Etinio konservatorių „teismo” nebus

Politika, Svarbu

Dviprasmiškų vertinimų sulaukę Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko Aido Kaveckio bei Klaipėdos vicemero Arūno Barbšio klausimai ir pareiškimai, adresuoti viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovui Romandui Žiubriui, atsidūrė miesto Tarybos Etikos komisijos darbotvarkėje.

Į ją atkeliavo liberalės, miesto Tarybos narės Alinos Velykienės kreipimasis į merą, kuris davė atitinkamą pavedimą komisijai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Manau, jog Etikos komisija turėtų išsiaiškinti, ar šie politikai nepažeidė politinės veiklos etikos principų, kurie yra privalomi visiems valstybės politikams, taip pat ir išrinktiems savivaldybių tarybų nariams. Kiek aš suprantu, tai jie tuos etikos principus pažeidė“, – teigė A. Velykienė.

Konservatorius Kazys Bagdonas antradienio rytą vykusio posėdžio pradžioje pareiškė, kad komisijos pirmininkas liberalas Edmundas Kvederis savavališkai pradėjo tyrimą, nors dėl jo pradžios turėjo spręsti komisija. Esą jis buvo šališkas, pats kreipėsi į auditorę, rinko papildomą medžiagą, tarp kurios ir „Atviros Klaipėdos” publikacija. Taip esą buvo viršyti įgaliojimai. Tačiau tiek pirmininkas, tiek komisijos narė Judita Simonavičiūtė teigė, jog joks tyrimas nėra pradėtas.

Konservatorius Rimantas Didžiokas teigė skunde pasigendantis objekto – ką nagrinėti. Esą skundas yra be turinio.

„Tarsi jūs, komisija, imkit ir nagrinėkit. Tirtume nežinia ką”, – sakė jis.

„Manau, kad mūsų susirinkimas nereikalingas, nes nieko neišdėstyta, kuom mes kaltinami. Tai noras politikuoti. Galbūt buvo šiek tiek griežtesnis tonas, bet nebuvo nei keiksmažodžių, nieko. Mes ne su penkiolikmete mergaite bendravom, o su atsakingu vadovu. Buvo toks vyriškas pokalbis. Šis žmogus nėra pasiskundęs, pasiskundė žmogus, kuris net nedalyvavo. Nereikia politikuoti, reikia dirbti”, – sakė A. Kaveckis, žadėjęs ir toliau aktyviai domėtis miesto įstaigų bei įmonių veikla.

„Nėra jokio turinio, įtarimo, kuom nusižengęs. Tiesiog dėl elgesio, neturiu, ką atsakyti, nėra tyrimo objekto”, – sakė vicemeras A. Barbšys.

Po diskusijų galiausiai buvo nuspręsta balsuoti, ar tyrimą pradėti iškart, ar kitame posėdyje. Šeši komisijos nariai balsavo už tyrimo vykdymą tame pačiame posėdyje, trys norėjo atidėjimo.

Po tokio sprendimo K. Bagdonas pakartojo siūlymą nutraukti tyrimą, nes esą nėra aiškaus tyrimo objekto.

„Manau, kad kaip kolega Alinos Velykienės pritempinėjate. Rinkimuose dalyvaujate, dėmesio norite. Politikuojate”, – komisijos pirmininkui sakė K. Bagdonas.

„Etikos komisija net gatve einant išgirdus neetišką elgesį gali inicijuoti tyrimą. Tikrai išklausiau posėdį, tai yra pirmininko dominavimo klausimas. Ar tai yra etikos klausimas? Pirmininkas pirmiausia veda posėdį ir sudaro galimybes pasakyti. Ten buvo atvirkštinis dalykas. Bet ar tai etikos klausimas? Man dabar yra per mažai informacijos. Jei tik skundu norima remtis, aš nedalyvausiu”, – reagavo J. Simonavičiūtė.

Komisijos narė Rasa Senkienė sakė peržiūrėjusi įrašą ir nematanti pagrindo pradėti tyrimo dėl tokių pasisakymų posėdžio metu.

R. Didžiokas priminė, kad miesto Taryba turi teisę kontroliuoti pavaldžias įstaigas, o jos nariai yra atsakingi už savo veiklą.

„Kaip tokiu atveju? Užduoti apvalius klausimus, kai norima išsiaiškinti įstaigos veiklą? Skunde motyvų nėra”, – teigė R. Didžiokas.

„Viską žiūrėjau, viską susipažinau. Tai yra pirmininko vadovavimo stilius, prie kurio galima kabinėtis”, – dėstė K. Bagdonas.

Už tyrimo pradėjimą balsavo tik Saulius Liekis, penki komisijos nariai buvo prieš, komisijos pirmininkas E. Kvederis susilaikė.

14 Comments

  1. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… ..

    Reply
  2. Išvada

    Neturi interesų, tai Tau ne vieta politikoje, brolau ar sese…

    Reply
  3. Anonimas

    Kaip konservatorius konservatoriaus negins? Jei juos sieja partiniai interesai. Konservatoriai nusisalinti nuo svarstymo turejo. Patys svarsto savo vado elgesi. I Vilniaus VTEK duokit tyrimui. Visus. Nebe viena.

    Reply
  4. virėjas

    viru viru košę 🙂

    Reply
  5. Kristina

    Tai dabar klausimas tyrima inicijavusiai tarybos narei: – Ar jūsų komunikacija tarybos posedziu metu yra etiska? Kuo jus uzsiiminejate artejant rinkimams? Baikit žaist

    Reply
  6. Man tai irgi apgailėtina situacija

    Viešam sektoriuje žmona ir žmonos brolis dirba ir šventėse ir dukterinėje įmonėje, beje kaip ir pats vadovas, kuri gauna iš savivaldybės užsakymų, kuriuo su tomis pačiom šventėm įgyvendina ….ar tai rimtai visiem normalu…dar žmonės, kurie tai iškėlė politikieriai puola…

    Reply
    • Anonimas

      Musu salyje galioja istatymai, kurie nedraudzia dirbti. Bet numato prievole tai deklaruoti. Ka cia skiedziat.

  7. pasirodo teisuoliai

    bet kokia kaina gina savo mundūrus 🙂

    Reply
    • Konservatoriu berniukams

      Kas jus tokie, kad nuo jusu gintis reikia? Ar nesijautet berniukai?

  8. Nojus

    Didžiausias „blogis” – konservatorių tardymas. O kad žiubriai niekveikiai virš 4 tūkst. uždirba, niekas klausimo nekelia. Kaip tokie gali į akis pažiūrėti mokytojams, gydytojams, kurie pusmetį jo mėnesinį atlyginimą dirbt turi. O ir teatrų ar kitų kultūros kolektyvų menininkai nė pasvajot apie tokius atlygius negali. Bet čia Klaipėda, mirštanti Klaipėda, tokia dosni niekveikiams prie ėdžių prilendantiems. Kol bus Grubliauską merais, matysim apgailėtiną, merdėjantį miestą, koks dabar yra. Negi neatsiras jėgos, reikalaujančios nedelsiant Grubliausko atsistatydinimo?

    Reply
    • Moket ir daugiau!

      Romando kompetencijos vertos ir daugiau. Ne duok, Dieve, tupa bezdelnika uz 1.000 eur tureti tokioj pozicijoj. Tik jam cadovaujant, sventes igavo visai kitoki kokybini vertinima.

    • Cirkas

      Puiki schemutė, ar ne? Romandas, žmonytė ir dar keletas giminaičių oficialiai dirba viešojoje įstaigoje, šalia įkuria uabėlį, kuris dalyvauja konkursėliuose ir juos laimi. Žiubriai ir co pateikia paraiškas patys sau ir o, stebukle, konkursus laimi… Tikrai nauja kokybė! Ir nusenusiems savivaldybės kongams gerai. Ar ne už ačiū užsimerkia?

  9. Sventasis

    Didziokas turinio pasigedo…juokingiau negirdeta…tai posedzio irasas ne turinys? Geda konservatoriams.

    Reply
  10. Bagdonelis

    Konservatoriai inirtingai gyne savo frakcijos pirmininka? ? Ar tai jau nera savaime saliska, nes sieja bendri partiniai interesai. Cirkininkai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This