Gyventojų apklausai dėl Girulių miško siūlomas dar vienas šansas

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečių apklausa dėl Girulių ir Melnragės miško ateities bent kol kas laikytina neįvykusia, nes joje savo nuomonę pareiškė tik apie 3,6 tūkst. gyventojų. Tačiau rekomenduota apklausos trukmę pratęsti dar 10-čia darbo dienų.

Komisija rekomendavo pratęsti gyventojų apklausą dėl Girulių miško ateities. Martyno Vainoriaus nuotr.

Taip nusprendė trečiadienį posėdžiavusi apklausos vykdymo komisija. „Gavome komisijos narės Ninos Puteikienės prašymą pratęsti apklausą. Komisija įvertino tai, jog situacija yra „kovidinė“, be to, atsižvelgta ir į tai, kad pirmąjį apklausos pusdienį realiai nebuvo galima balsuoti dėl trikdžių. Todėl komisija rekomenduoja apklausą pratęsti, kad gyventojai dar 10 darbo dienų galėtų pareikšti savo nuomonę. Tačiau rekomenduojame apklausą pratęsti tik elektroniniu būdu, o popieriniu – ne, nes dėl karantino lankytojai Klaipėdos savivaldybėje nėra aptarnaujami. Mes komisijos rekomendaciją pateiksime merui, o jis jau priims galutinį sprendimą“, – teigė apklausos vykdymo komisijos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Apklausa, kurioje uostamiesčio gyventojų buvo klausiama „Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?“, prasidėjo spalio 5 dieną ir baigėsi spalio 30-ąją.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad tokių apklausų rezultatai yra patariamojo pobūdžio. Savivaldybės taryba privalo svarstyti apklausai pateiktą klausimą, jeigu savo nuomonę pareiškė ne mažiau kaip 15 procentų apklausos teritorijos gyventojų, turinčių teisę dalyvauti apklausoje (turinčių teisę balsuoti). Per praėjusius savivaldos tarybos rinkimus Klaipėdoje buvo beveik 131 tūkst. rinkėjų, tad 15 proc. nuo šio skaičiaus yra beveik 20 tūkst.

Komisija trečiadienį suskaičiavo, jog apklausoje savo nuomonę pareiškė apie 3,6 tūkst. gyventojų. Didžioji dalis jų nepritarė geležinkelių plėtrai Girulių miške, o apie 50 balsavusiųjų pasisakė teigiamai.

„Popieriniu būdu balsavo tik kiek daugiau nei 20 žmonių. Klaipėdos savivaldybės IT specialistams pavedėme patikrinti, ar tie, kurie balsavo popieriniu būdu, to nepadarė elektroninėje erdvėje, nes balsai negali dubliuotis“, – teigė A. Dobranskis.

Apklausa buvo organizuojama pagal Klaipėdos mero potvarkį, kurį jis pasirašė reaguodamas į miesto Tarybos narių dar liepą pasirašytą atitinkamą reikalavimą.

Apklausos paskelbimo iniciatyvos teisė priklauso savivaldybės gyventojams, savivaldybės tarybai, merui ir seniūnui.

Girulių miškas dėmesio centre atsidūrė birželio pabaigoje, kai Vyriausybė iš pradžių priėmė nutarimą dėl geležinkelio pertvarkos Klaipėdoje, kuriame be išlygų buvo minima tik galimybė prekinių traukinių paskirstymo stotį perkelti į Pauostį, o po savaitės pritarė pataisytam nutarimo projektui, kuriame jau atsirado ir Kopūstų kaimo alternatyva, nors Pauostis, kaip galimas krovininių traukinių stoties variantas, irgi neatmestas.

10 Comments

  1. Sigita

    Tikrai neįmanoma balsuoti, nes prisijungimas neįmanomas. Galėtų supaprastinti balsavimą, nes nei aš, nei mano pažįstamų ratas nesugebėjo prisijungti. Tai mažiausiai 8 balsai. O tokiu manau yra nemažai.

    Reply
  2. Nėra juokios informacijos

    Tai pratesta a nepratesta apklausa?

    Reply
    • Rasa

      2020-11-07 Taip pat neveikia

    • Viaceslav

      Apklausos portalas iki siol neveikia.
      Rodos nenori miesteciu nuomones.

  3. A

    Apklausos (Spinter, Vilmorus) vykdomos apklausus 1000-1500 žmonių, o mūsų Tarybai neužtenka 3600, kai „už” yra tik 50! Niekas čia Klaipėdoj neis ir nebalsuos popieriniu būdu, kai toje pačioje savivaldybėje jau prieš mėnesį skelbė apie Covid-19 susirgusį paslaptingąjį tarybos narį. O elektroniniu būdu nedaug kas ir supranta kaip prabalsuoti, o dar ir klaidos sistemoje, o dar ir atsibodo visiems čia kažkur balsuoti – kur rezultatas?!?

    Reply
  4. Jau sirinkta 16 tūkst. Balsu

    Kurie draudžia kirsti Girulių mišką. Jie galiuoja
    Tik Tary a net nesiruošia kreipti dė.esio. jo kiek otkatu iš geležinkelio oligarchu gavot?kiek grubliauskai už tą Girulių mišką į kišeni idėjai?aaaaa daug jau turi aaaa

    Reply
  5. GintarasR

    Va, koks grožis, o kai savivaldybės užsakymu reikėjo neįtikėtinai profesionalios apklausos būdu patvirtinti, kad klaipėdiečiai yra nepaprastai viskuo patenkinti, o ypač savivaldybės rūpesčiu dėl miesto gerovės – užteko apklausti vos 609 gyventojus ir nuostabaus rezultato piaras kaip šampanas šovė į dangų 🙂 http://eip.lt/news_post/atliktas-klaipedos-miesto-gyventoju-nuomones-tyrimas-2019/

    Reply
  6. SIŪLAU NEBEGAIŠTI LAIKO IR METODIŠKAI PRADĖTI KIRSTI GIRULIŲ MIŠKĄ

    Nu, ką tos apklausos parodys? Ką? Juk, jei apklausa dėl per mažo joje dalyvavusiųjų skaičiaus bus pripažinta neįvykusia, tai juk niekas Klaipėdoje taip ir nesužinos, galima ar negalima kirsti tą Girulių mišką, saugoti jį ar nesaugoti? Ir dabar niekas nežino, kam tas Girulių miškas reikalingas, tad ką nulems ta apklausa? Nežinantys ims ir kažką sužinos? Atseit – reikia saugoti? Vėjai. Kol nežinom, ką ten saugoti, jamam ir kertam tą Girulių mišką. Kasmet po kokius 30-50 ha. Ne daugiau. Pradėti būtų galima nuo Melnragės ir varyti link Mažojo kaimelio. Kita perspektyvi kryptis – nuo Melnragės link Girulių. Po kokių 8-10 metų reikėtų bišky sustoti. Pailsėti. Kokią savaitę. Per ją greituoju būdu pabandom prasivesti dar kokią apklausėlę dėl likusio Girulių miško likimo, o jai neįvykus (pamatysit – neįvyks! Kaip ir ši.), ramiai baigiam visus Girulių miško kirtimo darbus. Turėtų šis planas pavykti, nes labai daug norinčių pamiklinti savo kirvius: ir uostininkai, ir geležinkeliečiai, ir kiniečiai su balatrusiais. Galų gale ir ta nuolat nežinia dėl ko vis burbanti, vis nepatenkinta Klaipėdos visuomenė su visom jos bendruomenėm kai tik sužinos, kad galima čia pat Melnragės-Girulių miškuose apsirūpinti žiemos sezonui malkomis… Ar kalėdinėmis eglėmis. Patys kirsim, o kas atliks – kokiems lenkams prakalsim. Pamatysit – paeis tas planas. Paeis. Ir be jokių apklausų. Išsikirsim ir toliau ilgai, ilgai ir labai laimingai gyvensim be jokių Girulių miškų, bet su rekordinėm krovm, taršom, geležinkeliais ir visų spalvų dydžių ir formų atraminėm sienutėm bei taršos matavimo stotelėm. Sakykit, kada ir kur rinktis su kirviais?

    Reply
  7. O tie 50 kurie už

    Tai uostininku ir gelezinkelio oligarxai,savivaldybės Tarybos nariai ir meras ir Neniškis?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This