Teatro aikštė – be petardų ir šventinio fejerverko

Miestas, Svarbu

Pasigrožėti šventine miesto eglute ir dekoracijomis klaipėdiečiai galės saugiai, nebijodami, kad į juos pataikys kokia petarda – jau penktus metus iš eilės Teatro aikštė skelbiama zona be pirotechnikos, tad joje draudžiama šaudyti savo atsineštus fejerverkus.

Teatro aikštė jau penktus metus bus zona be pirotechnikos . Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiemet skirtumas tik toks, kad tokį draudimą patvirtins miesto politikai. Anksčiau toks draudimas būdavo įrašytas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu išduotame leidime organizuoti viešuosius renginius. Jie šiemet dėl karantino yra uždrausti, leidimai neišduodami, todėl Viešosios tvarkos skyriaus laikinasis vedėjas Marius Poimanskis ir kreipėsi į politikus, kad šie priimtų sprendimą uždrausti tarpušvenčiu naudoti pirotechnikos priemones Teatro aikštėje ir jos prieigose. Pirmieji tokiam draudimui, kurio prašė ir Klaipėdos policija, pritarė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai, o savo žodį dar tars ir miesto taryba.

„Patvirtinkime iškart penkeriems metams į priekį, kad nereikėtų sugrįžti prie šio klausimo“, – tokio draudimo reikalingumu neabejojo Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narys Arūnas Tuma.

Beje, miesto valdžia jau yra nusprendusi, kad šiemet Teatro aikštėje, sutinkant Naujuosius metus, nebus ir pagrindinio šventinio fejerverko. Jo atsisakyta dėl to, kad žmonės neplūstų į aikštę žiūrėti fejerverko, nesibūriuotų ir taip nedidėtų rizika plisti COVID-19 ligai.

Kitose miesto aikštėse per Naujuosius šaudyti fejerverkų neuždrausta, tačiau Klaipėdos policijos pareigūnai pažadėjo aktyviai kontroliuoti, kaip į jas susirinkę žmonės laikysis saugių atstumų, dėvės veido apsaugos priemones.

Primenama, kad civilines pirotechnikos priemones (išskyrus F1 kategorijos fejerverkus) draudžiama naudoti arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų bei arčiau nei 75 metrai nuo gyvenamųjų namų, taip pat kitose savivaldybės tarybos nustatytose vietose. Šaudyti petardas ir fejerverkus, jei tai trikdo viešąją rimtį, draudžiama nuo 22 val. iki 8 val. (išskyrus švenčių dienas, taip pat per masinius renginius, kuriuos rengti savivaldybės vykdomoji institucija yra išdavusi leidimą).

1 Comment

  1. PRITARIU

    Protingi sprendimai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Susižalojo leisdamas fejerverkus

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad praėjus devynioms minutėms po Naujųjų atėjimo buvo gautas pranešimas, jog Kretingos rajone, Raguviškių ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This