Jaunimo sostinei – solidi suma

Miestas, Svarbu

Europos jaunimo sostinės titulas Klaipėdai šiemet kainuos 850 tūkst. eurų, nors pageidaujama suma buvo gerokai didesnė.

Asociatyvi jaunimo nuotr.

Europos jaunimo sostine Klaipėda vadinsis visus šiuos metus, nes tokį tarptautinį titulą uostamiestis laimėjo tarptautiniame konkurse.

Paaiškėjo, kad šiemet miesto biudžete Europos jaunimo sostinės programai bus skirta 850 tūkst. eurų. „Lėšos buvo labai sumažintos. Teko peržiūrėti programos sąmatą. Kiek įmanoma, dirbome su jaunimu, kol sumažinome programos sąmatą iki miesto biudžeto galimybių“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

Už šiuos pinigus turėtų būti suorganizuoti Europos jaunimo sostinės atidarymo ir uždarymo renginiai. Pinigai bus skirti ir organizuoti įvairias diskusijas, iniciatyvas, apgyvendinti svečius iš užsienio. Programoje taip pat numatyta, jog Klaipėdoje šiemet turi įvykti išskirtinis tarptautinis 3D gatvės piešinių festivalis „Art Gates“, šiuolaikinio meno ir senųjų tradicijų festivalis „Gabya“, bendruomenių susitikimai „Miegok po žvaigždėmis“, jaunimo bendradarbiavimo iniciatyva „Jaunimo piknikas“ ir įvairūs sporto renginiai: banglenčių turnyras, riedlenčių ir breiko varžybos.

Teigiama, jog projektas „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ suteiks visas galimybes ir erdves atsiskleisti jaunimo kūrybiškumui, padės įprasminti savo veiklą ir leis pasireikšti.

Iš viso Jaunimo politikos plėtros programai šių metų savivaldybės biudžete planuojama rasti 1,342 mln. eurų (850 tūkst. eurų iš jų Europos jaunimo sostinei).

Anot I. Butenienės, šiemet numatomas didesnis finansavimas jaunimo iniciatyvoms, lėšos planuojamos ir stiprinti jaunimo organizacijas, įsteigti jaunimo savanorišką tarnybą, toliau bus skiriamos stipendijos gabiems jaunuoliams, Klaipėdos aukštųjų mokyklų absolventams mokamos premijos už miestui aktualius ir pritaikomuosius darbus

Dovana jaunimui turėtų tapti šiemet Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos gatvėje, duris atversiančios atviros jaunimo erdvės. Toks centras bus antrasis Klaipėdoje. Pirmasis ir iki šiol vienintelis jau apie dešimt metų veikia I. Simonaitytės gatvėje.

„Atviros jaunimo erdvės Paryžiaus Komunos gatvėje, rekonstruotoje Futbolo mokykloje turėtų būti atidarytos gegužę. Dalis rekonstruoto pastato patalpų perduotos Karalienės Luizės jaunimo centrui, kuris ir įrengs atviras jaunimo erdves – nupirks kompiuterius, žaidimo stalus ir panašiai“, – teigė I. Butenienė.

Anot jos, dar vienerios atviros jaunimo erdvės tolimesnėje perspektyvoje turėtų atsirasti miesto centre. „Po paskutinio pasitarimo pas merą su aukštosioms mokyklomis, kitomis įstaigomis apsispręsta, kad dar viena tokia erdvė būtų reikalinga miesto centre. Planuojame tai įsitraukti ir į miesto strateginį planą, bet konkrečios vietos nėra nuspręsta. Tai gali būti ir statant naują pastatą ar rekonstruojant kokį seną“, – teigė I. Butenienė.

1 Comment

  1. Anonimas

    Šis titulas tik pačiam miestui, ar Lietuvoje rastume kas dar yra girdejas apie šį titulą? O Klaipėdoje manau, 2 iš 10 ir tebus girdėjas. Kas dalyvaus, jei jaunimo nėra ar čia per zoom bus su jaunimu iš Vilniaus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Išlaidos savivaldybės viešiesiems ryšiams didėja 300 procentų“

Tokią repliką metė liberalas Saulius Budinas trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu, kai opozicijos atstovams nepavyko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This