Purpurine spalva nušvito ne tik uostamiesčio rotušė

Miestas

Lapkričio 17-ąją, minint Pasaulinę neišnešiotų naujagimių dieną 26-iuose Lietuvos miestuose bei rajonuose purpurine spalva nusidažė 36 pastatai. Klaipėdoje purpurine spalva nušvito Danės gatvėje esanti miesto rotušė. Ta pačia spalva pasipuošė ir Gargždų centre esantis Klaipėdos rajono savivaldybės pastatas.

Lapkričio 17-ąją jau vienuoliktus metus iš eilės daugiau nei 60 pasaulio šalių šia spalva apšviečiami įvairūs pastatai – taip siekiama atkreipti
visuomenės dėmesį į neišnešiotus naujagimius, priešlaikinį gimdymą, jo priežastis, problemas ir pavojus.

„Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis neišnešiotų naujagimių pasaulyje kasmet gimsta vis daugiau – apie 15 mln. Lietuvoje kiekvienais metais gimsta apie 1500 ankstukų, kuriems labai svarbi ir reikalinga ne tik kvalifikuota medicininė pagalba, bet ir jų tėvelių rūpestis, buvimas šalia. Svarbūs ne tik kiekiniai išgyvenamumo, bet ir kokybiniai vėlesnio gyvenimo rodikliai, kurie tiesiogiai priklauso nuo operatyviai ir tiksliai suteiktos pagalbos šeimai. Todėl šį penktadienį startuojame su pirmąja šalyje vieninga nuotoline edukacine platforma „Auginu Lietuvą“ (www.auginulietuva.lt). Tai bus ne tik puiki pagalba neišnešiotų naujagimių susilaukusioms ar jų netektį patyrusioms šeimoms, bet ir įrankis, padėsiantis visiems būsimiems ar jau esamiems tėveliams tinkamai rūpintis visos šeimos emocine gerove, psichine sveikata ir stiprinti tėvystės įgūdžius“, – pranešime spaudai cituojama neišnešiotų naujagimių asociacijos vadovė Asta Speičytė-Radzevičienė.

Rajono savivaldybės nuotr.

Ji primena, jog Lietuvoje jau kelis mėnesius visą parą veikia paramos ir pagalbos linija šeimoms, susilaukusioms neišnešioto naujagimio. Į Ankstukų liniją skambinti galima telefonu +370 612 03 800. Išklausyti yra pasiruošę savanoriai, o esant poreikiui galima pasikalbėti su medicinos psichologe, dirbančia su ankstukų tėvais ir artimaisiais.

Prie kiekvieno skambučio bei suteikto atsakymo gali prisidėti bet kuris iš mūsų – palaikykite ankstukus kovoje už gyvybę, aukodami internetu www.ankstukai.lt/aukoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos valdžios stogo remontas atsieis 349 tūkstančius

Istorinės miesto Rotušės stogo kapitalinio remonto darbai kainuos 348 999,01 Eur ir gali užtrukti iki 2025 metų pavasario. Dėl tokios ...
2023-12-13
Skaityti daugiau

Miestas

Kapitaliai atnaujins rotušės stogą

Nors naujasis Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus atsisakė įsikurti per 200 metų skaičiuojančiame rotušės pastate, jo vadovaujama administracija imasi stogo kapitalinio remonto ...
2023-05-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This