Stato laivus Vokietijos pakrančių apsaugai

Uostas ir jūra

Vakarų Baltijos laivų statykla pranešė, kad pagal pasirašytą sutartį su Vokietijos įmone „Fassmer GmbH” dėl dviejų pakrančių apsaugos patrulinių laivų korpusų statybos ir dalinio jų įrengimo, jau pradėję antrojo laivo korpuso statybą.

Pastarojo laivo statybos darbų pradžią pažymėjimo simboliška taip vadinama kylio padėjimo (ang. Keel laying) ceremonija, kurioje dalyvavo tiek kompanijos „Fassmer” atstovai, tiek ir galutinis projekto užsakovas  – Vokietijos federalinės policijos vadovybė.

Būsimi pakrančių apsaugos patruliniai laivai bus skirti patruliuoti Vokietijos pakrančių vandenyse. Juose numatyta įrengti specialiųjų tarnybų sraigtasparnių nusileidimo aikštelę, taip pat planuojama įrengti po dvi vietas greitojo reagavimo būrio kateriams. Šio tipo laivai pakeis senuosius pakrančių apsaugos patruliavimo laivus.

Pirmojo laivo korpusą su daline apdaila užsakovui planuojama atiduoti jau šių metų kovą, o antrąjį – liepos pabaigoje.

Dalinai įrengti laivų plieniniai korpusai, kurių kiekvieno svoris sieks apie 700 tonų, bus pastatyti Klaipėdos laivų statykloje, o baigiamieji gamybos bei įrengimo darbai bus atliekami Vokietijoje.

Iš kairės į dešinę: Karl-Heinz Meyer („Bundespolizei“ technikos direktorius), Harald Fassmer („Fassmer“ GmbH bendrasavininkas) ir Vitalij Frolov (UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ direktorius).

Teigiama, kad patruliniai laivai, kurių korpusų ilgis sieks 86, o plotis 13 metrų, atitiks naujausius dizaino, technologijų ir aplinkosauginius reikalavimus.

„Nuoseklus darbas įgyvendinant ilgalaikę įmonės veiklos strategiją, nuolat investuojant į inovatyvias gamybos technologijas, procesų valdymą bei darbuotojų kompetencijų kėlimą, užtikrina mūsų konkurencingumą ir galimybes gauti užsakymus iš labai aukštus reikalavimus bei standartus puoselėjančių Vokietijos jūrinės pramonės lyderių, tokių kaip kompanija „Fasmer“, – pranešime spaudai cituojamas Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

„Fassmer GmbH” yra viena seniausių laivų statyklų Vokietijoje. Įmonės pagrindinės veiklos kryptys yra laivų statymas, gelbėjimo valčių projektavimas ir gamyba, denio įrangos (kranai ir kiti techiniai mazgai) gamyba, offshore vėjo jėgainių ir kompozitinių (mikropluošto iš stiklo, anglies, plastiko) konstrukcijų gamyba. Laivų statykla specializuojasi karinių laivų,  mokslinių tyrimų laivų, keltų, jachtų,  SAR (Search & amp; Rescue) ir patruliavimo laivų statyboje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Piliavietės grįžimas miestui: istorija jau siekia pusšimtį metų

Vienas iš ryškiausių sovietmečio urbanistinių Klaipėdos pokyčių – miesto gimimo vieta, kurioje iki XVIII a. pabaigos stovėjo pilis, tapo uždara ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

VLG įmonių grupei - 55-eri

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė kovo 2 d. savo 55-erių metų sukaktį pažymės „Švyturio“ arenoje šventiniu renginiu. Ta proga ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This