Jūrininkų ligoninėje – nesantaikos židinys?

Svarbu, Sveikata

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Klaipėdos jūrininkų ligoninės Chirurgijos klinikos vedėjo Artūro Razbadausko elgesio. Bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimo dalyvauti sprendžiant ar kitaip paveikiant interesų konfliktą keliančius klausimus bei reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Pats A. Razbadauskas (nuotr.) „Atvirai Klaipėdai” sakė esantis visiškai ramus dėl tokio tyrimo, nes yra įsitikinęs, kad interesų tikrai nesupainiojo ir tai yra vieno iš kolegų veikla, nukreipta prieš jį.

VTEK pranešė, kad tyrimas pradėtas sulaukus Klaipėdos jūrininkų ligoninės Teisės ir viešųjų pirkimų skyriaus vedėjo Žilvino Kiaušo pranešimo. Jame nurodyta, kad ligoninė ir kompanija „Pfizer Inc.“ ketino sudaryti klinikinio tyrimo sutartį, kurios projekte A. Razbadauskas nurodytas kaip pagrindinis tyrėjas. Su gydytoju esą būtų buvusi pasirašyta atskira sutartis, nustatant jo įsipareigojimus bei apmokėjimą už suteiktas paslaugas. Pranešimo autorius tikina, kad A. Razbadauskas kreipėsi į ligoninės direktorių Joną Sąlygą, kritikuodamas sutarties projektui teikiamas pastabas ir tokiais veiksmais galbūt siekė paveikti sprendimą dėl jam naudingos sutarties pasirašymo.

A. Razbadauskas sakė, kad tokia žinia jam buvo naujiena.

„Pirmą kartą girdžiu. Niekas apie tai manęs neinformavo. Nelabai suprantu, ką aš ten galėjau padaryti. Tegu tiria. Esu visiškai ramus”, – sakė A. Razbadauskas, pabrėžęs, kad vienas iš esminių dalykų yra tai, kad jis, dirbdamas daktaru, yra net ne valstybės tarnautojas.

Pasak jo, toks tyrimas Ž. Kiaušo iniciatyva buvo pradėtas ir vidinėje įstaigos Etikos komisijoje, tačiau ji nerado jokių pažeidimų.

A. Razbadauskas taip pat mano, kad tokia iniciatyva yra viena iš nuolatinių Z. Kiaušo spaudimo priemonių, kurios esą pradėtos taikyti pasipriešinus ligoninės prijungimui prie Kauno klinikų.

„Buvo dar ir Darbo tarybos rinkimai, kai mane išrinko, o jo ne. Tokie dalykai man sukuria papildomą stresą ir rimtai galvosiu, ar nepradėti ginti savo garbės ir orumo, kaip numato Darbo kodeksas. Tik keista, kad įstaigos vadovas niekaip nereaguoja į tokią padėtį”, – sakė A. Razbauskas.

Pats Ž. Kiaušas teigė, kad kreiptis į VTEK yra asmeninė jo, o ne įstaigos, iniciatyva, siekis įvertinti kito darbuotojo veiksmus.

„Nenoriu plačiau komentuoti, kad nepakenčiau tyrimui, kuris atsakys į visus klausimus, nes galbūt aš ką nors ne taip suprantu. Kreipiausi dėl komentarų svarstymų, darbinio pasitarimo metu. Tai tikrai nėra jokie asmeniškumai. Artūras Razbadauskas yra puikus gydytojas, tiesiog šiuo atžvilgiu manau, kad turėtų būti įvertinti jo veiksmai”, – sakė Ž. Kiaušas.

Kaip šią situaciją vertina J. Sąlyga kol kas sužinoti nepavyko – jis į skambutį neatsiliepė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Sveikata

Jonas Sąlyga vadovaus Klaipėdos miesto poliklinikai (atnaujinta)

Jau kurį laiką viešojoje erdvėje sklandę gandai, jog savo noru iš Jūrininkų ligoninės vadovo posto pasitraukęs Jonas Sąlyga laimėjo konkursą ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This