Jūros šventė pareikalaus keleivių ir vairuotojų kantrybės

Miestas, Svarbu

Artėjanti Jūros šventė taps iššūkiu tiems, kuriems tomis dienomis prireiks per miestą pervažiuoti viešuoju transportu ar savo automobiliu.

Jūros šventės mugei šiemet bus skirtas Pilies gatvė, todėl eismas ja bus draudžiamas. Palmiros Mart nuotr.

Jūros šventėms organizatoriams šiemet teko gerokai pasukti galvą, kaip tinkamai suorganizuoti tradicinę mugę, nes dėl rekonstrukcijos uždarytas Dangės skveras, o be to, mugėje reikia tarp prekeivių išlaikyti didelius atstumus.

„Mugėje bus apie 400 prekeivių, kai įprastai jų būdavo 800-900, tačiau mugei reikia gerokai daugiau ploto, nes tarp prekybos vietų reikia išlaikyti saugius atstumus. Tad ir išeina toks paradoksas, jog mugė mažesnė, tačiau realiai jai reikia daugiau vietos“, – aiškino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Todėl mugei šiemet bus atiduota visa Pilies gatvė, o tai reiškia, kad ja bei Pilies tiltu Jūros šventės dienomis bus draudžiama važiuoti ir viešajam transportui. Kitaip tariant, miestas bus perskirtas į dvi dalis – pietinę ir šiaurinę. Tokia situacija buvo tik 2014 metais, kai vyko Pilies tilto rekonstrukcija, o įprastai per Jūros šventę Pilies gatve ir tiltu viešajam transportui buvo leidžiama važiuoti.

„Iš pietinės miesto dalies autobusai atveš iki Senojo turgaus žiedo, apsisuks ir važiuos atgal. Iš šiaurinės miesto dalies autobusai kursuos iki Liepų ir Manto gatvių sankryžos, joje apsisuks ir važiuos atgal. Dar sugebėjome išsiprašyti, kad Bangų gatvės neuždarytų, kaip buvo numatyta dėl remonto. Todėl kai kurie autobusai, atvažiuojantys iš pietinės dalies, prie Senojo turgaus žiedo pasuks į Bangų gatvę, o iš jos per Mokyklos gatvės viaduką nusileis į Liepų gatvę, o tada jau važiuos toliau. Blogai yra tai, kad niekas anksčiau nepranešė, jog bus tokia situacija, būtume jai geriau pasiruošę. Užvakar gavome įsakymą apie eismo organizavimą ir viskas. Tačiau stengsimės maksimaliai keleivius informuoti apie pasikeitimus“, – tikino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pareigas laikinai einantis Andrius Samuilovas.

Jis pasidžiaugė tuo, jog pavyko pasiekti, kad Biržos ir Pilies tiltai eismui būtų uždaryti penktadienį 8.30 val., o ne 8 val., kaip buvo anksčiau planuota.

„Reiškia, žmones į darbus dar atvešime normaliai, bet jau grįžti namo bus sudėtingiau“, – neslėpė A. Samuilovas.

Klaipėdos meras pripažino, jog viešojo transporto Jūros šventės dienomis laukia nemažai iššūkių, tačiau Pilies gatvės uždarymas esą buvo bene vienintelė galimybė saugiai organizuoti Jūros šventės mugę.

Pastebėjus, jog sudėtingiau tomis dienomis mieste bus judėti ir kitiems vairuotojams, nes Šilutės plentas yra sunkiai įveikiamas dėl remonto darbų, V. Grubliauskas teigė, jog tokia situacija turi ir trūkumų, ir privalumų, tik reikia žiūrėti filosofiškai.

„Privalumas yra tas, jog galbūt kai kurie žmonės, įvertinę, jog sudėtingas susisiekimas, neskubės į šventę. Tikrai negražu būtų sakyti, kad Jūros šventę organizuojame, bet žmonių joje nelaukiame. Tačiau šiemet Jūros šventėje yra svarbiausia saugumas ir visos priemonės, kurios padeda jį padidinti, yra geros. Iššūkių šiųmetė Jūros šventėje bus tikrai daug, bet visi jie yra suvaldomi“, – tvirtino V. Grubliauskas.

Jūros šventė Klaipėdoje šiemet vyks liepos 24-26 dienomis.

4 Comments

  1. Įdomi mintis

    – „organizatoriams šiemet teko gerokai pasukti galvą,… nes dėl rekonstrukcijos uždarytas Dangės skveras…”, Tai ką, kai sutvarkys už 11mln Dangės skverą , Grubliauskas planuoja vėl jį niokoti mugėmis kaimiečiams? Ir todėl reikia leisti statyti daugiabučius Pietiniame rage prie Pilies?

    Reply
  2. Anonimas

    Visos pasaulio valstybės ir miestai stabdo ir nukelia tokias šventės, o mes atvirkščiai. Pvz. Ilgai laukta Sail Amsterdamo šventė, kuri vyksta kas penkerių metus ir turėjo vykti šiemet, kuri pritraukia laivų, dalyvių, žiūrovų iš viso pasaulio, šiemet neįvyks!!!

    Reply
  3. Nikulinas

    Absurdas. Kam tokia šventė, kurioje svarbiausias dalykas yra mugė? Reiks bėgti tą savaitgalį iš Klaipėdos.

    Reply
  4. Žinoma

    Grubliauskui tik ir liko galvoti filosofiškai. Mugė žinoma svarbu. Kaip pinigus kitaip prie algos susirinksit…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This