Prasidėjo bibliofilų fiesta

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje duotas oficialus startas VIII Klaipėdos knygų mugei. Šiemet ji ragina lankytojus pasiduoti traukai bei bandys juos suvilioti ir garsiais vardais, ir pačiais įvairiausiais renginiais – iš viso jų per tris mugės dienas numatyta apie 80.

Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė bibliotekos direktorė Laura Juchnevič. Palmiros Mart nuotr.

Renginį originaliu pasirodymu atidarė Klaipėdos „Taško” teatro aktoriai, sveikinimo žodį susirinkusiems tarė bibliotekos direktorė Laura Juchnevič ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Tuoj po atidarymo ceremonijos įvyko pirmasis pristatymas – originalios muzikinės erdvės – audiotekos – atidarymas su lietuvių autorių sukurta modernia garso aparatūra. Originalaus patefono kūrėjui, radijo inžinieriui, išradėjui Vidmantui Triukui bibliotekos direktorė įteikė padėką.

Audiotekoje gausiai bibliotekininkų surinkta vinilinių plokštelių bei garso įrašų kolekcija po mugės galės naudotis visi bibliotekos lankytojai.

Nuo pat pirmosios Klaipėdos knygų mugės čia su savo „Eglės” leidyklos produkcija dalyvaujantis klaipėdietis žurnalistas, rašytojas, fotografas Antanas Stanevičius sakė savo gyvenimo be knygos neįsivaizduojantis, todėl jo posūkis nuo žurnalistikos į leidybą, teigia, buvęs logiškas. Tarp šios leidyklos naujausių leidinių – ir paties A. Stanevičiaus vaikams bei anūkams dedikuota, sarkazmu, ironija ir puikiu humoro jausmu persunkta „Skaistykla”, kurios tekstai įvardinti kaip pasakėčios ir eilėraščiai.

Šios bibliofilų fiestos išskirtinumas dar ir tas, jog prie Klaipėdos knygų mugės be tradicinių organizatorių – mažųjų ir vidutinių šalies leidėjų – prisijungė ir Lietuvos leidėjų asociacija, o iš viso mugėje žadėjo dalyvauti 32 šalies leidyklos su naujausia savo produkcija.

Be knygų pristatymų ir rašytojų susitikimų su skaitytojais numatyti įdomūs literatūriniai – kultūriniai duetai, kuriuose susitiks žymūs kūrėjai ir jiems oponuojančios ryškios kultūros asmenybės.

Tarp tokių – ir apsilankyti mugėje pažadėjęs, Klaipėdoje gimęs ir čia vaikystę praleidęs žymusis pasaulio pilietis rašytojas, poetas, vertėjas Tomas Venclova. Jį penktadienį, 18 val., kalbins Klaipėdos universiteto profesorius Vygantas Vareikis.

Tuo metu šį, ketvirtadienio, vakarą, 17 val. vyks amžinybėn išėjusio klaipėdiečio filosofo Leonido Donskio atminimui skirta diskusija „Kova su vėjo malūnais: literatūra, filosofija, istorija ir draugystė”. Diskusiją, kurioje dalyvaus buvę L. Donskio draugai ir bičiuliai – Gintautas Mažeikis, Sergejus Kanovičius, Alvydas Nikžentaitis, Arūnas Gelūnas, moderuos žurnalistas Rytis Zemkauskas.

Mugės renginiai bus transliuojami ir internetu.

Visą VIII Klaipėdos knygų mugės programą rasite čia bei kasdienėje „Atviros Klaipėdos” renginių rubrikoje. Dėl saugumo mugės organizatoriai lankytojų prašo registruotis iš anksto čia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”158828,158848,158839,158840,158831,158832,158842,158844,158843,158845,158833,158856,158806,158847,158846″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Už nuopelnus švietimui ir kultūrai įteikti Karalienės Luizės medaliai

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre įvyko jau tradiciniu tapęs, nuo 2013-ųjų organizuojamas renginys – Karalienės Luizės atminimo medalių įteikimo šventė, ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Į Kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupę - be sutikimo? (dar atnaujinta)

Nerimstant aistroms dėl kultūros padėties Klaipėdos mieste, savivaldybė savo tinklapyje paskelbė mero Arvydo Vaitkaus potvarkiu sudarytos Kultūros ir meno politikos ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This