Žiemos kelionės su Hendeliu ir Šubertu

Kultūra

Klaipėdos koncertų salė kviečia leistis į intriguojančią virtualią kelionę po romantinės ir baroko muzikos pasaulį.

Du vakarus, sausio 21 d., šį ketvirtadienį, ir kitą savaitgalį, sausio 30 d., saugiai ir šiltai įsikūrus namuose prie išmaniųjų įrenginių ekranų klausytojai kviečiami pasiklausyti žymių kompozitorių Georgo Frydricho Hendelio ir Franco Šuberto kūrinių.

Sužinosite, kaip Hendeliui sekėsi gyventi ir kurti skirtingose šalyse, kaip jis pelnė tokį pripažinimą, kad net dvi tautos – vokiečiai ir anglai – jį laiko savo nacionaliniu kompozitoriumi. 

Tinklalaidės kviečiama nemokamai klausytis jau šį vakarą 18.30 val. Facebook arba Youtube platformoje.

Tuo metu kitą šeštadienį skambės Franco Šuberto vokalinis ciklas „Žiemos kelias“. Ši jautri ir gili muzika perteikia kompozitoriaus išgyvenimus. Savo dainomis, sukurtomis pagal poeto Wilhelmo Miulerio eiles, jis atvėrė žmogaus sielą, meilės, svajų, netekties, liūdesio ir baimės pasaulį. Pats autorius pripažino, kad „tos dainos mane jaudina labiau negu bet kas, ką iki šiol esu parašęs“.

Be to, sausio 31-oji yra šio garsaus austrų kompozitoriaus gimtadienis. Ta proga Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus nusprendė padaryti eksperimentą – vokalinį ciklą, originaliai sukurtą balsui ir fortepijonui atlikti styginių orkestro versijoje.

„Mes radome šio kūrinio versijos styginių kvartetui partitūrą, kurią pakoregavome styginių orkestro sudėčiai. Nesu girdėjęs, kad anksčiau taip jis būtų atliktas“, – teigia M. Bačkus.

Į žiemišką kelionę Klaipėdos kamerinis orkestras leisis kartu su Lietuvoje gyvenančiu norvegų baritonu Steinu Skjervoldu. Šis Šuberto ciklas laikomas didžiausio profesinio meistriškumo ir meninės brandos įrodymu, jį dainuoti ryžtasi tik subrendę vokalistai. Pasak M. Bačkaus, „nepaprastai svarbu, kad Lietuvoje kuria tokio aušto lygio menininkas. „Žiemos kelias“, mano nuomone, yra vienas artimiausių Steino sielai repertuaro kūrinių, itin svarbus jo muzikiniame gyvenime“.

Koncertas nemokamai bus transliuojamas internetu sausio 30 d. 18.30 val. Facebook arba Youtube platformoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This