkos ministerijos pavedimu neplaninį AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”) patikrinimą pradėjęs Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) jo gegužės 19-ąją nebaigė, kaip kad buvo planuota.

AAD „Atvirą Klaipėdą” informavo, kad dėl to, jog iki šiol nesulaukta Aplinkos apaugos agentūros (AAA) laboratorijoje atliktų tyrimų rezultatų, patikrinimo baigimo terminas nukeltas iki birželio 16-osios. Kartu pabrėžiama, jog tai yra maksimalus terminas ir patikrinimas gali būti užbaigtas, kai tik bus gauti atsakymai iš laboratorijos.

Patikrinimą atlieka Utenos, Šiaulių ir Klaipėdos aplinkos kokybės kontrolės skyrių specialistai ir AAA darbuotojas.

Tuo metu kai kurie klaipėdiečiai ir toliau skundžiasi tarša.

„Gyventojų skundai nepadeda, Klaipėdos AAD šiuo metu vykdomas „Klasco” neplaninis patikrinimas irgi nieko nepadeda. Per du metus tokių taršos mastų dar turbūt nėra buvę ir situacija tik blogėja. Nuotraukos darytos 500 metrų atstumu nuo „Klasco”. Ar reikės laukti, kol braidysime iki kelių „Klasco” dulkėse? Gyvename 500 metrų nuo „Klasco”, antrame aukšte, gatvė labai rami, vienpusis eismas, pravažiuoja vos kelios mašinos ir fotografuota palangė net ne į gatvės pusę, o į kiemo. Nusėdusias dulkes pritraukia magnetas. Kai tokie „Klasco” taršos mastai kaip reikės gyventi atšilus orams, kai norėsis atsidaryti langą?”, – žurnalistams ir atsakingoms institucijoms rašo I. Kanto gatvėje gyvenantis Paulius Lukoševičius, pridėjęs ir nuotraukas, darytas gegužės 16, 17 ir 18 dienų rytais, po to, kai vakarais palangės buvo nuvalomos.

Jis taip pat dalinasi vaizdo įrašu, kuriame girdėti krovos darbų triukšmas savaitgalio naktimis.

Klaipėdietis taip pat kelia klausimą, ar tvarkingai valomos įmonės nuotekos ir dalinasi nuotraukomis bei video medžiaga, gautomis iš įmonės teritorijos.

Klaipėdos bendruomenių asociacija kovą dalinosi AAD raštu apie uosto krovos kompanijų leidžiamas paviršines nuotekas į marias. Jame buvo informuojama, kad pernai 85 eurų baudomis už aplinkos teršimą nuotekomis, viršijančiomis leistinus normatyvus, buvo bausti atsakingi AB Kruizinių laivų terminalas, „Klasco”, UAB Vakarų techninė tarnyba ir Malkų įlankos terminalas asmenys. Baudos artimiausiu metu žadėta paskirti „Klaipėdos naftos”, Uosto direkcijos, Birių krovinių terminalo atsakingiems asmenims, dar kartą turėjo būti baudžiama „Klasco”.

„Klasco” ne kartą viešai pastaruoju metu atskirto, kad esą neturi nieko bendro su dabartine tarša centrinėje miesto dalyje. Ji akcentuoja oro taršos stotelių duomenis, kurie rodo, kad tarša kietosiomis dalelėmis neviršijama.

4 Comments

  1. Klasco darbuotojų darbo sąlygos

    Kokios Klasco dirbančių krovikų darbo salygos. Ar darbo inspekcija reguliariai daro patikrinimus, ar žmonėm suteikiamos būtinos apsaugos priemonės? Tokiom kenksmingos sąlygom dirbant privalomai turėtų būti atliekami ir reguliarūs kraujo tyrimai, tam, kad nustatyti apsinuodijimus sunkiaisiais metalais ir kt… Darbininkai – rašykit skundus, netylėkit, Klasco pelnai tikrai turėtų būti pakankami, kad užtikrinti jūsų – darbuotojų saugumą!

    https://eteismai.lt/byla/154155612657701/I-11221-473/2015 lėtinė obstrukcinė plaučių liga yra profesinės kilmės! Pagalvokit, ir kiek tokių „R.R.” dirba Klasco dabar? 🙁

    Reply
  2. ARCHITEKTAS

    Jei šiek tiek nesimatytų Kuršių marios, tai publikuotus vaizdelius sėkmingai būtų galima įvardinti bet kokiu kitu vardu. Pavyzdžiui, kad ir geležies ar kokios kitokios anglies kasimo karjeras kur nors Sibire, Kinijoje ar Aliaskoje. O dabar nereikia niekur trenktis – pradarei langą ir grožėkis geležies rūdos ar anglies karjero peizažais ir garsais. Kur dar taip rasit? Romantika.

    Reply
  3. XXX

    Protu sunku suvokti XXI amžiuje kad miesto centre ir prie vaikų ugdymo įstaigų, gyvenamų namų tokie dalykai dar gali vykti, čia panašu į akmens amžių.

    Reply
  4. klaipėdietė

    Reikia nusiųsti šitą „grožį” į alfa.lt – kiek prisimenu jiems tai atrodo normalu miesto centre:)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Mano maišelis - gamtos draugelis

Klimato kaita – nebeišvengiama šių dienų tema. Apie tai, kas vyksta su mūsų planeta Žeme, jos gamtiniais ištekliais, užterštumu, nykstančiomis ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Vyks medžioklės egzaminai

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) gegužės mėn. įvairiuose šalies regionuose organizuos medžioklės egzaminus. Klaipėdoje egzaminai bus organizuojami gegužės 8 d. Teorijos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This