Mokys jaunimą politinio raštingumo

Švietimas

Klaipėdos miesto jaunimo politinio raštingumo lygis yra vidutinis – atskleidė Klaipėdos universiteto (KU) politologų vasarą atliktas tyrimas. Todėl rugsėjo 17 dieną jaunimas kviečiamas savo žinias pagilinti vyksiančiuose politinio raštingumo mokymuose KU, kuris yra vienas iš projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ įgyvendintojų.

Auginama nauja rinkėjų karta

Pasak mokymų lektorės, KU politologės Gabrielės Burbulytės–Tsiskarishvili, mokymai skirti ne tik tiems, kurie jau turi teisę balsuoti artėjančiuose rinkimuose, bet ir tiems, kurie šios teisės dar neturi.

„Pirmoji dalis skirta tiems, kurie gali balsuoti ir pagrindinių akcentų sudėliojimui: kodėl reikia eiti į rinkimus, kaip nepasiklysti politinių partijų ir kandidatų įvairovėje, į ką atkreipti dėmesį renkantis kandidatus“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja lektorė.

Antroji mokymų dalis skirta moksleiviams.

„Per praktines užduotis mokysimės būti Konstitucijos kūrėjais, o kartu – ir jos kasdieniais vartotojais“, – politinių mokymų turinį pristato G. Burbulytė–Tsiskarishvili.

Trečioji mokymų dalis skirta giliau analizuoti vietos savivaldos vietą šalies politinėje sistemoje. Pasak pranešimo, tai bus daroma pasitelkiant Klaipėdos miesto savivaldybės pavyzdį.

Politinio raštingumo stoka turi įtakos kasdieniam gyvenimui

KU vyksiančiuose mokymuose bus akcentuojama balsavimo teisės svarba, nulemianti gyvenimo kokybę šalyje ateinančius ketverius metus. Pasak KU Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros vedėjo Jaroslav Dvorak, svarbu suvokti, jog tie, kurie vilioja savo žinomumu sportinėje, pramoginėje veikloje, arba per paskutinį pusmetį yra tapę aktyviais visuomenininkais, nebūtinai bus geri Seimo nariai.

„Suprantame, kad vienos dienos mokymai yra tik lašas jūroje, kad reikia nuolatinio darbo su jaunimu“ , – sako G. Burbulytė–Tsiskarishvili. Tačiau politinio raštingumo mokymuose bus siekiama suteikti bazinį išprusimą, kad jaunimas suvoktų, kad jų rankose yra jų pačių ir ateities kartų likimas.

Politinio raštingumo mokymai vyks Klaipėdos universiteto Mažojoje auloje rugsėjo 17 dieną. Registracija: shorturl.at/ghvwF

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This