Oficialu: „Sūduviui“ atiduoda Dangės krantinę

Miestas, Svarbu

Tarnybą baigęs karinis laivas „Sūduvis“ dokumentuose pamažu jau plaukia prisišvartuoti Dangės upėje, greta Pilies tilto.

Prieš gerą mėnesį buvo galutinai apsispręsta, jog laivas „Sūduvis” stovės Dangės upėje prie Pilies tilto.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narių dauguma ketvirtadienį pritarė, jog būtų pakeistas ir papildytas Klaipėdos savivaldybės panaudai perduodamo turto sąrašas. Jį nuspręstą papildyti Dangės upės krantine, kuri panaudos sutartimi bus perduota Lietuvos jūrų muziejui, kad jis galėtų krantinę sutvarkyti, įrengti ir pritaikyti „Sūduvio“ prišvartavimui.

Anot Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, Jūros muziejui numatoma perduoti 60 metrų ilgio krantinę, o kad tai būtų galima padaryti, pirmiausia ji turi būti įtraukta į panaudai perduodamo turto sąrašą. „Tada ir atsiras galimybės paruošti ir sutvarkyti krantinę, švartuoti laivą“, – teigė E. Simokaitis.

Komiteto narys Arūnas Tuma teiravosi, kiek reikės milijonų sutvarkyti tą krantinę. „Milijonų tikrai nereikės, nes reikia sutvirtinti tik knechtus, kad jie išlaikytų didesnį laivą. Ir tai bus daroma ne savivaldybės, o Jūrų muziejaus lėšomis“, – tvirtino E. Simokaitis.

A. Tuma taip pat klausė, ar miesto taryba jau nebesvarstys, kur turi būti pastatytas „Sūduvis“, ar ta vieta jam tinkama. „Taryba savo nuomonę pareiškia nuspręsdama perduoti panaudai krantinę tikslinei paskirčiai – švartuoti „Sūduvį“. Atskiro sprendimo projekto nebus“, – patikino E. Simokaitis.

Komiteto pirmininkas Alvidas Šimkus A. Tumai taip pat priminė, jog sprendimą dėl „Sūduvio“ švartavimo vietos priėmė mero potvarkiu sudaryta darbo grupė.

„Atvira Klaipėda“ rašė, kad ji svarstė kelis variantus, tarp kurių buvo ir Dangės krantinė prie „Meridiano“, tačiau nustačius, kad jos būklė labai prasta, galutinai apsispręsta, jog „Sūduvis“ turi stovėti Dangės upėje, netoli Pilies tilto, priešais Karskronos aikštę.

Tikimasi, kad karinis laivas, kuris bus skirtas ekskursijoms ir edukacijai, Dangėje bus prišvartuotas kitais metais.

6 Comments

  1. Balsuodami prisiminkime

    Balsavusių tarybos komiteto nariai : Audrius Vaišvila (pirmininkas), Vidmantas Plečkaitis, Lilija Petraitie, Vladimir Vlasov, Tomas Meškinis, Mindaugas Gylys.

    Reply
  2. Pažadas

    per sekančius mero rinkimus balsuosiu už tą, kuris pažadės tą geldą pašalinti iš miesto teritorijos.

    Reply
  3. Kažkoks

    kvailas laivo vardas -M52. Siūlau suteikti garbingą vardą – OLGA

    Reply
  4. Ne

    Militaristai nelaimingi…

    Reply
  5. Antanas

    Vietą gera ,tik geriau laivas „plauktu”pasroviui, o ne kaip nuotraukoj

    Reply
    • Matai

      Patranka turi būti nukreipta į Rytus, o ne į Vakarus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Atidarys parodą, skirtą narytės NATO 20-mečiui

Balandžio 5-ąją, penktadienį, 16 val., šalia laivo-muziejaus M52 ,,Sūduvis“ Lietuvos jūrų muziejus atidarys lauko parodą ,,NATO jūroje saugo“, skirtą Lietuvos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This