Klaipėdoje – nauja gamykla su 200 darbuotojų

Svarbu, Verslas

REHAU grupė jau žengia realius žingsnius uostamiesčio link. Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ)jau projektuojama nauja grindų šildymo vamzdelių ir kabelių kanalų gamykla, kurioje bus įdarbinta apie 200 žmonių.

Projektuotojų vizualizacija

Šiemet vasarį Klaipėdos LEZ ir įstaiga „Investuok Lietuvoje“ viešai pasidžiaugė, jog pavyko pasiekti, jog REHAU grupė savo plėtrai pasirinktų Klaipėdą. Tačiau koncernas iš Vokietijos turėjo ir tam tikrų sąlygų.

„REHAU norėjo, kad mes pastatytume gamyklos pastatą ir jį išnuomotume. Mes jau beveik radome investuotoją – nekilnojamo turto vystytojus, kurie savo lėšomis pastatą turėtų pastatyti ir jį išnuomoti REHAU“, – aiškino Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas.

Paviešintuose gamybos, pramonės paskirties pastato, planuojamo Klaipėdoje, Pramonės g. 35A, statybos projekto projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog projekto užsakovas ir statytojas yra bendrovė „INDEV“. Ją šį kovą įsteigė Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė ir ji turi tik vieną darbuotoją – E. Kiudulą.

„Taip, ši bendrovė yra tokia popierinė. Ją įsteigėme, kad galėtume pradėti projektą. Kai tik baigsis derybos su nekilnojamojo turto vystytojais, tą bendrovę jiems perleisime ar parduosime“, – tvirtino E. Kiudulas.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog nauja gamykla bus statoma Klaipėdos LEZ teritorijoje, 4,959 ha ploto sklype. Projektu numatomas gamybos ir pramonės paskirties pastatas su administracinėmis patalpomis. Projektuojamas pastatas yra dviejų aukštų, 15,5 metrų aukščio, jo plotas – beveik 20 tūkst. kv. m. Be to, numatoma galimybė išplėsti gamybos patalpas šiaurės vakarų ir pietryčių kryptimis.

Projektuotojų vizualizacija

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog naujoje gamykloje turėtų dirbti 190 darbuotojų, iš kurių – 20 administracijoje, o kiti gamyboje. Pamainų skaičius gamyboje ir sandėliavime bus 2-3, o maksimalus darbuotojų skaičius pamainoje – 61.

Sklype išilgai Pramonės gatvės projektuojama 155 vietų lengvųjų automobilių stovėjimo aikštelė.

Projektuojamos gamyklos teritoriją numatyta aptverti 1,80 m aukščio, sekcijine, virinto tinklo tvora, nepažeidžiant sklypo ribos.

„Pastato patalpų funkcinis zonavimas aiškiai išreikštas architektūroje. 2 aukštų tūris, palei Pramonės gatvę, skirtas administracinėms, buitinėms ir pagalbinėms gamybinėms patalpoms. Taip pat atlieka reprezentacinę funkciją. 1 aukšto, stačiakampės formos tūris, orientuotas statmenai administracijos korpusui, skirtas gamybai. Šiaurės rytų pusėje, priblokuotas aukštas tūris skirtas sandėliavimui. Fasadų apdailos medžiagos parinktos šiuolaikiškos, ekonomiškos ir praktiškos. Atsižvelgiant į užsakovo reikalavimus, gamybos pastatui parinkti pilkos spalvos sandwich paneliai. Pagrindinio fasado architektūrinė išraiška formuojama kontrasto principu. Numatytos baltos ir tamsiai pilkos spalvos fibrocementinės plokštės“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Projektuotojų vizualizacija

Juose teigiama, jog planuojama ūkinė veikla yra grindų šildymo vamzdelių ir kabelių kanalų gamyba. Pastarųjų per metus planuojama pagaminti 20 tūkst. tonų, o grindų šildymo vamzdelių – 9 tonas.

„Tokiai veiklai net nereikia poveikio aplinkai vertinimo procedūrų. Gamyba yra uždara, todėl jokios taršos tikrai nebus. Galima tik pasidžiaugti, kad į Klaipėdą ateina tokio lygio investicijos ir tokie vardai kaip REHAU“, – tikino E. Kiudulas.

Jau ankščiau teigta, jog REHAU padalinio Klaipėdoje produkcija bus daugiausia tiekiama didmenininkams, telekomunikacijų bendrovėms ir savivaldybėms Europos šalyse. Veiklai Klaipėdoje vystyti REHAU ieškos įvairių specialistų, įskaitant vadovus, inžinierius, mechanikus, elektrikus, administracijos specialistus, įrangos operatorius ir sandėlio darbuotojus.

Šios kompanijos dar vasarį išplatintame pranešime teigta, jog polimerinių gaminių įmonė REHAU reorganizuoja mikrokabelių vamzdžių sistemų sektorių ir perkelia gamybą iš „Neulengbach“ gamyklos Austrijoje į Lietuvą. Nuo 2022 m. įmonė gaminius klientams tieks iš Klaipėdos.

Projektuotojų vizualizacja

INFORMACIJA

REHAU grupė yra specializuota polimerų gamybos bendrovė, kurios metiniai pardavimai siekia apie 3,5 mlrd. eurų.

Nepriklausoma privačiai valdoma bendrovė turi daugiau nei 170 biurų visame pasaulyje, kuriuose dirba apie 20 000 darbuotojų. 12 000 jų darbuojasi Europoje, 8 000 – Vokietijoje.

Daugiau kaip 70 metų REHAU deda pastangas, kad polimerų gaminiai taptų lengvesni, patogesni, saugesni ir veiksmingesni.

Bendrovė siūlo sprendimus statybai, automobilių gamybos bendrovėms ir pramonei ir prekiauja savo inovatyviais produktais visame pasaulyje.

Susipažinti su naujosios gamyklos projektiniais pasiūlymais galima iki birželio 30 d. adresu Pramonės g. 8, Klaipėdoje, darbo dienomis nuo 8.30 iki 16.30 val., iš anksto susitarus tel. (8659)88990 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus bei pastabas dėl jų galima teikti iki birželio 30 d. raštu UAB ,,Bendrieji statybų projektai“, Savanorių pr. 187, 50177 Kaunas, arba el. p. jjankauskiene@bsprojektai.lt

Viešas susirinkimas vyks liepos 2 d. 15 val. adresu Liepų g. 11, 137 kab., Klaipėdoje.

9 Comments

  1. Asta

    Kur ir kaip būtų galima įsidarbinti

    Reply
  2. Dženeta

    Kur galima užpildyti prašymą priimi.ą dėl darbo esu su patirtim dirbau tris metus Yazaky.

    Reply
  3. Birute

    Kur galima uzpildyti cv

    Reply
  4. Giedrius

    Kur galim užpildyti cv,dėl isidarbinimo

    Reply
  5. Asta

    Duok Dieve tegul joje dirba Klaipėdiečiai už 1500€ per mėnesį ir dar ketvirtines algos dydžio ir jausis oriai .

    Reply
  6. Tadis, palanga

    Geri skaičiai : apie 200 darbuotojų o parkingas 155 masinom tai, kur dar 45 mašinos???????? Aišku jus sakysite kad juk vienu metu tiek daug nedirbs žmonių, vieni išvažiuos kiti atvažiuos….. :))) beje, o algos vėl bus tos ubagines 400-500 į rankas/mėn??? (su/be realios galimybės realiai didėti).

    Reply
    • Tomas

      Taip, dėl parkingo puikiai supratote, gi straipsnyje taip pat parašyta: maksimalus darbuotojų skaičius pamainoje – 61. Tai netgi besikeičiant pamainomis parkinge turėtų būti pilną vietos, neatsižvelgiant į tai jog dalis darbuotojų nevažiuos vieni mašinoje, o paims ir kolegas.
      Dėl algos manau reikia laukti ir tikėtis, kad bent kiek pakels mūsų gamybos darbuotojų algų kartelę.

  7. Edis

    O tai geriau tegu būna pliki kemsynai,nei kokia gamykla.geriau,kad niekas nieko nestatytų.bus nauja gamyklą,naujos darbo vietos.o dėl vergų,tai mes visi vergai.visi dirbam kažkam,visi kažkam priklausom ir nuo kažko.

    Reply
  8. Grįžkite mielieji iš tų Londonų

    Naujos vergų gamyklos laukia gimtinėje. Kaunas lyderiauja, Klaipėda nenori atsilikti. Geriau parašykite kiek uždirbs vadovai, nes vergų algos ir taip aiškios – 500 su galimybe didėti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This