Rugsėjis buvo išskirtinai šiltas

Orai

Šių metų rugsėjo mėnuo pratęsė vasaros orus ir buvo iškirstinai šiltas, skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Vidutinė mėnesio oro temperatūra buvo 14,8 °C, o tai yra net 2,6 °C daugiau už įprastinę daugiametę rugsėjo mėnesio temperatūrą.

Šis rugsėjis buvo antras pagal šiltumą nuo 1961 m. ir labai nežymiai, vos 0,1 °C, nusileidęs iki šiol buvusiam šilčiausiam 1975 m. rugsėjui, kai vidutinė mėnesio temperatūra buvo 14,9 °C.

„Ypatinga šiluma pasižymėjo trečiasis mėnesio dešimtadienis, kuris tapo pačiu šilčiausiu nuo 1961 m. Šio dešimtadienio vidutinė temperatūra Lietuvoje buvo 15,3 °C, o tai yra net 4,5 °C daugiau už įprastinę daugiametę normą“, – sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos klimatologas Donatas Valiukas.

Pasak jo, taip pat šį mėnesį pasiekti du nauji atskirų parų temperatūros rekordai – rugsėjo 16 d. Varėnoje maksimali oro temperatūra pakilo iki 27,4 ° (prieš tai buvo 27,3 °C, 1964 Varėnoje) ir rugsėjo 26 d. Marijampolėje fiksuota maksimali oro temperatūra pasiekė 26,4 °C (prieš tai buvo 25,1 °C, 1975 Biržuose).

Po apniukusio šeštadienio artimiausiomis dienomis Klaipėdoje numatomi saulėti ir gana šilti orai – dieną termometro stulpelis peršoks ir 20°C.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Prognozuojami karščiausi metai per visą istoriją: pokyčiai jau stebimi ir Lietuvoje

Globali birželio mėnesio temperatūra rekordines aukštumas pasiekė dar prieš „El Niño“ – natūraliai kas keletą metų pasikartojantį klimato reiškinį, kai ...
2023-06-18
Skaityti daugiau

Orai

Vasaros apžvalga: šilčiausias buvo birželis

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba paskelbė praėjusios vasaros orų apžvalgą. Kalendorinio vasaros sezono vidutinė oro temperatūra buvo 18 °C, t.y. ji buvo ...
2020-09-05
Skaityti daugiau

Orai

Vasara į pajūrį artės lėtai

Po rekordiškai šiltos žiemos ir šilto kovo mėnesio, balandis ir gegužė, o ypač antrasis gegužės dešimtadienis, šiluma nepasižymėjo. Antrojo gegužės ...
2020-05-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This