Dėl legalių „dragų“ tarsis su rajonu

Svarbu, Transportas

Lietuvos policijai kreipusis į savivaldybių asociaciją su prašymu numatyti vietas legaliam lenktyniavimui, toks klausimas buvo aptartas ir Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijoje.

Mato Mačiulskio nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos teigimu, problema yra aktuali uostamiestyje – kitur apskrityje jos nėra. Viršininko nuomone, reikėtų sudaryti sąlygas legaliai vykdyti tokias lenktynes, nes dabar procesas nevaldomas ir pirmiausia dėl to didelė grėsmė kyla žiūrovams.

Klaipėdoje dažniausiai tokie nelegalūs renginiai vyksta Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje ir Kairių gatvėje. Pastarojoje policija buvo siūliusi Uosto direkcijai statyti vaizdo stebėjimo kameras.

Paskutinį kartą pareigūnai slaptai užfiksavo per 50 tokio renginio dalyvių, išrašė apie dešimt protokolų, kai kuriems vairuotojams trims mėnesiams buvo atimta teisė vairuoti. Beje, tarp šio renginio dalyvių buvo ir kai kurių pareigūnų.

„Baudomis nesinori gydyti, tai nėra alternatyva. Reikėtų pasiūlyti erdves. Tik mieste tokių nelabai žinau, bet jei į rajoną, tai ten tikrai galima surasti. Visur kitur būtų besąlygiškai žiūrima, kad tokie renginiai nevyktų ir būtų baudžiama”, – sakė M. Džermeika.

Komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė esąs „didelis skeptikas dėl gatvių”. Anot jo, net ir aukojant miesto infrastruktūrą tokiems renginiams nebuvo pačios geriausios patirtys.  Ir jo nuomone, tokios vietos reikėtų ieškoti Klaipėdos rajone.

Posėdyje dalyvavęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas sakė, jog ir ši savivaldybė yra sulaukusi tokio policijos prašymo.

„Tam ypač tinka buvę pakilimo takai, bet juos yra nupirkusios įmonės ir jų mažėja. Konkrečiau dar nesvarstėme, bet manau, kad galime puikiai subendradarbiauti ir turėti regioninį dragą”, – sakė A. Bogdanovas.

Tuo metu Lietuvos policija penktadienį pranešė, kad pirmąją prie tokios iniciatyvos prisijungusia savivaldybe tapo Alytaus miestas. Jau birželio 28 dieną Dzūkijos sostinėje vyks pirmasis renginys ,,Legalus dragas Alytus 2020“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This