O,5 kg amfetamino paštu atsisiuntusiam palangiškiui – teisiamųjų suolas (1)

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2021-01-25

Vyrui, užsisakiusiam ir iš Nyderlandų paštu atsisiuntusiam daugiau nei pusę kilogramo amfetamino, teks stoti prieš teismą: Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jų platinti. Kaltinimai pareikšti 27-erių metų palangiškiui.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai nustatė, kad už nelegalų pirkinį vaikinas atsiskaitė virtualia valiuta – bitkoinais. Siuntai pasiekus Lietuvą ir įtarus, kad joje yra gali būti psichotropinių medžiagų, ji buvo sulaikyta Vilniaus teritorinės muitinės pašto poste ir pradėti procesai siuntos gavėjo tapatybei nustatyti.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, bandydamas nuslėpti savo faktinę gyvenamąją vietą, siuntą nurodė pristatyti į ne jam nuosavybės teise priklausantį butą. Tai buvo socialinis būstas, kuriame tuo metu niekas negyveno. Tačiau teisėsaugos pareigūnai nustatė siuntos gavėjo tapatybę ir už nelegalią veiklą jį patraukė baudžiamojon atsakomybėn.

Tęsiant tyrimą, kaltinamojo namuose buvo atlikta krata, kurios metu rastas nedidelis kiekis dar vienos rūšies psichotropinės medžiagos. Dėl šio radinio vaikinui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Bylą baigusios Klaipėdos apygardos prokurorės Laimos Rokanskienės teigimu, jaunimas dažnai nesuvokia, kokia atsakomybė laukia už norą išbandyti narkotinių ar psichotropinių medžiagų. 

„Motyvuodami, jog nori patirti naujų pojūčių, jie imasi veiksmų, nesuprasdami, kokios gali būti pasekmės. Manantys, kad kvaišalų atsisiuntimas paštu, nenurodant tikslių savo asmens duomenų, neužtrauks baudžiamosios atsakomybės, labai klysta. Tokie nusikaltimai yra išaiškinami ir už juos Baudžiamasis kodeksas numato realias laisvės atėmimo bausmes“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti prokurorė.

Baudžiamoji byla bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “O,5 kg amfetamino paštu atsisiuntusiam palangiškiui – teisiamųjų suolas” komentarų : 1

  1. Jooo... parašė:

    Na 27 metai tai ne toks jau jaunimas… Manau, kad asmenybė jau susiformavusi ir puikiai žino ir supranta, ką daro…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Buvęs Kretingos politikas sutiko grąžinti pinigus į biudžetą: pasirašyta taikos sutartis

Nutraukta Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose nagrinėta civilinė byla dėl keliolikos tūkstančių eurų išieškojimo iš buvusio Kretingos rajono savivaldybės tarybos ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pora aiškinsis teisme dėl stiprių narkotikų

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje 47-erių vyras ir 21-erių moteris ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už iš Ispanijos pargabentus 22 kg kanapių - teisiamųjų suolas

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 44 metų plungiškis kaltinamas kontrabanda iš Ispanijos pargabenęs labai didelį kiekį ...
2024-05-06
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This