Nuotolinis gyventojų aptarnavimo centras bus miesto centre?

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė neatsisako idėjos kurti nuotolinius gyventojų aptarnavimo centrus, tačiau ir pirmojo atsiradimo reikės palaukti, nes kol kas žengiami tik pradiniai žingsniai idėjos realizavimo link.

Klaipėdos savivaldybė. Martyno Vainioriaus nuotr.

Klaipėdoje kurti žmonėms patogius nuotolinius gyventojų aptarnavimo centrus, o ne steigti seniūnijas pernai rekomendavo bendrovės „Civitta“ atstovai. Klaipėdos savivaldybė su šia bendrove buvo pasirašiusi beveik 70 tūkst. eurų vertės sutartį, pagal kurią „Civitta“ vertino, kaip organizuojamas Klaipėdos savivaldybės administracijos darbas, o viena iš analizės dalių buvo išsiaiškinti seniūnijų poreikį.

Nors jos mieste ir reikalingos, nes gyventojams būtų patogiau spręsti įvairius jiems rūpimus klausimus, tačiau steigti seniūnijų nerekomenduojama, nes jų reikėtų penkių, o tai per metus kainuotų daugiau 500 tūkst. eurų. Todėl rekomenduojama ieškoti galimybių įsteigti Klaipėdos savivaldybės nuotolinius gyventojų aptarnavimo centrus.

Tokių centrų atsiradimas yra įrašytas ir tarp pernai miesto tarybos patvirtintų savivaldybės 2019-2023 metų veikos prioritetų. Numatoma, jog 2023 m. Klaipėdoje turėtų veikti 2-4 nuotoliniai gyventojų aptarnavimo centrai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius teigė, jog šių metų tikslas yra pasirengti koncepciją, koks ar kokie nuotolinio aptarnavimo centrai galėtų atsirasti.

Turime išsigryninti, kokios paslaugos tame centre galėtų būti teikiamos, kol kas tokios analizės neturime padarę. Galimybių studijos dėl tokio paslaugų poreikio tikrai neplanuojame, koncepcija rengsime savo jėgomis“, – tvirtino D. Petrolevičius.

Anot jo, išsiaiškinti reikia, kokias paslaugas į nuotolinio aptarnavimo centrą galima iškelti iš Klaipėdos savivaldybės administracijos. Be to, numatoma, kad jame paslaugas galėtų teikti ir savivaldybei pavaldžios įmonės.

„Planuojame susitikti su savivaldybei pavaldžių įmonių vadovais ir pasikalbėti, paklausti jų nuomonės, ką jie įsivaizduotų. Apsitarsime ir su savivaldybės skyriais, kokias paslaugas tikslinga iškelti, kad į vieną centrą atėjęs žmogus viską gautų vienoje vietoje“, – kalbėjo patarėjas.

Paklaustas, ar nuotolinis gyventojų aptarnavimo centras yra planuojamas pietinėje miesto dalyje, nes joje gyvena daug klaipėdiečių, o iki savivaldybės toli, D. Petrolevičius tikino, jog įvardinti centro vietą dar yra laba anksti.

Jei būtų įkurtas tik vienas didelis gyventojų aptarnavimo centras su savivaldybei pavaldžiomis įmonėmis ir savivaldos paslaugomis, tai veikiausiai kalbėtume apie centrinę miesto dalį, bet idėją dar turime išsigryninti. Svarbiausia dabar yra įsivertinti, kokia galėtų būti paslaugų apimtis, kad žmonėms tikrai būtų patogiau nei yra dabar“, – pabrėžė D. Petrolevičius.

3 Comments

  1. Vainoriau

    kur užkišai straipsnį apie Tarybos finansų komiteto posėdį? Negerai kad atsirado komentaras pasakantis kas iš tikrųjų ir ką mėgina prakišti? Siūlau pasižiūrėti visiems tą posėdį per Youtube ir pasigėrėti..:D) Kas yra mąstantis – puikiai supras..

    Reply
  2. Trumpiau

    Centrai turi būti 3 – Pietų, Šiaurės ir Centro, tuo turi būti baigtas svarstymas !

    Reply
    • Tik

      Petrolevičius iš Šiaulių, jam dar neaišku.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This