Uostamiestyje nuo COVID-19 pirmiausiai skiepys Klaipėdos universitetinės ligoninės medikus

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad vakcinacija nuo koronaviruso Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL), kai ir kitų didžiųjų miestų klinikose prasidės tuo pačiu metu – gruodžio 27-ąją, 8 val.

Pasak šios ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojo Virgilijaus Vanago, pirmiausia bus skiepijami šios gydymo įstaigos darbuotojai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ministerijos teigimu, „BioNTech & Pfizer“ vakcina į Lietuvą atvyks diena gruodžio 26-ąją, ir pirmiausia bus pristatyta į Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlius.

Pasak V. Vanago, kadangi dar nėra žinomas tikslus vakcinos atgabenimo į šalį laikas, nėra aišku ir kada ji pasieks KUL. Įstaigai rūpintis jos transportavimu nereikia, vienintelis jos rūpestis – pačios vakcinacijos užtikrinimas. Pašnekovo teigimu, KUL turi reikiamus šaldytuvus saugoti tokiai vakcinai.

„Mums skirtas kiekis bus patikslintas, kai vakcinos atvažiuos į Lietuvą”, – sakė V. Vanagas.

Preliminariais skelbtais duomenimis, Lietuvai skirtoje pirmojoje partijoje bus apie 10 000 dozių. Jų pakaks paskiepyti beveik 5 000 žmonių, nes būtini du skiepijimai.

Anot V. Vanago, pirmiausia bus skiepijami tik ligoninės darbuotojai, Respublikinės Klaipėdos ligoninės, kurioje irgi gydomi COVID-19 sergantys pacientai, medikai irgi bus skiepijami iš tos pačios vakcinos partijos, bet tik šiek tiek vėliau, artimiausiomis dienomis.

Paskutiniais duomenimis, KUL dirba 1 673, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje – 1 419 žmonės.

„Kol kas neplanuojama atgabentų vakcinų palikti antram skiepijimo kartui”, – sakė vyr. gydytojo pavaduotojas.

Planuojama, kad antroji vakcinos siunta Lietuvą, kaip ir kitas Europos Sąjungos šalis, pasieks sausį.

Atliekant klinikinius tyrimus visame pasaulyje, „BioNTech & Pfizer“ vakcina pasirodė esanti 95 proc. veiksminga. Savanoriams buvo suleidžiamos dvi dozės darant trijų savaičių pertrauką.

4 Comments

  1. Janina

    Kodel skiepijami pirmiausia medikai? Vokietijoje pries savaite buvo paskelbta jog yra isskirtos trys grupes. 1-oje 80meciai, globos istaigu gyventojai, slaugytojai,gydytojai dirbantys su covid pacientais 2-oje grupeje 70meciai, seimos gydytojai , o 3-oje grupeje 60meciai ir sergantys letinemis ligomis. Lietuvoje ir taip didelis zmoniu mirstamumas. Taip isskirti medikus-nuostabu. O kada gelbesit tuos, kam yra didziausia rizika? Medikai,dirbantys su kovid pacientais privalo tureti pirmuma. Cia lygiavos principas netinka.

    Reply
    • V.T.

      O kas gydys tuos mirštančius,jei gydytojai krenta kaip lapai,80-mečiai?

    • Klaipėda

      Negalima, sustos genocido traukinys, pensininkai, o ypač globos namų guventojai yra naštą valstybei.

  2. Irena

    Laukiame

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This