Vicemerą kol kas išgelbėjo atostogos

Politika, Svarbu

Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys, nors jo kėdė ir yra judinama, visą likusią vasarą gali būti ramus. Opozicija reikalaus, kad neeilinis miesto Tarybos posėdis, kuriame reikės svarstyti vienintelį klausimą dėl Klaipėdos mero pavaduotojo A. Barbšio atleidimo, būtų sušauktas rugsėjo pradžioje.

Arūnas Barbšys. Martyno Vainoriaus nuotr.

12 miesto tarybos narių nepasitikėjimo A. Barbšiu pareiškimą pasirašė ir Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteikė liepos 13 dieną. Tikėtasi, jog artimiausiame miesto Tarybos posėdyje, kuris vyko liepos 30-ąją, ketvirtadienį, jau bus svarstomas klausimas dėl vicemero atleidimo iš užimamų pareigų, tačiau tai neįvyko.

„Pasirodo, pateikėme nepasitikėjimo pareiškimą, o neįdėjome prašymo sušaukti miesto Tarybos posėdį dėl šio klausimo. Todėl gavome išaiškinimą, kad turime parengti miesto Tarybos sprendimo projektą, paskui – ir aiškinamąjį raštą, tad viskas užsitęsė ir klausimas ketvirtadienį nebuvo svarstomas. Atvirai galiu pasakyti, jog tikrai pritrūko miesto Tarybos sekretoriato geranoriškumo. Matyt, taip norima tempti laiką, galbūt tikimasi, kad mes atsisakysime savo ketinimų“, – kalbėjo opozicinės Liberalų frakcijos pirmininkas Saulius Budinas.

Jam pačiam teko patirti, ką reiškia sulaukti interpeliacijos. Praėjusią kadenciją S. Budinas buvo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius. Kadencijos pabaigoje jam buvo pareikštas nepasitikėjimas.

„Tuomet miesto tarybos sekretoriatas miesto Tarybos sprendimo projektą dėl mano atleidimo parengė per 3-4 dienas. Tad akivaizdu, jog dabar tiesiog pritrūko geranoriškumo. Pakankamai keistas toks elgesys, juk jei yra noras išsaugoti vicemerą, tai kuo greičiau reikėtų surengti balsavimą dėl jo atleidimo ir valdančioji dauguma savo balsais mero pavaduotojo neatleistų. Ir klausimas būtų išnagrinėtas“, – pabrėžė S. Budinas.

Ketvirtadienį įpusėjus miesto Tarybos posėdžiui Liberalų sąjūdžio narė Alina Velykienė informavo, jog 12 miesto Tarybos narių pasirašė Klaipėdos merui adresuotą prašymą sušaukti neeilinį miesto Tarybos posėdį ir jame svarstyti tik vieną klausimą – dėl A. Barbšio atleidimo.

„Atsižvelgiant į tai, kad miesto Tarybos nariai rugpjūtį susiplanavo savo atostogas, prašymą sušaukti neeilinį posėdį įteiksime rugpjūčio pabaigoje, kad toks posėdis įvyktų pirmąją rugsėjo savaitę“, – informavo A. Velykienė.

„Jei prašymą įteiktumėte dabar, tai būčiau per dvi savaites neeilinį posėdį sukvietęs. Pagalvokite“, – dar paragino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Tačiau S. Budinas tikino, kad reikia gerbti kolegas, kurie rugpjūtį susiplanavo atostogas.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog pagrindinis opozicijos motyvas, kodėl norima nuversti A. Barbšį, yra jo nekompetencija.

Paskutiniu lašu kantrybės taurėje esą tapo A. Barbšio viešai Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje išsakytos mintys, jog Klaipėdai nereikalingas pietinis aplinkkelis.

„Iš opozicijos ir buvo galima tikėtis tokių dalykų, o tai sutapo su mano veikla, kai kam nepatogiais klausimais. Neatstovauju jokių verslo interesų, dirbu klaipėdiečiams, jų labui ir matau, kad tai, ką mes, konservatoriai, pajudinome kažkam yra nepatogu, nemalonu. Dirbu koalicijoje, dirbame kartu, o iš koalicijos nėra nė vieno pasirašiusio“, – „Atvirai Klaipėdai“ teigė A. Barbšys, kai sužinojo apie jam pradėtą nepasitikėjimo procedūrą.

Ketvirtadienį jį ginantį pranešimą išplatino miesto tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.

A. Barbšys iš pareigų būtų atleistas, jei už tai balsuotų dauguma miesto tarybos narių – ne mažiau nei 16 iš 31. Klaipėdos valdančiajai koalicijai, kurios gretose yra ir A. Barbšys, priklauso 17 miesto tarybos narių.

6 Comments

  1. senas konservatorius (iš krikščionių)

    juokingas tas vicemeras Barbšys- paklausiau Tarybos posėdžių įrašus – nesuprasi ką jis nori pasakyti. Vis mala kažką. Taip pat ir partiniuose susirinkimuose. Nesiseka konservatoriams Klaipėdoje su tokiais vadovais kaip Puteikis, Barbšys, Kaveckas. Dar prieš tai toks Šukys buvo. Proto bokštai. Nors ne – Puteikis buvo gudrus, tiktai kad su juo sunku sugyventi. Visi susipyksta.

    Reply
  2. Klaipedietis

    Iš šio Vicemero tiesiog trykšta nekompetencija….

    Reply
  3. Nedemokratija

    Kodėl atleidžia patys? Kas rinko, tas tegul ir atleidžia. Ne taryba skyrė, žmonės kaip renka taip tegul atleidžia.Bet žmonės turbūt visus juos tada atleistų ! … ???

    Reply
  4. nekompetencija tiesiog trykšta

    Barbšį jau seniai visi žino kaip silpną politiką, bet niekas nesitikėjo, kad ir Kaveckis politikas silpnas, daug neišmano, daug politikuoja, bet visur bando pabrėžti, kad daug nuveikė.

    Reply
    • Anonimas

      Silpnų ir politikuijančių taryboje yra ir daugiau. Vadinkime daiktus tikrais vardais – kova dėl valdžios.

  5. Mat

    Politikui svarbiausia ne kompetencija, o interesai, jei jų neturi, koks tu politikas ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This