Teismai dėl nesutarimų Centro partijoje tęsis toliau

Politika, Svarbu

Vilniaus apylinkės teismas nusprendė nutraukti bylą, kurią dėl savo esą pažeistų teisių Centro partijai – tautininkams (anksčiau – Lietuvos centro partijai) iškėlė klaipėdietis Alvidas Šimkus ir jo kolega iš Šilalės Valerijus Šabrauskas.

Klaipėdos miesto tarybos nariu esantis A. Šimkus sakė, jog advokatė jau ruošia skundą aukštesnei instancijai, nes, jos nuomone, jauna teisėja sąmoningai nenorėjo ginčo nagrinėti iš esmės.

A. Šimkus ir V. Šabrauskas teismo prašė teismo pripažinti, kad partija ir jos pirmininko pavaduotojas Kristupas Augustas Krivickas neteisėtai pažeidė jų teises dalyvauti 2019 m. spalio pabaigoje vykusiame partijos delegatų suvažiavime.

Kristupas Augustas Krivickas ir Alvidas Šimkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot politikų, jiems atvykus į Kaune vykusį partijos suvažiavimą prie registracijos stalo K. A. Krivickas pareiškė, kad jie nėra partijos skyrių delegatai, nes jų narystė partijoje sustabdyta. Suvažiavimo rengėjai abiejų politikų neregistravo kaip delegatų, nors jiems ir buvo pateikti partijos Klaipėdos ir Šilalės skyriuose įvykusių susirinkimų protokolų išrašai. A. Šimkaus ir V. Šabrausko nuomone, jų narystė partijoje buvo sustabdyta pažeidžiant partijos įstatuose nustatytą tvarką.

Skundo autoriai akcentavo, kad šio suvažiavimo metu buvo priimti reikšmingi sprendimai – išrinkti ir papildyti valdymo organai, dalinai pakeistas partijos pavadinimas, o jie neteko galimybės išreikšti savo nuomonės ar dalyvauti valdymo organų rinkimuose.

K. A. Krivickas savo atsiliepime aiškino, kad abiejų šių politikų narystė partijoje buvo sustabdyta jos valdybos sprendimais, o jie suvažiavime vis tiek dalyvavo, tik be balso teisės, A. Šimkus pasisakė renkant Etikos komisijos narius.

Bylą nagrinėjusi Vilniaus apylinkės teismo teisėja Jelena Leščinskienė konstatavo, kad ji turi būti nutraukta.

„Teismo vertinimu, ieškiniu iš esmės reiškiamas nepasitenkinimas susidariusia situacija, kurioje atsidūrė ieškovai, t. y. tuo, kad ginčo suvažiavimo metu jie nebuvo registruoti, kaip atitinkamų partijos skyrių delegatai. Tačiau faktiškai nėra ginčijami jokie kompetentingų partijos organų sprendimai, kuriais buvo sustabdyta ieškovų narystė partijoje, ko pasėkoje jie nebuvo registruoti delegatais ginčo suvažiavimo metu. Taip pat neginčijamas sprendimas pašalinti ieškovus iš partijos narių. <…> Ieškovų ieškinyje pareikštas reikalavimas iš esmės nenustato jų teisių ir pareigų, jis negali būti vertinamas kaip materialinis teisinis reikalavimas”, – rašoma teismo nutartyje.

Toks sprendimas gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui. A. Šimkus sakė, jog tai neabejotinai padarys – advokatė jau ruošia atitinkamą skundą.

„Advokatės nuomone, turėjo būti nutarimas arba atmesti skundą, arba patenkinti. O dabar tikriausiai sąmoningai padarytas paklydimas, nes teisėja jauna, galbūt nenorėjo priimti sprendimo, kuriuo būtų pripažinta, kad partija, jos pirmininkas, buvęs Seimo narys pasielgė neteisėtai, ir paliko atsakomybę spręsti trims aukštesnės instancijos teisėjams”, – sakė A. Šimkus.

Centro partija – tautininkai per Seimo rinkimus sulaukė tik 26769 rinkėjų balsų (2,28 proc.), užėmė devintą vieta tarp 17 sąrašų ir į parlamentą nepateko. Nė vieno jos kandidato nelydėjo sėkmė ir vienmandatėse apygardose.

5 Comments

  1. Valerijus

    Keista, kad Šimkys, nebūdamas tos partijos nariu, perbegęs iš jos pas Grubliauską, duoda į teismą už tai, kad negalėjo dalyvauti tos partijos suvažiavime, kaip delegatas. Tai gal jis sumaišė, gal turejo dalyvauti kaip delegatas Grubliausko partijos suvažiavime? Kažkoks kliedesys čia išeina

    Reply
    • penktadienis

      Tipiškas konservatoriaus komentaras, trykštantis nepagarba, neapykanta, ne kultūra.
      Geriau prieš miega pasiskaityk Respublikos straipsnį VISŲ ŠALIŲ DAVATKOS VIENYKITĖS!

    • penktadienis

      kas iš to gavosi
      Dešimt buvusių Seimo narių tapo pagalbininkais: A.Palioniui talkins G.Kirkilas, P.Gražuliui – N.Puteikis

      Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/

    • penktadienis

      nuo kuo prasidėjo Sustabdyta N.Puteikio narystė partijoje
      http://www.respublika.lt

  2. Miestelio grimasos

    taip vadinami Tėvynės mylėtojai ir net tautininkai – „bendraminčiai” susiburia į partijas, galiausiai padėję ranką ant Konstitucijos prisiekia „dirbti” miestui, Lietuvai ir jos žmonėms. Vietoje tų darbų patys pjaunasi tarpusavyje net dėl taburečių naudodami mokesčių mokėtojų pinigus agitacijoms ir beprasmiškam teismų biurokratiniam darbui. Liūdniausia, kad tokius, be intelekto raukšlės veide tipus išrenkame patys ir tokie tipeliai labai reikalingi mūsų miestelio tarybai ir svarbiausia – mero koalicijai. Advokatams mokėk ir iki išprakaitavimo jie susireikšminę įrodinės, kad arklys tai bene tas pats kas karvė ir niekas nedraudžia kuinui taip pat duoti pieną kol antstoliai ir ekspertai neįrodė, kad tai ne kumelė. Teisėja buvo galimai sąmoningai nepatyrusi, jauna, bet demokratija iki durnumo klęsti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ekspolitiko ir savivaldybės įstaigos ginče padėtas taškas

Neteisėtai iš darbo uostamiesčio savivaldybės valdomoje VšĮ „Klaipėdos butai“ atleistas buvęs miesto Tarybos narys Alvidas Šimkus ir jo buvusi darbovietė ...
2023-10-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Netekęs valdžios, neteko ir darbo

2021-ųjų pavasarį Klaipėdos savivaldybės viešojoje įstaigoje „Klaipėdos butai“ be konkurso įdarbintas tuometinis miesto tarybos valdančiosios daugumo narys Alvidas Šimkus neilgai ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This