Garsioji „Grigeo Klaipėda” darbo byla užsitęs

Svarbu, Verslas

Klaipėdos apygardos teismas, rašytinio proceso būdu ketvirtadienį turėjęs nagrinėti AB „Grigeo Klaipėda” skundą dėl Klaipėdos rajono teismo sprendimo buvusio Gamybos padalinio vadovo Jono Garalio atleidimą iš darbo pripažinti neteisėtu, posėdį atsidėjo mėnesiui.

Jonui Garaliui dar teks palaukti sprendimo dėl jo atleidimo aplinkybių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad buvo gautas įmonės advokato prašymas. Jis prašė palaukti, kol Apeliacinis teismas išnagrinės „Grigeo Klaipėda“ skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo gegužės 8 d. nutarties sustabdyti bylą, kurioje nagrinėjamas beveik pusantro milijono eurų dydžio ieškinys buvusiems darbuotojams ir dviem bendrovėms. Pastarasis sprendimas buvo priimtas, nes teisėja manė, jog reikia sulaukti darbo ginčo pabaigos. Esą įrodinėjimo dalykas yra „tampriai susijęs”, yra ir kitų sąsajų.

J. Garalis, bedrovės gamybos padaliniui vadovavęs nuo 2011 m. gegužės, buvo atleistas iš pareigų dėl esą padarytų nusižengimų. J. Garaliui kreipusis į Darbo ginčų komisiją, ši palaikė jo pusę. Tada jau „Grigeo Klaipėda“ kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmus. Bylą išnagrinėjęs teisėjas Vytautas Pliuskevičius kovo pradžioje paskelbė, jog įmonės skundas atmetamas.

J. Garalio atleidimo iš darbo pagrindas buvo pakeistas – vietoje Darbo kodekso straipsnio, numatančio atleidimą dėl darbuotojo kaltės, darbo sutartis tampa nutraukta darbo ginčus nagrinėjančio organo sprendimu. Jam taip pat priteista daugiau kaip 53 tūkst. eurų už priverstinės pravaikštos laiką neatskaičius mokesčių ir po 266 Eur neatskaičius mokesčių už kiekvieną darbo dieną iki teismo sprendimo įvykdymo datos, bet ne ilgiau kaip už vienerius metus. Papildomai J. Garoliui priteista keturių vidutinių atlyginimų dydžio kompensacija – 22 272,72 Eur – bei 3650 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Nesutikdama su tokiu sprendimu „Grigeo Klaipėda“ pateikė skundą dėl Klaipėdos apygardos teismui. Jį nagrinės trijų teisėjų kolegija.

Tas pats teismas turės nagrinėti ir bendrovės ieškinį J. Garaliui, buvusiam jos vadovui Vidui Beržonskiui, Rolandui Palčiauskui, Vaidotui Kizelevičiui, įmonei „ChemTrade LT“ ir Airijoje registruota bendrovei „Sago Industries Limited“. Iš jų solidariai „Grigeo Klaipėda” prašo priteisti 1 424 516 Eur. Ieškinys grindžiamas tuo, kad esą buvo padaryti nuostoliai perkant krakmolo žaliavą.

1 Comment

  1. Tvora

    Jonas Garalis – Julius Makauskas. Labai įdomu…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This