Tirs Romando Žiubrio elgesį

Miestas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį pradėjo tyrimą dėl uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus Romando Žiubrio elgesio. Bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) draudimo atstovauti bei reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Valstybinėje tarnyboje dirbančiam asmeniui VPIDĮ draudžia atstovauti valstybei, savivaldybei, institucijai ar įstaigai tvarkant reikalus su fiziniais ar juridiniais asmenimis, iš kurių jis ar jam artimi asmenys gauna bet kokių pajamų; taip pat tvarkant reikalus su juridiniais asmenimis, kuriuose valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo ar jam artimi asmenys turi daugiau kaip 10 procentų akcijų ar kitų juridinio asmens dalyvio teisių kitų teisinių formų juridiniuose asmenyse.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Esą, du direktoriaus pavaldiniai yra jam artimi asmenys (žmona Ieva Žiubrienė ir jos brolis Petras Jucius), dėl kurių jis galbūt priiminėjo įvairius sprendimus – priėmė juos į darbą, nustatė jų darbo sąlygas, skyrė priedus, priemokas, skatino ir pan. Taip pat pranešta, jog VšĮ „Klaipėdos šventės“ šiemet keturis kartus suteikė įstaigos inventorių VšĮ „Klaipėdos publika“, kurios dalininkas yra ir R. Žiubrys, naudoti neatlygintinai.

Pastaruoju metu Klaipėdos savivaldybės kontrolierė vykdė „Klaipėdos švenčių” auditą, tačiau jo rezultatai dar nėra paviešinti.

R. Žiubrys dalyvavo Seimo rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet naujai suformuotoje Palangą, Kretingą ir Klaipėdos priemiesčiais vadinamą teritoriją apimančioje Mėguvos apygardoje antrame ture pralaimėjo konservatoriui Mindaugui Skritulskui. Pastarasis sulaukė 7193 (55,88 proc.) rinkėjų palaikymo, o už R. Žiubrį balsavo 5240 (40,71 proc.) rinkėjų. Partijos sąraše R. Žiubrys rinkėjų buvo nureitinguotas iš 91 į 102 vietą.

2 Comments

  1. Tomas

    Švogeriu kraštas, kai pinigai mokesčių mokėtojų.

    Reply
  2. Anonimas

    O Kl. Energijos vadovas A.Katinas nebus tiriamas dėl dešimties giminaičių ir artimų draugų įdarbinimo Klaipėdos Energijoje?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This