Pripažintieji „reideriais” nepasiduoda

Kriminalai ir nelaimės

Vien Klaipėdos miesto apylinkės teisme kelerius metus nagrinėta byla, kurioje gana žinomas uostamiesčio verslininkas Vytautas Nemunis kartu su dviem kolegomis kauniečiais ir dviem bendrovėmis buvo kaltinami neteisėtu verslo perėmimu, persikėlė į Klaipėdos apygardos teismą.

Vytautas Nemunis (kairėje) apskųstuoju Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu buvo pasiųstas už grotų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jam skundą pateikė visi sulaukusieji nuosprendžio – ir fiziniai, ir juridiniai asmenys.

V. Nemunis kaltinamas tuo, kad nebūdamas Klaipėdoje registruotos UAB „Hoja Electronics“ akcininku, o juo tik neteisėtai apsimesdamas, neva valdomas 3 mln. litų vertės akcijas pardavė kitos uostamiesčio UAB „Ronier Development“ įgaliotam asmeniui Rolandui Nadzeikai.

Kaltinimų byloje susilaukė ir dviejų Kau­no bend­ro­vių vadovai– Gin­ta­ras Gel­čys ir An­ta­nas Pleš­kys. Atsakomybėn patrauktos ir UAB „Ronier Development“ bei Bendra Lietuvos ir Kanados įmonė UAB „Besserlita“ (dabar tapusi UAB „Tūkstantis”).

Sandėris, kurio vertė 25 tūkstančiai litų, buvo įvykdytas 2012 metų birželio 13 d. Kauno advokato Vi­tol­do Mar­to­vi­čiaus kontoroje. V. Nemunis pinigų negavo, nes šia suma sumažinta jo 880 tūkst. litų siekusi skola „Ronier Development“. Praėjus vos porai dienų po minėto „akcijų“ pardavimo, į Klaipėdą atvyko keli nepažįstami asmenys ir teisėtų „Hoja Electronics“ savininkų pareikalavo atiduoti įmonės turtą bei dokumentus neva naujajam bendrovės direktoriui. Netrukus Registrų centre sužinota, kad pakeista visa įmonės registracija. Užblokuotos ir jos sąskaitos banke, pasigesta jose buvusios nemažos pinigų sumos.

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad visų kaltinamųjų kaltė yra įrodyta. V. Nemuniui subendrinus bausmes skirta 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimas ją atliekant pataisos namuose.

R. Nadzeika nuteistas tokia pat laisvės atėmimo bausme, bet ji atidėta trejiems metams. Per visą šį laikotarpį jis negalės išvykti iš miesto ar rajono ribų be pareigūnų leidimo.

G. Gelčiu skirta 7534 eurų bauda. A. Pleškys taip pat atsipirko bauda – 9417,5 Eur.

Jau bankrutavusiai „Ronier Development“ skirta bausmė – likvidavimas.  UAB „Tūkstantis“ (už 1 mln. litų vertės paprastojo neprotestuotinio vekselio suklastojimą)  – 37 660 Eur bauda.

Ketvirtadienį turėjo vykti pirmasis Klaipėdos apygardos teismo posėdis, tačiau jis buvo atidėtas gavus dviejų advokatų prašymus. Kitas posėdis numatytas tik kovo viduryje.

Nuteistųjų apeliaciją nagrinės teisėjų kolegiją, kurią sudaro Aurelija Sadauskaitė, Remigijus Preikšaitis ir Dalia Kursevičienė.

 

 

1 Comment

  1. As

    Gelcys ekrano afioru meistras. Jėzau kokia gėda.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This