Konservatoriai gina savo vicemerą

Politika

Klaipėdos miesto tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija išplatino pranešimą, kuriame opozicijos atstovų pasirašytą raštą dėl nepasitikėjimo vicemeru Arūnu Barbšiu vadina nepagrįstu.

Kaltinimus A. Barbšiui kompetencijos stoka ir miesto problemų nesuvokimu konservatoriai laiko absurdiškais.

Arūnas Barbšys. Mato Mačiulskio nuotr.

„Suprantame ir gerbiame opozicijos atstovų norą būti aktyviems ir matomiems, tačiau norėtųsi sulaukti daugiau konkrečių siūlymų bendram darbui, o ne tuščio politikavimo ir destruktyvių veiksmų, kokius matome dabar. Atakos prieš frakciją ir jos atstovus Tarybos komitetuose prasidėjo tada, kai frakcija viešai išsakė savo poziciją dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės veiksmų, suvaldant Covid-19 plitimą įstaigoje ir mieste, bei atkreipė visuomenės dėmesį į nepaneigtus medikų skundus dėl įstaigoje vykdomo mobingo. Frakcija principingai kėlė klausimus ir dėl savivaldybės valdomų įmonių veiklos kontrolės, finansinės atskaitomybės ir skaidrumo. Mes – frakcijos miesto Taryboje nariai – tai darysime ir toliau, o panašius puldinėjimus vertiname kaip trukdymą vykdyti savo tiesiogines klaipėdiečių išrinktų Tarybos narių pareigas”, – rašoma frakcijos pirmininko Aido Kaveckio pasirašytame pranešime.

Jame taip pat dėstoma, kad nepasitikėjimo procedūrai pasirinktas laikas esą leidžia daryti prielaidą, kad taip bandoma iš rinkimų kovos pašalinti į Seimą Pajūrio rinkiminėje apygardoje kandidatuojantį A. Barbšį.

„Pranešime, kurį pasirašė opozicinių frakcijų atstovai, įvardyti mero pavaduotojo A. Barbšio kuruojami projektai yra labai svarbūs. Sprendimai dėl jų įgyvendinimo priimami visos Tarybos valia, diskusijos dėl jų reikalingumo ir svarbos vyko ir tebevyksta nuolat, tad net norėdamas vicemeras negalėtų priimti vienašališkų sprendimų, o savo nuomonės viešas išsakymas nėra nusižengimas, net jeigu ta nuomonė ir atrodo nepriimtina opozicijai”, – rašoma pranešime, kuriame kartu pabrėžiama, jog frakcija neturi pagrindo abejoti A. Barbšio kompetencija ir gebėjimais eiti savo pareigas, o dėl jo darbo priekaištų iki šiol esą neturėjo nei valdančiosios koalicijos partneriai, nei meras.

Ketvirtadienį vykstančio miesto Tarybos posėdžio darbotvarkėje klausimo dėl nepasitikėjimo A. Barbšiu nėra, nors atitinkamas teikimas su reikiamu kiekiu parašų buvo pateiktas mero sekretoriatui daugiau nei prieš porą savaičių.

14 Comments

  1. Klaipėdietis

    Oho kaip didžioji dalis komentatorių visiškai nesigaudo situacijoje ir prasilenkia su realybe… Pagaliau doras žmogus užima aukštesnį postą ir bando realiai dirbti, aiškintis įsisenėjusias problemas ir įvairią giminių užimtų valstybinių įmonių veiklą, kurios samdo dukterines kitų giminių įmones ir moka realiai “sau”! Ir žinoma tai labai nepatinka visokiems susijusiems asmenims, kad klibina jų daug metų turimas šiltas vieteles… Tai bando visaip pakenkti ir atsikratyti veiklių, dorų ir teisingų žmonių. Susimąstykite, kaip elgiates patys, gyvenimas jums tikrai atsilygins už tokius blogus darbus!..

    Reply
  2. Česlovas iš Rimkų

    Konservatoriai tarybos daugumoje buvo dar praėjusiame amžiuje, bet labai apsipazorino. Po to visą laiką glaudėsi tai prie daugumos tai prie opozicijos. Dabar Mieste sudarė politiškai sunkiai paaiškinamą sąjungą su liberalais. Sąjunga ne iš meilės, bet iš noro valdyti bet kokia kaina, net išduodant vertybes.

    Reply
  3. Mažiau domėkis

    Kiaušiams neitiksi, tvarko gatves kiemus jiems blogai, netvarko vėl blogai, kad tik bambėti

    Reply
  4. ar Kaveckis

    poilsiavęs ispanijoje moraliai kaip niekur nieko posėdyje sėdėjo ir dar kaukę užsimaukšlinęs, o jei susirgimai pasipils? Kaveckio politiniai sugebėjimai dar juokingesni už Barbšio .

    Reply
    • Anonimas

      O taip! p. Kaveckis pasirode visame grazume. Ale tvarkysis kaip savam uab’e. Dieve, atleisk jam, jis nezino ka daro ?

    • Miesto gyventoja

      Nu Kaveckis įsijausti pradėjo, tipo što za ją!!! Nebežino kas verdantis… ?
      Su A.Barbšiu nepalyginti. Barbšys bent su žmonėmis bendrauja, aiškinasi. ?

  5. nejuokinkit

    šis vicemeras, kur žodžio neišlemena, kur nesigaudo niekame kame, o dar jį gina, tai ginkite, bet pažiūrėkite prie konservatorių šeimininkavimo Klaipėdoje gatvės nepravažiuojamos, mokyklos tvarkomos metų metus, administracijoje jau vėjai pučia. Atsirado gynėjai.

    Reply
    • Gerhard

      tai vicemeras ir neplanavo kazko ypatingo dirbti. Buvo pasakyti turesi perkirpti juosteles, nes bus daug statybu, tai jis ir sutiko.

    • Atsakymas nejuokinkit rašiusiamm

      Nesąmones paistai. Nežinai situacijos tai ir nerasinek kvailų komentarų. Toli tamstai iki vicemero

    • Visiškas 0

      Barbšiui reikėjo darbo ir atlyginimo. Kompetencijų ir protinių gebėjimų niekas netikrino. Dabar turi. O toliau norai auga – dabar jau reikia Seimo atlyginimo. O ten tarp tokių pačių jau galima ir pasislėpti.
      Niekas tas jūsų Barbšys, etatinis bedarbis, toks nereikalingas. Taip kad galit nesusireikšminti, konservatoriai.

  6. Nejuokinkit

    Kam kam konservatoriams geriau patyleti. Skaidruoliu tokiu miestas dar nebuvo mates. Visiska nekompetencija, tik konservatoriski interesai!

    Reply
  7. A.Kaveckui

    o ko čia čia Kaveckai susireikšmines rašinėji? Visi, kas tik nori, gali pasižiūrėti komitetų vaizdo įrašus ir gėrėtis A.Barbšio unikaliomis kompetencijomis visais miesto strateginiais, plėtros klausimais. Čia maždaug kaip nesuvokiant ką daryti su grubliausko trimitu, kala intrumentu vinis. Žinoma, vertintojui A. Kaveckui ir iki Barbšio dar labai toli.

    Reply
  8. Kelias

    Liberalai Simonui kelią valo, bet gali ir apsirikti…, vieną kartą jau apsiriko ir karachiri jau pasidarė…

    Reply
    • Liberalų

      karma karachirius darytis. Ir su Zuoku, ir su Šimašium, ir su Masiuliu, ir su Grubliaukio visa klaipėdietiška šutve, ir net prašalaitis kartiožnikas Guoga su Budinu nepadėjo. Gentviliokai dabar bandys trumpam prijungti aparatą Pranskiečiui. Visi pradžiai duodasi pamelžiami ir pradeda imti patys, patampa Nedurni už stavkę dirbti Partijai ir Tėvynei. Tai jau partinis genas. Arba dingsta, savo partinę libušaiką buria. O gal jie mazohistų partija, ne liberalų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This