Uostamiestyje pradedami skiepyti pedagogai

Koronavirusas, Svarbu

Nors pastaruoju metu Klaipėdoje atliekama mažiau koronavirusinės infekcijos tyrimų, šią savaitę čia jau pradedami skiepyti pedagogai.

Kol kas į ugdymo įstaigų savivaldybei pateiktus sąrašus įtraukti 2009 švietimo sistemos darbuotojai, o pirmiausia bus skiepijami tie, kurie tiesiogiai – kontaktiniu būdu dirba su mokiniais ar darželinukais. Tarp tokių norą vakcinuotis pareiškė 139.

Klaipėdoje veikia du vakcinacijos centrai – Klaipėdos miesto poliklinikoje ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centre, kur ir numatyta skiepyti užsiregistravusius švietimo darbuotojus. Palmiros Mart nuotr.

Nuo sausio pabaigos uostamiesčio pedagogams buvo atliekami greitieji testai – jais nemokamai pasinaudojo vos 240 švietimo darbuotojų.

Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai buvo supažindinti su koronavirusine situacija bei pandemijos valdymo aktualijomis uostamiestyje.

Pasak savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Rožės Perminienės, Klaipėdoje jau baigti skiepyti sveikatos bei socialinių priežiūros įstaigų darbuotojai ir vaistininkai, pareiškę tokį norą, o šią savaitę pradedami skiepyti švietimo įstaigų darbuotojai.

Apie norą vakcinuotis jie privalėjo pranešti savo įstaigos vadovams, kurie rankiniu būdu sudarytus sąrašus jau pristatė į savivaldybę.

„Šiuo metu visi darbuotojai registruojami rankiniu būdu, tai yra pas mus į savivaldybę atkeliauja popieriniai ekseliniai sąrašai, kadangi Sveikatos apsaugos ministerija tiktai planuoja elektroninę sistemą paleisti po kelių savaičių, jei viskas bus gerai suprogramuota, tai kai prasidės masinė pacientų vakcinacija, tada vyks per pačių pacientų užsiregistravimą elektroniniu būdu”, – paaiškino R. Perminienė.

Ji priminė, jog Klaipėdoje veikia du vakcinacijos centrai – Klaipėdos miesto poliklinikoje ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centre, kuriuose ir numatyta skiepyti užsiregistravusius pedagogus.

Kartu Sveikatos skyriaus vedėja informavo, jog dėl oro sąlygų pirmadienį į uostamiestį nebuvo pristatyta planuotų vakcinų – jų laukiama atvykstant šiandien, antradienį.

Ar naująja „AstraZeneca“ vakcina bus galima skiepti bet kokio amžiaus žmones, ar tik iki 55 metų, kaip rekomenduojama, R. Perminienė sakė dar nežinanti – laukiama išaiškinimo iš ministerijos.

INFORMACIJA

Antra savaitė šalyje mažėjant naujų užsikrėtimų COVID-19 infekcija skaičiui, Klaipėda išlieka tarp 10 šalies savivaldybių, kuriose, skaičiuojant 100 tūkst. gyventojų, susirgimų tenka daugiausiai. Pagal šį rodiklį dvi pastarąsias dienas uostamiestis iš praėjusią savaitę buvusios 15-11-os vietos pakilo į šeštą.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga sirgo 11 577 klaipėdiečiai, 8 883 pasveiko, tebeserga apie 3000, mirė 106.

Pirmadienį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo gydomi 74 kovidiniai ligoniai, 15 iš jų – reanimacijoje. COVID-19 liga šiuo metu serga 4 šios gydymo įstaigos medikai.

4 Comments

  1. Zita

    Niekaip nesuprantu kuo pedagogai pranašesni už kitus darbuotojus dirbančius su žmonėmis. Pardavėjos, bankininkai, mobiliųjų salonų operatoriai ir daug, daug kitų, kuo jie blogesni už mokytojus?

    Reply
  2. Anonimas

    Sekmes gaunant super duper skiepuka

    Reply
    • Anonimas

      Reik rasyti super puper)))

    • Anonimas

      Gražus vardas”Anonimas”

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gitanas Nausėda: „Uostas turi grąžinti miestiečiams tai, kas priklauso“

Prezidentas Gitanas Nausėda, kurio antradieninį vizitą Klaipėdoje vainikavo susitikimas su uostamiesčio senjorais Bendruomenės namuose, tikina, kad tai nėra jo rinkimės ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Buvusi universitetinė ligoninė - tikras minų laukas? (atnaujinta ministro komentaru)

Visai realu, jog milžinišku finansiniu iššūkiu naujajai Klaipėdos universiteto ligoninei tapęs buvusios Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vadovybės sprendimas susijungimo išvakarėse ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This